![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Carpobrotus acinaciformis (Kazayağı)
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
Bizim buralarda bu bitkiye katır tırnağı derler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Yenilebilen bir bitki çeşiti mi?Bir belgesel de yemeği yapılan bir kaz ayağından bahsetmişlerdi.İzmir yöresel yemekleri arasında geçmişti.Tadı nasıl Acaba... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
Bu resimdeki sizin bahsettiginiz yenilebilen kaz ayagı degil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
O Kazayağı, yenilebilen yabani otlar bahsinde söz konusu edilmişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
Merhaba, Ege bölgesinin kaz ayağı yanılmıyorsam yabani kerevizdir. Yaprakları kereviz yaprağına benzer. Tadı ve kokusu nefistir, çiğ salata olarak da yenir. Kazayağı olarak internette resmi bulunabilir. Benim de sormak istediğim bir şey var: Acemi olduğumdan sorumu buraya yazıyorum. Çankırı kırsalından bir ot getirdiler, kavurup yumurta kırabilirsin, börek yapabilirsin dediler. Ot pişince hiç tuz eklemeden kendiliğinden tuzlu biraz da ekşimsi ve lezzetli oldu. Ot, sokakta taş aralarında her an rastladığım yeneceğini hiç düşünmediğim bir ota çok benziyor. Resmini eklediğim bu otun adını çok merak ediyorum. Bu otu tanıyanlarımız varsa lütfen yerel adlarını ve botanik adını yazabilirseniz çok memnun olacağım. Şimdiden çok teşekkür ediyorum. s.toprak ![]() Düzenleyen s.toprak : 31-05-2012 saat 19:32 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili, S. toprak, merhabalar. Chenopodium-album, Chenopodium urbicum, Chenopodium foliosum ve Sirken, Küllüce, Hoşkıran, Kazayağı, Adları ile yapacağınız araştırma size yol gösterici olacaktır. Kararı kendiniz veriniz. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Cevaplar için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2007
|
Bu yer örtücüden benim bahçemde de var ama adını bilmiyorum. Sevgili Selenn, adını biliyorsan ve yazarsan sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Ilık iklimlerde olur soğuk ve dondan zarar görür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-01-2008
|
Merhabalar; Aslında burası yeride olmayabilir ama aradığım cevabın nerede olduğu belli değil. Çok eski ve osmanlıca bir kitapta tavuk yetiştiriciliğinde çok önemli bir bitki olduğu ve çok kullanıldığı yazıyor. Acaba tavuklar bu bitkiyi çok mu seviyor? (Belki içinizde bahçenizde tavukları olanlar vardır diye yazıyorum ya da güvercinleri) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-12-2010
|
Sanırım tavukların büyüme ve yumurtlamalarında etkili bir bitki ayrıca kırıdığı zaman içinde bir jel olduğunu gördüm.Tavuklar için vitamin de olabilir.Daha 12 yaşında olduğum için tecrübem yeterli deyil.Bu konunun biraz daha üzerinde durulursa eminim ki bulunur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2012
|
Bugün bu çiçeğin fidesini diktim bakalım köklenecekmi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2011
|
Rahmetli annemin çok sevdiği bir çiçekti. Ben de bu çiçeği annemin vasiyeti üzerine mezarına diktim. Çok güzel mor çiçekler açıyor. Sulamayı arada görevliler yapmakta. Çok beğenilmiş olmalı ki, annemin etrafındaki bir çok mezar bu çiçekle donatılmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Çiçeksever
Giriş Tarihi: 13-12-2006
|
Çok sevdiğim bir çiçek cam kenarlarına koydum çok güzel açıyor. Üstelik çok dayanıklı. İstanbul'da da kolay yetişebilen bir çiçek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2007
|
Merhaba Cyucel, Balıkçının resimlediği çiçek ile sizin resimlediğiniz aynı tür çiçek mi? Değil ise sizinkinin adı nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
cyucel!in resimlediği çiçekten ben geçene sene tansaştan almıştım.Çiçekleri benziyor,fakat kazayağı değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Hakikaten çok dayanıklı bir tür. Çok da arsız. Kuruyan çiçekleri kesince daha fazla çiçekleniyor. Türünü Lampranthus roseus olarak biliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Yeni Üye
|
buda benim kaz ayağı çiçeğim,
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2008
|
Sayın Cyücel inki acem halısı, Mesembryanthemum sanırım. Sayın Balıkçı nınki ise kaz ayağı diye bilinen carpobrotus acinaciformis. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2008
|
Anladığım kadarıyla hepsi Mesembryanthemum ailesinden. Katır tırnağı ise Mesembryanthemum edulis veya acinaciformis, ya da Carpobrotus edulis veya acinaciformis diye anılabiliniyor. Bunlar da bizim Carpobrotus edulis'imiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|