agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yeni başlayanlar için yardım (https://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/)
-   -   Bonsaisinin türünü öğrenmek isteyenler (https://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/849.htm)

Sakaki 15-12-2012 12:57

Sn gekren,
Diğer sorularınızı ve konuyla ilgili cevapları buraya taşıdım:

http://www.agaclar.net/forum/yeni-ba...im/20902-3.htm

mythe 16-12-2012 21:57

1 Eklenti(ler)
Merhabalar, yeni aldığım bonsainin türünü öğrenmek istiyorum. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

memet 16-12-2012 22:15

Kurtbağrı gibi duruyor.

mythe 16-12-2012 22:20

Ben forumu incelediğimde ficusa benzettim ama çok yeniyim o yüzden hiç emin olamadım.

tourkana 17-12-2012 13:09

Karşıklı çıkan yapraklar, yapısı ve gövde gözönüne alındığında ben de kurtbağrı( ligustrum) olduğunu düşünüyorum.

gekren 17-12-2012 14:05

ben de yeni almıştım ve kurtbağrı idi. aynı ağaca benziyor.

bonsaisan 21-12-2012 15:27

Sayın mythe

Ağacınızın türü:Ligustrum sinense (Çin kurtbağrıdır)

Bu tür'ün hakkında bakım ve gerekli bilgileri forum içerisinde bulma şansınız olduğu gibi türün latince ismini araştırdığınızda genel bakımı hakkında bir çok bilgiye ulaşa bilirsiniz.

Saygılar.

saksidakiagac 22-12-2012 20:37

2 Eklenti(ler)
Merhabalar,

Biraz önce Praktiker'den aldım, yeni bonsailer gelmiş, gayet sağlıklı ve güzel görünüyorlar...

Türü üzerinde yazmıyordu, forumdaki fotoğraflardada benzerleri bolca var, emin olamadım. Nedir acaba?

Teşekkürler.

saksidakiagac 23-12-2012 20:17

Bilginiz yok mu arkadaşlar, hangi cins olduğunu bilmediğimden detaylı araştırmaya başlayamadım...

Ferit Aydın 23-12-2012 20:27

Sn. SonerEker Ağacınızın türü Segerita ( Çin Kuş Eriği )

saksidakiagac 23-12-2012 21:13

Evet eski sayfalardan buldum biraz önce. Diğer adı Sageretia theezans'miş. Teşekkür ederim. :)
Cins hakkında genel bilgiler şu adresteki (İngilizce) pdf'de mevcut.

merenwen 02-01-2013 12:12

2 Eklenti(ler)
merhaba 1 hafta önce ikea'dan bonsai aldım. her gün sulamam gerektiğini söylediler ancak 4 gündür bonsaimin yaprakları dökülüyor. acaba cinsinin ne olduğu ve bakımının nasıl olduğu konusunda yardımcı olabilir misiniz?

bayzi 02-01-2013 12:20

Aldığım Bonsainin Türünü Bilmiorum

5 Eklenti(ler)
Öncelikle herkesin yeni yılı kutlu olsun...
Uzun zamandır bir bonsai sahibi olmak istiyordum. Yaklaşık 5 gün önce bir tane aldım. Ancak türünü bilmiyorum, bonsailer hakkındaki bilgilerim internet ortamından edindiğim bilgiler. Fotografını yüklediğim bonsaimin türünü bana söyleyebilir misiniz? Ve budama, gübreleme, sulama konusunda da bilgi verirseniz sevinirim.

tourkana 02-01-2013 12:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bayzi (Mesaj 1079149)
Öncelikle herkesin yeni yılı kutlu olsun...
Uzun zamandır bir bonsai sahibi olmak istiyordum. Yaklaşık 5 gün önce bir tane aldım. Ancak türünü bilmiyorum, bonsailer hakkındaki bilgilerim internet ortamından edindiğim bilgiler. Fotografını yüklediğim bonsaimin türünü bana söyleyebilir misiniz? Ve budama, gübreleme, sulama konusunda da bilgi verirseniz sevinirim.

Bonsainizin türü Kurtbağrı- Ligustrum.

bonsaisan 02-01-2013 14:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merenwen (Mesaj 1079145)
merhaba 1 hafta önce ikea'dan bonsai aldım. her gün sulamam gerektiğini söylediler ancak 4 gündür bonsaimin yaprakları dökülüyor. acaba cinsinin ne olduğu ve bakımının nasıl olduğu konusunda yardımcı olabilir misiniz?

sayın merenwen

Türü:Carmona fukien tee

İkea da bulunduğu ortam oranın da ki ısı idealdir. Daha fazla ya da daha düşük olması ve yer değişikliği bu gibi sorunları başlatır.

Gerekli bilgileri forum içerisinde bulabilirsiniz.

merenwen 02-01-2013 18:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisan (Mesaj 1079225)
sayın merenwen

Türü:Carmona fukien tee

İkea da bulunduğu ortam oranın da ki ısı idealdir. Daha fazla ya da daha düşük olması ve yer değişikliği bu gibi sorunları başlatır.

Gerekli bilgileri forum içerisinde bulabilirsiniz.

Bonsaisan teşekkür ederim. Forumu incelediğimde pek çok farklı sulama yöntemiyle karşılaştım. Acaba hangisi uygun olur?

bonsaisan 03-01-2013 10:09

Alıntı:

Bonsaisan teşekkür ederim. Forumu incelediğimde pek çok farklı sulama yöntemiyle karşılaştım. Acaba hangisi uygun olur?
Forumda üye olan her bonsai dostunun farklı sulama tekniklerini uygulamaları ve önermeleri sonucunda bol çeşitlilik var.

Bonsai de sulama şekli değilde aslında sulama tamamen ayrı bir konu.
Çünkü sulama en zor öğrenilen ve türden türe değişen bir yapı.

Doğru sulama da ağacın toprağı eşit oranda nem sahip olmalıdır.
Ne fala sulu ne de belirigin kuruluk olmamalıdır.
Dengeli sulama ağacın yerinin sık sık değişmemesi ağacın adaptasyonunu kolaylaştırır.

Sulama sonrası su drenaj deliklerinden akmalıdır.
Sulamadan sonra suyun kuruması ortam ısısı ve nem durmu ile iklimsel faktörlere bağlı olarak değişir.

Eğer toprak kurumuyor ise bir sorun var demektir.

Bu göstergelere göre sulama yapınız.

Saygılar

merenwen 03-01-2013 22:59

Teşekkür ederim :) Umarım bonsaime zarar vermeden bakabilirim :)

temrendar 09-01-2013 18:29

5 Eklenti(ler)
Sayın Forum Üyeleri;
Böyle bir formu açıp bizlere yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
1 hafta önce gaza gelip bir bonsai aldım. Ancak forumu ondan sonra keşfettim. İncelediğim üzere en önemli durum bonsaimin cinsini öğrenerek ona göre bakım yapmam gerektiği oldu. Şimdi sizden bu bitkinin cinsini öğrenmek istiyorum. Bakımını ona göre yapacağım.

Sakaki 10-01-2013 22:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi temrendar (Mesaj 1083263)
Sayın Forum Üyeleri;
Böyle bir formu açıp bizlere yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
1 hafta önce gaza gelip bir bonsai aldım. Ancak forumu ondan sonra keşfettim. İncelediğim üzere en önemli durum bonsaimin cinsini öğrenerek ona göre bakım yapmam gerektiği oldu. Şimdi sizden bu bitkinin cinsini öğrenmek istiyorum. Bakımını ona göre yapacağım.

Bonsainizin türü Fukien Tea sanırım.
Daha önceki sayfalarda benzerlerini göreceksiniz.
Bu bitkiyle ilgili bilgiler de yine önceki sayfalarda ve diğer başlıklarda mevcuttur.

Kolay gelsin ve başarılar dilerim :)

temrendar 11-01-2013 07:25

Sayın Sakaki;
İlginiz için teşekkür ederim. Daha öncekilere benzettim ama emin olamadım. Bir bilene danışayım dedim. Türünü öğrendiğime göre daha dikkatli bakabilirim. :)

salihk. 24-01-2013 22:05

1 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,

Bugün Ikea'da bonsai gördüm bir süredir aklımda olan birşeydi görünce de içim kaynadı aldım. Tabi almakla bitmiyor bunun bakımı lazım fakat bakımından önce bu ağacın hangi tür olduğunu bilmem lazım bana yardımcı olursanız sevinirim. Bonsai konusunda daha doğrusu ağaç konusunda çok yeniyim. Biraz araştırma yaptım yaprakları ulmus parvifolia'ya benziyor gibi geldi ama tamamen farklı bir tür olabilir şuan tamamen atıyor olabilirim. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu ağacı yaşatmam gerek. Çok kanım kaynadı benim buna :)
Eklenti 364112

slash1905 25-01-2013 00:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi salihk. (Mesaj 1091093)
yaprakları ulmus parvifolia'ya benziyor gibi geldi ama tamamen farklı bir tür olabilir

ben daha önce bu ağaca 2,5 yıl bakmış ve 2,5yıl sonunda onu kaybetmiş biri olarak türü doğru bulmuşsunuz, ulmus parvifolia bu. ingilizce adı chinese elm yani çin karaağacı.

slash1905 26-01-2013 01:17

2 Eklenti(ler)
serrissa feotida olduğunu düşünüyorum.

tourkana 26-01-2013 12:17

Yarın düzenlenecek çalışmaya gelirseniz beraber yaparız.

Ama kendiniz yapmak isterseniz, şimdi budama yapabilirsiniz, en dıştaki dalları diplerinde 2 çift yaprak kalacak şekilde budayın öncelikle.
Bu ince dalcıklar , ağacın enerjisinin çoğunu alıp, ışığı almada diğer yapraklı dalların önüne geçiyor. Bu şekilde dengelemelisiniz ağacı.

Bu da benim oturan bayan karaağacım..
http://www.agaclar.net/forum/attachm...31980-ulm1.jpg

salihk. 26-01-2013 14:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tourkana (Mesaj 1091889)
Yarın düzenlenecek çalışmaya gelirseniz beraber yaparız.

Ama kendiniz yapmak isterseniz, şimdi budama yapabilirsiniz, en dıştaki dalları diplerinde 2 çift yaprak kalacak şekilde budayın öncelikle.
Bu ince dalcıklar , ağacın enerjisinin çoğunu alıp, ışığı almada diğer yapraklı dalların önüne geçiyor. Bu şekilde dengelemelisiniz ağacı.

Bu da benim oturan bayan karaağacım..
http://www.agaclar.net/forum/attachm...31980-ulm1.jpg

Bu kadar kısa bir sürede bonsai ile tanışıp ve sizin gibi tecrübeli ağaç sever dostlarla tanışma şerefine nail olacağım aklımın ucundan geçmezdi. Bu davetiniz ve yaptığınız atölye çalışması için çok teşekkür ederim. Bir aksilik olmazsa, hem kendim için hem de bu küçük sevimli canlı için orada olacağım.

iocaktan 28-01-2013 20:29

1 Eklenti(ler)
merhaba,
bu fidanı hafta sonu dolaşırken tesadüfen görüp beğenip aldım. aldığım yerde kuşkonmaz olduğunu söylediler. biraz araştırma yaptım ama çok detaylı bir bilgi bulamadım. bilgisi olan varsa yardımlarını rica ederim.
bir de dalları çok elastik. telleme yöntemi ile şekil verilebilir mi.

mavisakal 02-02-2013 07:23

Bana hediye gelen bu bonsai ağacının cinsini bilen varmı???

1 Eklenti(ler)
Bana hediye gelen bu bonsai ağacının cinsini bilen varmı???

iceberg_534 02-02-2013 13:53

Ficus

darknessboy 07-02-2013 19:33

Türü ne?

1 Eklenti(ler)
Eklenti 368067
Türünü öğrenebilirmiyim acaba? bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa...

Sakaki 07-02-2013 19:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi darknessboy (Mesaj 1098379)
Eklenti 368067
Türünü öğrenebilirmiyim acaba? bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa...

Ficus

iocaktan 09-02-2013 17:38

4 Eklenti(ler)
merhaba,
bugün bir peyzaj firmasından bu bitkileri gövde formlarını beğenerek aldım. ancak konuya bilen bir kimse olmadığı için birkinin adını öğrenmem mümkün olmadı. ağaç mıdır, çalı mıdır, gül türü bir şey midir hiçbir fikrim yok. ağır bir budama yaptıkları için üzerinde yaprak falan da yok fazla. yalnız daha canlı olan yeni sürgünlerdeki dallarında minik minik dikenler var dallarda. ne olduğunu anlayabilen olursa yardımlarını rica ederim.

Sakaki 09-02-2013 22:04

Emin olmamakla birlikte mine çalısına benzettim ama diken var dediğiniz için daha da tereddüte düştüm.
Diken olduğuna emin misiniz.
Bir de yaprakları tüylü mü?

iocaktan 10-02-2013 15:43

3 Eklenti(ler)
Kuruyan dallarda değil ama yeni sürgünlerde ince ince dikenimsi bir yapı var.
mine çalısının resimlerine baktım. yaprak yapısı biraz daha farklı. mine'nin yaprakları biraz daha ince uzun. yapraklarda tüy yok ama eski yaprakların sert bir yapısı var.
kafanızda bir fikir oluşması açısından dal ve yaprakların yakından çekilmiş resimlerini ekliyorum.
bir de saksının altından bakınca alttaki deliklerden çıkan kazık kökler görünüyor. kök budaması yapılarak saksıya konmuş sanırım.

iocaktan 10-02-2013 16:02

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iocaktan (Mesaj 1093360)
merhaba,
bu fidanı hafta sonu dolaşırken tesadüfen görüp beğenip aldım. aldığım yerde kuşkonmaz olduğunu söylediler. biraz araştırma yaptım ama çok detaylı bir bilgi bulamadım. bilgisi olan varsa yardımlarını rica ederim.
bir de dalları çok elastik. telleme yöntemi ile şekil verilebilir mi.

grevillea rosmarinifolia - kırmızı çiçekli biberiye olabilir mi acaba. yeni yeni çiçek vermeye başlıyor.

ziraatnr 21-02-2013 15:34

hangi tür?

bonsaimi çin karaağacı sanıyordum fakat resimlere dikkatli bakınca çin karaağacının yaprak kenarlerı dişli sanırım.ama bendeki bonsainin yaprak formu aynen çin karaağacı gibi fakat kenarları dişli değil düz.parlak yapraklı.sizce hangi tür olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

Sakaki 21-02-2013 15:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ziraatnr (Mesaj 1105964)
bonsaimi çin karaağacı sanıyordum fakat resimlere dikkatli bakınca çin karaağacının yaprak kenarlerı dişli sanırım.ama bendeki bonsainin yaprak formu aynen çin karaağacı gibi fakat kenarları dişli değil düz.parlak yapraklı.sizce hangi tür olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

Varsa bir fotoğrafını yükleyebilir misiniz?

bbaldiran 21-02-2013 19:43

Selamlar, yıllardır bonsailere karsı ilgi duyuyordum fakat almak bir türlü kısmet olmamıştı. Geçenlerde bir arkadaşım hediye getirdi fakat ne tür olduğu üzerinde yazmıyordu. Yardımcı olursanız sevinirim. Üzerindeki kağıtta bakımını yazmışlar fakat beni tatmin etmedi bonsai forumlarını gezdikçe o yazılan yazı ve cinsini öğrenip doğru bakım şeklini öğrenmek istedim.Saygılarımla şimdiden teşekkürler.

Sakaki 21-02-2013 20:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bbaldiran (Mesaj 1106174)
Selamlar, yıllardır bonsailere karsı ilgi duyuyordum fakat almak bir türlü kısmet olmamıştı. Geçenlerde bir arkadaşım hediye getirdi fakat ne tür olduğu üzerinde yazmıyordu. Yardımcı olursanız sevinirim. Üzerindeki kağıtta bakımını yazmışlar fakat beni tatmin etmedi bonsai forumlarını gezdikçe o yazılan yazı ve cinsini öğrenip doğru bakım şeklini öğrenmek istedim.Saygılarımla şimdiden teşekkürler.

Bitkiniz Ligustrum (Kurtbağrı).
Rica etsem fotoğrafları foruma ve kurallara uygun boyutta yükleyebilir misiniz?
Bu şekilde herkes daha rahat görüp yorum yapacaktır :)

Başarılar dilerim.

Manifesto 21-02-2013 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki (Mesaj 1099213)
Emin olmamakla birlikte mine çalısına benzettim ama diken var dediğiniz için daha da tereddüte düştüm.
Diken olduğuna emin misiniz.
Bir de yaprakları tüylü mü?

Doğru tespit sn sakaki.Bitki çalı mine.Yarı odunsu bir yapıya sahip ve bonsai adaylarım arasında çalı minede var.

Nebarisini hatırladınızmı.Kıyamadım sökmeye.Havai köklendirme yapıp seneye bu zamanlar sökmeyi düşünüyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025