![]() |
bu taslak çalışman gibi, yanılıyor muyum? Her durumda da güzel görünüyor.
|
arduvaz çalışmam
1 Eklenti(ler)
Çalışmalarımdandan bir örnek.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Gayet güzel bir sonuca doğru gidiyor..Çok hoşuma gitti benim..Bir de ağaç toparlansın bakalım ne olacak..
|
Yapacağım formda çim veya pirinç kullanmam gerek.Bu tarza yosun uygun diğil.
|
Sgorunus, calismalarini simdi gordum. Ellerine saglik, duz tas uzerine diktiklerin ve dikeceklerin inan uydurma saksilardan daha guzel duruyor. Calismalarinla, diger arkadaslara da ornek oluyorsun.
Hangi tarzdaki calismana, yosun yerine cim veya pirinc koyacagini anlamadim, bonsaide en uygun toprak ortusu yosundur. cesitli renkteki yosunlari kucuk parcaciklara ayirarak ve altlarini islatarak bastira, bastira saksi icinde istedigin yerlere koyabilirsin, Kolay gelsin. |
1 Eklenti(ler)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1172317466
Bunun gibi yapmak istiyorum ama yosun bu kadar güzel durmuyor..Gül ağacınında formunu değiştirebilirim.Hanım balkonda kalmasını istemiştide bende saksıya alıvermiştim. |
Pirinç deyince tam anlamadığımı düşündüm. Pirinç sulak bir bitki..deyim yerindeyse akvaryum kenarı için daha uygun..Ya da paludaryumlar için.. Bonsai saksısında yetişmesi sanırım mümkün olmaz.
|
Sayın sgörünüş gerçekten çok güzeller tebrik ederim. Bende bir türlü karar veremedim nasıl başlıyayım diye. Şimşirden yapmak istiyorum bonsai, çok hoşuma gidiyor şimşirler.
|
Şimşirle başla.. çalışması oldukça kolay..
|
Bu gidişle sevgili memet şimşir ile başlayacağım. Küçük olmaları çok hoşuma gidiyor. Acaba nasıl şekiller verebilirim şimşire?
|
Çok kolay, önce bir şimşir al. Sonra hep birlikte ağaca bakıp uygun bir çare arayacağız. Şimşir şekil vermeye çok uygun, rahat olacak.
|
Merhaba arkadaşlar, ben aranıza yeni katılmış bir meraklıyım:) Çocukken televizyonda (bir belgeseldi sanırım) bonsailerle ilgili bir program seyretmiştim ve önce büyük bir şaşkınlık, ardından hayranlık....
Ancak cehaletimi maruz görünüz ki bonsainin gerçekten de "ağaç" olduğunu geçen yıl öğrendim. Şöyleki, o tv programını izleyeli en az 12-13 sene oldu sanırım. Ne yazık ki bonsai aklımda özel bir bitki türü gibi kalmış, yani genetik olarak küçük oluyorlar gibi. Hatta o bitkilerin yanlızca o coğrafyada yetiştiğini falan zannetmiştim:):):) Neyse şimdi ben bu işe başalayacağım inşallah, ama nereden??? |
Buradan Merdiye, buradan :)) Hoşgeldiniz, aşağıdaki adresle başlayın ;)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595 |
Merdiye hoşgeldin. Bonsai heyecanı başladı mı kolay dinmez artık. En yakındaki fidancıdan beğendiğin fidanlardan al. Alırken dikkat etmen gereken ağacın gövdesinin bonsai yapmaya uygun olup olmayacağı. Bu konuda forumda bilgiler bulabilirsin. Birkaç yaşında olan fidanlardan alman çalışma için daha uygun olur.
Sonra fidanlarının fotoğraflarını eklersin buraya. Birlikte neler yapabileceğimizi tartışırız. |
Memet merhaba,
fidan almak için daha çok erken değil mi? Önce biraz okusam, dinlesem, sizi takip etsem kısacası öğrensem daha iyi olmaz mı? Yani ben bu güne kadar doğru dürüst çiçek bile yetiştirmedim. Bir de diyorum ki yaşadığım yörede yetişebilecek ağaçlar neler onları araştırsam nasıl olur? |
Olabilir tabi. yakınlarındaki fidanlıkta zaten büyük olasılıkla sizin iklime uygun fidanlar olacaktır. İstersen bir iki fidan al, onları sulamayı öğrenirken forumu da incele. Fidanlar bir süre saksıda ellemeden büyür. Sen de bilgini arttırsın.
|
Merdiye aramiza hos geldin, agaclar.net, seni yillar once gordugun filimdeki bonsailerin, gerceklerine goturebilir, yeterki sen iste.
Bonsai ile ilgili her seyi okumakla ise basliyabilirsin. Bu arada memedin dedigi gibi bir iki fidan alip onlarin buyumesini gozlerken onlara nasil bakacagini da yavasca ogrenmis olursun. Kablumbagan cok guzel, yavas ama emin adimlarla bonsaiye dogru ilerliyor. Hadi kolay gelsin. |
Merhaba Ali bey.Sizi bıktırdığını düşünüyorum.Fakat ben ısrarla soracağım.Mesaj 223 te
Alıntı:
|
Sgörünüş.. çim denesen o zaman. değişik çimler var. uygun bir çeşidini denemeli.. hoş durmazsa sonra kaldırırız.. Sık dokulu, kısa kalan bir çeşit denemeli çim.
|
Sgorunus merhaba, bonsai icin soracaginiz sorulara ben cevap vermekten bikmam. Istediginiz kadar soru sorabilirsiniz. Belki zaman, zaman islerimin yogunlugundan gec cevap verebilirim, ama mutlaka sorularinizi cevaplamaya calisirim. Bilmedigim bir seyse ogrenir yine sizlere yardimci olmaya calisirim.
Yapacagin tarzda, yosunun istedigin gibi durmayacagindan endiselisin ve yosun yerine cim kullanmayi dusunuyorsun. Cimi kucuk bir saksida kontrol altinda devamli yesil ve kisacik bir halde, tutabilecegini dusuuyorsan deneyebilirsin[yosunu da surekli nemli tutarsaniz hep yesil kalacaktir.] Her zaman yesil kalan ve kontrolu cimden daha kolay olan size baska bir secenek onereyim. Bonsai yapanlar tarafindan, kisa bir sure icerisinde saksinin her tarafina yayildigi icin, sevilmese de, sizin yapacaginiz calismaya uygun olabilir.Bu yer ortucunun ismi. Soleirolia solerirolii[bebek gozyaslari] resmini, "bonsaide toprak ortu turleri" formunda gorebilirsin. Gulu sig ve seramik, bir saksiya alirsan ve saksinin rengi gulun acacagi cicek rengi ile uyum icerisinde olursa daha guzel duracagina inaniyorum.[Saksi sorununuz oldugunu bildigim icin, saksilara pek deyinmek istemiyorum. Sordugun icin cevap verdim.] Yapacaginiz tum bonsailerin gonlunuzdeki gibi olmasini dilerim. |
Yeni başlayacak biri olarak tavsiyelerinizi bekliyorum...
Öncelikle nasıl bir mekanda yetiştirebileceğimi söylemek istiyorum. İçmekan veya balkonda yetiştirebilirim. Forumda okuduğum kadarıyla yeni başlayanlar için şimşir tavsiye ediliyor. Yarın ilk işim fidanlığa gidip bir şimşir fidanı almak olacak.Kapalı ortamda veya balkonda yetiştirebilirmiyim. İlk etapta ne yapılması gerekiyor acaba ilkbahar girdiğimiz şu günlerde bonsai yetiştirmeye başlamak elverişli bir zaman olduğunu düşünüyorum.Nasıl bir toprak kullanmak gerekiyor acaba...
|
İç mekanda bonsai denemesi yapmaman daha uygun. Forumda başlangıçta yapman gerekenler için oldukça bilgi bulacaksın. Bir kaç fidanla başlaman da iyi bir yol olur.
İlk yapman gereken onları sulamayı ve canlı tutmayı öğrenmek, sonra hep birlikte nasıl şekillendireceğini düşünürüz. Şimdiden kolay gelsin. |
Sayın memet ve Ali beyler gösterdiğiniz ilgi ve eşsiz bilgilerle saydım 15 adet bonsai oluvermiş.Halbuki düşünüyor bir türlü başlayamıyordum.Bonsai adayları gelişip yapraklansınlar sergilerim inşallah.Sayınca şaşırdım kaldım doğrusu.Çokmu acele ettim dersiniz?
|
Hiç sanmam acele etmiş olacağını. Ne kadar çok deneme olursa o kadar tecrüben artacak. Bilgin de artacağı için forumda bizle daha çok şey paylaşacaksın.
Bizde buna çok sevineceğiz. |
merhaba sgörünüş acaba bunları nereden alabilirim yani yapay bosaileri.
|
Alıntı:
bunlardan nerede bulabilirim |
Alıntı:
sayın sgörünüş bonsailerinizi dijital fotoğraf makineniz varsa bizimle paylaşabilir misiniz?bizde böylece bazı şeyler oluşturabiliriz kafamızda saygılar. |
..
ben çözdüm bu bonsai işini galiba(şaka yapıyorum ******:)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025