![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bir de bonsaimin cinsi nedir bilmiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.
|
Sn Osman bey,
Aramıza hoş geldiniz öncelikle. Yeni bonsainiz ve bonsaiye başlangıcınız hayırlı olsun. Ağacınızın yapraklarını tam seçemedim ama sanırım bir Ulmus. Ağacınızda herhangi bir işlem yapmadan önce bonsai başlığı altındaki konulara bir göz atarak temel bilgileri edinmenizi öneririm. Bonsaide bir işlemi acele ile yapmak, bazen telafisi mümkün olmayan hatalara neden olabilir. Tekrar hoş geldiniz. (Forumda, Türkçenin doğru kullanımı hakkında) |
3 Eklenti(ler)
Selamlar.. Ben de dün İkea'dan bir bonsai edindim:) fakat herhangi bir görevli olmadığından türüne ve bakımına dair bilgileri edinemedim. Toprağı içinse endişelerim var doğru toprakta mı yoksa değiştirmem gerekir mi diye? Fotoğraflardan anlayabilir de yardımcı olabilirseniz eğer sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
|
Merhaba bitki dostlarım!Bende begonvilden bonsay yapmaya çalışıyorum,daha çok çiçekleri bol olan ağaçcıklara bayılıyorum,mor salkım düşünüyorum sonrasındada,inşallah başarırım;)
|
Alıntı:
Eğer içeride tutacaksanız güneş alan havadar bir yer olmalı toprak kurumaya başlamadan sulamayın. Kalan bilgileri forumu araştırıp bulabilirsiniz. |
Alıntı:
Ağacınızın ismi: Çin Biberi / Chinese Pepper (Zanthoxylum Beecheyanum) Faydalı bir link size: http://www.aussiegardening.com.au/fi...um_beecheyanum |
Teşekkürler bilgiler için, diğer bonsailer gibidir heralde bakımı... Çok yeniyim bonsai konusunda biraz endişeliyim bu yüzden:)
|
Alıntı:
Yukarıda size bir link verdim, orada ağacın özelliklerinin bir kısmı yazılı. İnternetten de araştırarak ağacınızın tüm özelliklerini öğrenebilir ve buna uygun koşulları ve bakımları öğrenir ve uygularsanız yaşamaması için bir sebep yok :) Saygılarımla |
merhaba bonsaimin adı nedir
4 Eklenti(ler)
eşim ve çocuğum bir marketten bonsai almış ancak ev gelince yapraklarını döktü internetten bu siteyi buldum çok yararlı bilgiler var tab dan yazdıgımdan yazım hatalı olmus olabilir şimdiden özür dilerim :) bu siteden okuduklarıma göre yer deyişikliği den kaynaklanan bir sorun olduğunu öğrendim belki ilk sorun bu belkide yanlış bişeyler var resimlerini ekliyorum bu iş de deneyimli arkadaşlardan bu bonsai nin adını ve neler yapamam gerektiği hakkında bilgi istiyorum ****** formu dolas diyenler olcaktır ancak en önce isimini öğrenmekle başlamayı düşünüyorum şimdiden teşekkür ederim
|
Dogadan bonsi
1 Eklenti(ler)
Antalyada doğal olarak yetişen bonsai için gözüme kestirdigim bu bitkiyi bilen var mı?
Eklenti 336184 |
Fotoğraftan bir sonuç çıkarmak zor.En çok kekiğe benziyor onu anlaması kolay. Güçlü kokusu.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar selam. Ben de yeni iki tane bonsai aldım(gerçi ikincisinden biraz şüpheliyim ama neyse). Bunların cinsi ve bakımı konusunda yardımcı olabilir misiniz acaba? Öncelikle hangi adımları uygulamam gerekir kök kesme, budama, toprak değiştirme vb. konularda?
bu ilki Eklenti 344086 Eklenti 344087 Eklenti 344088 bu da ikincisi Eklenti 344093 Eklenti 344093 |
Fotoğraflar boyut olarak ufak olduğu için bunlara bakıp cinsi nedir bir yorum yapmak zor.
Biri kurtbağrı olabilir. Ficus da olabilir. İthal bonsailer genellikle iç mekanda yaşayabiliyor. Toprak karışımı nakliye için sorun yaratmayacak bir malzeme olarak ayarlanıyor. Ağacın canlı kalmasını sağlıyor ama daha sonra sulamada yapılacak hatalarda kök çürümesi oluşabiliyor. Bu mevsimde toprağın kuruması yavaş olacağı için sulamada daha dikkatli olmak gerek. Toprağın nemi azaldığında azar azar sulamalı. Haftada bir sulama bu aralar yetebilir. Ama bir kuralı periyodu yok toprağın durumuna göre değerlendirmek gerek. Güneş alan ve havadar bir ortamda durması yararlı olur. |
Teşekkür ederim sağolun.
|
Bonsai ağacımın türü nedir ?
3 Eklenti(ler)
Merhabalar,
yeni aldığım bu bonsai ağacının bir Serissa foetida olduğu söylenmişti, doğrumudur acaba? Bonsailer ile ilgili hiç bir bilgim yok, ancak sitenizden araştırarak bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Cevap yazabilirseniz sevinirim ;) Eklenti 346461 Eklenti 346462 Eklenti 346463 |
Alıntı:
|
İlginize teşekkür ederim.
Okuduğum kadarıyla ortam değişiminden kolaylıkla etkilenebilen bir türmüş, umarım öncelikle hayatta tutmayı başarabilirim. |
Bonsaimin türünü bilmiyorum :/
1 Eklenti(ler)
Eklenti 350353 bu tür hakkında bilgisi olan bir arkadaş bana yardımcı olabilirse çok memnun olurum. Türünün ne olduğunu ve özelliklerini bilmiyorum. //Burda yeniyim//
|
Merhaba Arkadaşım
Elinizdeki Bonsai bir Fukien Tea (Carmona microphylla)dir.Hassas bir türdür.Kışın 12-24 derece arası rahat eder.Su ihtiyacına dikkat edilmesi gerekir.Toprak hafif kuruyunca sulanması gerekir.En iyisi küçük bir kap alıp içine su doldurun ve Ağacı kapın içine oturtun.Yaklaşık 10 dakika sonra çıkarıp yerine koyunuz.İyi bakıldığı zaman küçük beyaz çiçekler açar.Nisan ayından Eylül ayına kadar Ağacın gelişme döneminde her 2 haftada bir gübre verilmesi gerekir.Sonbahar ve Kış aylarında ise ayda bir defa gübre vermek yeterlidir. Daha fazla bilgi için memnuniyetle yardımcı olabirim. Saygılarımla..... |
3 Eklenti(ler)
Merhabalar, bu bitkinin türü nedir acaba? Bakımı vb. için araştırma yapıcam, tür konusunda bilgim olursa, ona göre daha detaylı araştırabilirim diye düşündüm.
|
Bitkinizin ismi Ficus Ginseng.
(Bu arada, resimleri foruma yüklemeniz gerekiyor. Rica etsem başka siteye koyup link yapıştırmak yerine foruma yükleyebilir misiniz?) |
Çok teşekkürler, mesajımı tekrar düzenledim.
|
Yardım
2 Eklenti(ler)
İyi geceler arkadaşlar.
Akşamüzeri işten geldiğimde bi süprizle karşılaştım.Birader balığa gittiği yerde (Karaburun-Mordoğan tarafında) gördüğü bodur ağacı ben bonsailer ile ilgileniyorum diye söktüğü gibi bana getirmiş.Tabii sökme işleminden ve niyetinden haberim olmadığı için fidan haşat olmuş, orası ise üzücü.Ama niyetinin iyi; yaptığının (izinsiz ağaç sökmenin) yasak/yanlış olduğunu ona anlattım. Sonuçta zorla, uzunca bi yerden gelen bu ağacı yaşatmak adına bişeyler yaptım.Ağaç taşların arasından sökülürken kazık kökü 2 yerinden kesilmiş.Ağaç üzerinde biraz budama yaptım, daha önceden hazır olan toprak kaşımı ile saksıya diktim.Kökü fazla olmadığ için telle bağladım, sulama yapıp balkona bıraktım.Bu ağaç adına bana yardımcı olursanız sevinirim. Ben ağacın ardıç olduğunu düşünüyorum ama tam emin değilim. ?? Mehmet |
1 Eklenti(ler)
Merhabalar
Ben de bugün Koçtaş'tan aldığım bitkimi paylaşmak istiyorum. Etobur bitkiler gibi farklı türlerle uğraşmayı sevdiğimden bonsaiyi seçtim. Umarım başarılı olurum. Türü hakkında bir bilgi alamadım malum direkt olarak bonsai diyorlar ne ağacı diyorum işte bonsai diyorlar :) |
Alıntı:
Ardıca çok benziyor ancak fotoğraflar çok küçük olduğundan anlaşılması da kolay değil. Benim yakın tarihte edindiğim ve ardıç olduğunu düşündüğüm benzer bir ağacımını biraz araştırınca servi olduğunu tespit ettim. Her ikisi de aynı familyadan gerçi ama anlamanın en iyi yolu kozalaklarına bakmak. Üzerinde kozalak var mı? |
benim eklemiş olduğum fotoğraftaki hangi türe giriyor fikri olan var mı acaba?
|
Fotoğrafı anlamak için ekrana yan bakmak gerektiğinden sanırım bakmamışlardır arkadaşlar. çok net değil görüntü, bir olasılık kurtbağrı olabilir.
|
Memet beyin dediği gibi fotoğrafı doğru, net anlaşılır ve yaprakları da daha iyi görülebilir bir şekilde baştan yükleyebilir misiniz?
|
ipadden atmıştım şimdi düzeltip gönderiyorum fotoğrafı hemen.
|
3 Eklenti(ler)
eğer bu fotoğraflardan da sonuç çıkmazsa akşam makina ile makro olarak eklemeye çalışacağım.
|
Alıntı:
Memet abinin dediğine göre ardıç, hatta ben dediğiniz gibi servi olma ihtimalina karşı budama yaptığım dallarından bazılarını işyerine götürdüm, (orda bir sürü servi ağaçları var) onlarla karşılaştırdım, artık eminim ardıç olduğuna.Kozalak konusunda ise malesef diyorum, üzerinde hiç kozalağı yok.Şuan umudum sadece onu hayata bağlamak.Umarım yaşarda diğer evreleri hep beraber belirleriz. İlginiz için teşekkür ederim. Mehmet |
Acaba benim ağacımın türü hakkında fikri olan yok mu?
|
Alıntı:
Fukien Tea (Carmona microphylla) Çin’in güneydoğusunda yetişen ve adını Fuijan bölgesinden alan Fukien Tea, her dem yeşil bir ağaçtır. Bu ağacın yaprakları küçük, parlak, koyu yeşil renktedir ve üzerleri çok küçük tüylerle kaplıdır. Yaprakları koyu renkli ve düzgün şekillidir. Fukien Tea’nin açık kahverengi kabuğu vardır ve yıllar geçtikçe bu kabuk çatlamaya başlar. Bu bonsai, yaz mevsiminin ilk aylarında, daha sonra küçük bir meyveye dönüşen, güzel ama küçük çiçekler açar. Fukien Tea’nin ılıman bölgelere uyum sağlayamayacağını aklınızdan çıkarmayın. Bu nedenle, onu bütün yıl boyunca iç mekanda yetiştirmelisiniz. Maalesef Fukien Tea türünde bir bonsaiyi bulmak da onu yetiştirmek de çok zordur. Bununla birlikte Fukien Tea zoru ve mücadeleyi seven bonsai tutkunları için ilgi çekici ve güzel bir seçim olacaktır. Uygun Bakım Fukien Tea her gün açık havada bir saat dolu dolu ve direkt (doğrudan) güneş ışığına ihtiyaç duyar. Bunun için sadece güneş ışığının yakıcı ve sert olmadığı sabahları ya da öğleden sonraları tavsiye ediyoruz. Fukien Tea için sıcaklık 15-25 °C olmalıdır. Eğer sıcak yaz günlerinde Fukien Tea’nizi açık havaya çıkarırsanız, onu tekrar içeri alırken çok dikkatli olmalısınız. Fukien Tea’nizi şoktan korumak maksadıyla öncelikle sıcaklığın dışarıya göre kısmen düşük olan ara bir bölgeye, daha sonra içeriye alın. Fukien Tea ayrıca neme ihtiyaç duyar. Bunu nem tepsisi (humidity tray) ile kolayca sağlayabilirsiniz. Fukien Tea’nize ilkbahar ve sonbahar mevsimleri süresince haftadan haftaya, kışın ise aydan aya besin vermelisiniz. Fukien Tea’nin sık yaprakları olduğu için telleme tekniğini kullanmadan onu budayarak istediğiniz şekli verebilirsiniz. Ama bonsainiz sağlıklı olduğu sürece, onu istediğiniz gibi sert budayabilirsiniz. Fukien Tea üretmek için tohumlarını dış mekanda ekebilirsiniz ve yaz mevsiminde çelikle üretebilirisiniz. Fukien Tea gerçekten böcek ya da hastalık sorunları yaşamaz. Ancak eğer toprağını çok fazla sularsanız yapraklarının sararmaya başladığını göreceksiniz. Çoğu Fukien Tea Çin’den toprağa ekilmiş olarak gelir. Köklerde sıkışmayı ve sulama hatalarını engellemek maksadıyla bonsailer için özel hazırlayacağınız karışım kullanarak yeniden saksılamanız gerekecektir. Burdaki kritik husus, bonsainin strese veya şoka girmesini önlemek için toprağı, bonsai için hazırladığınız özel karışım ile birden bire değil azar azar ve yavaş yavaş (gradually) değiştirmelisiniz. Bonsainizin geliştiğini gördükçe her iki yılda bir saksısının ve/veya bonsai toprağının değiştirilmesini tavsiye ediyoruz. |
Merhaba Arkadaşım,
Ağacınız bir Liguster Chinensis dir.Türkçe ismi ise Kurtbağrıdır. Kesinlikle Carmona değildir.Carmona cinsi Ağacın Koyu kalın Yaprakları vardır ve Ağacın gövde yapısı daha koyudur. Liguster Bonsai bakımı çok kolay bir türdür.Sulama yöntemi herzaman önerdiğim gibi bir kabın içine su koyarak Bonsai yi içine otutturunuz.Yaklaşık 10 dakika sonra çıkarıp suyu süzüldükten sonra yerine koyabilirsiniz.Böylece Ağaç ve kökleri suyu tam anlamıyla çekmiş ve doymuş olur. Uzayan taze dalları kısaltarak daha sık görünüme sahip olması sağlanır. Daha fazla bilgi isterseniz sormanız yeter. İyi bakımlar dilerim.. Saygılarımla |
3 Eklenti(ler)
Tereddütte kalmamanız için yaprak örneklerini veriyorum. Sizinki ile yakından karşılaştırıp değerlendirin:
FUKIEN: Eklenti 354669 Eklenti 354670 LIGUSTER: Eklenti 354671 |
5 Eklenti(ler)
bana fukien gibi geldi. konuyu da meşgul ettiğim için üzgünüm ancak bir şeyi yapıyorsam tam yapmak gibi bir huyum var. o yüzden işe bakım koşullarını belirlemek için türünü öğrenmekten başlamak istedim. öncelikle yağmurlama yöntemi ile yaprakları suladım. 2 gündür sadece altını sulamıştım. şu an eve geldim o sebepten anca ilgiyi gösterebildim. şu anda toprağın olduğu bölge bir taş gibi sert. sanki beton. türü ve şartlarını öğrenmeden de müdahale yapmak istemedim. yeni detaylı fotoğraflar aşağıdadır. fukien mi acaba yardımcı olursanız sevinirim.
|
Arkadaşım Yaklaşık 20 senedir Bonsai ithalatı ile uğraşıyorum.İnanın bu bir Liguster dir.!
10 km uzaktan tanırım... :)) Saygılarımla |
liguster e benzetmememin nedeni yapraklarının örnekteki fotoğrafa göre bariz daha buruşuk ve dalgalı yapıda olmasıydı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025