![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
|
Merhaba, Ege bölgesinin kaz ayağı yanılmıyorsam yabani kerevizdir. Yaprakları kereviz yaprağına benzer. Tadı ve kokusu nefistir, çiğ salata olarak da yenir. Kazayağı olarak internette resmi bulunabilir. Benim de sormak istediğim bir şey var: Acemi olduğumdan sorumu buraya yazıyorum. Çankırı kırsalından bir ot getirdiler, kavurup yumurta kırabilirsin, börek yapabilirsin dediler. Ot pişince hiç tuz eklemeden kendiliğinden tuzlu biraz da ekşimsi ve lezzetli oldu. Ot, sokakta taş aralarında her an rastladığım yeneceğini hiç düşünmediğim bir ota çok benziyor. Resmini eklediğim bu otun adını çok merak ediyorum. Bu otu tanıyanlarımız varsa lütfen yerel adlarını ve botanik adını yazabilirseniz çok memnun olacağım. Şimdiden çok teşekkür ediyorum. s.toprak ![]() Düzenleyen s.toprak : 31-05-2012 saat 20:32 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili, S. toprak, merhabalar. Chenopodium-album, Chenopodium urbicum, Chenopodium foliosum ve Sirken, Küllüce, Hoşkıran, Kazayağı, Adları ile yapacağınız araştırma size yol gösterici olacaktır. Kararı kendiniz veriniz. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
|
Alıntı:
Bana gelen ot chenopodium urbicumdu zannediyorum. Çankırı'nın köyünde, ( hangi köy bilmiyıorum) bu ota "Kursala" diyorlarmış. Saygılarımla, |
|
|
|
|
![]() |
|
|