![]() |
öncelikle herkeze selamlar ve saygılar..
sanırım bonzai tutkusu bendede basladı ve hemen her an bir kaç tane alabilirim fakat neredeyse tüm siteyi karıştırmama rağmen pek bilgilendiğim söylenemez.bu sebepten bana gerekli bilgileri verebilecek ve herhangibir sorunda hemen ulaşabileceğim bilgin bir arkadasın telefon numarasına ihtiyacım olacağı kanısındayım,eğer mümkünse özelime tel numarası gönderebilirlermi ilgilenen arkadaslarım.teşekkürler..bol muhabbetli günler.. |
İstanbul'da bir toplantımız olacak.
Bu başlıktan gerekli ayrıntılara ulaşabilirsiniz. Öğrenmek istediklerinizi forumda sorarsanız, herkes yardımcı olur. |
herkese selamlar,
ben zonguldakta oturuyorum canlı olarak hiç bonsai görmedim zonguldakta da hiç görmedim.ama resimlerde falan görünce hoşuma gitti.internette baktım fiyatlar hakkında net bilgiye ulaşamadım.birde bende bonsai yetiştirmek istiyorum ama okuyunca bilgisi olmayan birisi olarak biraz korktum.detaylı olarak okumadım normal bir fidandanı bonsai olarak yetiştirmek mümkünmü oluyor yani sürekli budamak mı gerekiyor. birde bonsaim olmasını çok istiyorum buradaki abiler yardımcı olursanız sevinirim |
ism9001 iyi gunler, aramiza hos geldin.
Zonguldak'ta hic bonsai gormemis olmaniz sizin bonsai yapmaniza engel degildir. Bonsai yapabilmeniz icin, ise okumakla basliyabilirsiniz. agaclar.net bonsai bolumunde ulasabileceginiz bircok bilgi bulunuyor. Okuduklariniz icerisinde sizin sorulariniza cevap bulamazsaniz, o zaman ilgili baslik altinda sorarsiniz. Bircok arkadas size seve seve yardim edecektir. Burada ogrendiginiz bilgileri pratikte uygulamaya basladiginiz anda, bonsai yapmaya baslamis olacaksiniz. Sabir ve azimle istediginiz bonsailere de elde etmis olacaksiniz. Simdiden kolay gelsin. |
Alıntı:
okuyup ogrenmek durumundasiniz. Cunku su an Turkiyede ozel bonsai dersi verecek, bonsai kursu duzenliyecek birileri yok. Sansli iseniz kimi buyuk sehirlerde agaclar.net'in duzenledigi bonsai toplantilari ve ya bonsai atolye calismalari yapiliyor. Katilma imkaniniz olursa, bu toplantilardan oldukca faydalanabilirsiniz. Hangi konularda bilgilenemediginizi yazarsaniz herkes yardimci olacaktir. Bilgilendikten sonra da bu bilgiler bonsai yapmak icin yeterli degildir. Ogrendiginiz bilgileri pratige dokup ellerinizi egitmelisiniz. Kolay gelsin. |
toplantıya katılacağım,orada görüşmek üzere diyelim o halde.teşekkürler.
|
Eğer Toplantya (ATÖLYE) Çalışmasına gelmek iatiyorsanız Burada ki Yazışmalara katılırmısınız.
|
bende meraklandım bu konuya
|
Profil bilgilerinizde şehir bölümünü, bulunduğunuz şehir olarak değiştirirseniz toplantılardan e-posta olarak da haberiniz olur.
|
Merhabalar bende bir bonzai tohumu sipariş vermiştim netden cinsinsde Tree Wisteria Bolusanthus Afrika Bonsai olarak geçiyor bunun hakkında bir şeyler bilen varsa bana yardımcı olursa sevinirim
|
aramıza hoşgeldiniz sayın Marissa Sizin Tree Wisteria dediğiniz bildiğiniz morsalkım buradan incelerseniz görecekseniz Bonsai TOHUMU diye bişe yoktur. Bonsai yi her tür ağaç türünden yapaileceğiniz gibi Çalı türü bitkilerden de yapabilirsiniz.
Bonsai ye merak saldıysanız doğru yerdesiniz forumda biraz gezinti yapın bonsai konuları hakkında. Kafanıza takılan merak etdiğiniz olursa çekinmeden sorun size arkadaşlarımız cevap verecek veya yönlendirecektir. Kolay gelsin. |
cevap için teşekkürler
|
Sayın Marissa
Piyasada satılmakta olan ve bonsai tohumu adı altında satışa sunulan tohumlar içinde bonsai kelimesi arz adiyor ise sadece bonsai uygun ağaç fidanlarına ait türlerin tohumlarıdır. BU türler bonsai yapmak için elverişli olan türlerin tohumlarıdır. Tohumların bonsai için elverişli olma sebebleri. Ufak yapraklı türler olması kısıtlı alanlarda uygun kök sistemi geliştirmeleri. Saksı içinde ki bakıma olumlu tepkiler vermeleri. Dayanıklı türler olmaları. Hızlı gelişme gösteren türler olmalarıdır. Bir diğer özeliği ise 2000 yılı aşkındır denenmiş ve başarılı sonuçlar veren türler içermesidir. Forumdaki konu başlıklarını okuyunuz . Saygılar. |
Merhabalar,
Bonsai hakkında hiçbir şey bilmiyorum, fakat dün itibariyle bir bonsaim oldu. Sevgilimin hediyesi. Nereden başlanır ne yapılır ? Ölmemesi lazım, ayrı duygusal bir mevzu takdir edersiniz ki:) forumda yazılanları okudukça biraz korktum. Cinsi serissa seroides. Yaşını ve toprağının ne olduğunu bilmiyorum. Fecii halde yardıma ihtiyacım var. Fimdiden teşekkürler. |
resmini çekip koyarsanız bilgili ve ilgili arkadaşlar zannedersem yardımcı olacaklardır. Görmeden teşhis yapmaları imkansız
saygılar |
Arkadaşlar, Bu bonsai bana hediye geldi ama yaprakları kurumaya ve dökülmeye başladı.
Öncelikle nasıl sulamam gerekiyor? http://www.agaclar.net/galeri/displa...imageid=33240t |
Sayın anıl özgür,
Sitede hazır bonsailer ve sulama ile ilgili bölümleri okumanızı öneririm. Ağacınız yanılmıyorsam bir karaağaç. Bu ağaçlar hazır bonsai olarak alınıp yer değiştirdikleri zaman yapraklarını sarartıp dökmeye başlıyorlar.Bu arada ağacınızın bir dış mekan ağacı olduğunu belirteyim. Eğer ağacınızın köklerinde bir problem yoksa korkulacak bir durum yoktur. Kök sisteminin sağlıklı olduğunu anlamak için ağacı gövdesinde tutup kaldırın, eğer toprak içerisinde oynamıyor saksısına tutunmuş vaziyette ise bu iyiye işaret. Ayrıca ağacınızı zedelemeden saksısının içinden toprağıyla beraber çıkarıp çürümüş kök var mı diye bakmanız, var ise onları budamanız faydalı olacaktır. Kök çürümeleri basitçe toprağı koklayarak da anlaşılabilmekte. Eğer ağacınızın kök problemi yoksa bahara kadar kurumaya yaklaştıkça sulayınız ( bu kış aylarında İstanbul'da yaklaşık 3 güne denk geliyor). Toprağınızın kuruluğunu parmağınızı hafifçe toprağın içine sokarak anlayabilirsiniz. Ağacınızı bahar başında geçirgen bir toprağa dikmenizi öneririm. Saygılarımla |
Sayın jeomeo,
Bilgilendirme ve ilginiz için teşekküler. Ağacım saksıda hareket ediyordu, o yüzden bende hafifçe müdahale ederek saksıdan çıkarıp köklerine baktım. Çürüme pek yok gibiydi. Yinede kökleri biraz budadım ve toprak ekleyerek aynı saksıya hareket etmeyecek şekilde yerleştirdim. Ardından sulama yapıp gölge ama aydınlık bir yere aldım saksıyı. 3 gün oldu. Durumunda bir değişiklik yok. Şimdilik beklemedeyiz :) Eğer Kışı geçirebilirse önerinizi dikkate alıp geçirgen bir toprağa dikeceğim. Saygılar. Tekrar teşekkürler. |
Arkadaşlar bir süredir bonsai konusunda yazılanları okuyorum. Ben de bonsai sevenler içine katılmak isterim. Adana'dayım ve aslında elimde bonsaiye uygun aday olabilecek bir zeytin var, ama ben ısrarla çınar ya da mor salkım düşünüyorum. Birkaç gün içinde çıkıp fidancıları gezeceğim. Bu adaylarla ilgili ne düşünürsünüz. Biliyorum fazla çınar bonzaisi yok ama ben çınarı çok severim. :D
|
Sayin katsu aramiza hos geldin.
Elinizdeki zeytinle baslamak iyi olur diye dusunuyorum. Ama siz yine de fidancilari bir dolasin gozunuze kestirdiginiz fidanlar varsa onlari da aliniz elinizde bulunsun, bonsai'ye basliyorsunuz ya bir daha birakamazsiniz:) Dusundugunuz dogrudur Cinar bonsai cok az, sanirim yapraklarinin oldukca buyuk olmasindan kaynaklanan bir caydiriciligi var cinarin. Deneyim kazandiktan sonra cinardan da bonsailer yapabilirsiniz (Mor salkim bulursaniz ve imkaniniz var onu yere dikiniz 3-4 yil icerisinde bonsaiye uygun bir govde elde edebilirsiniz.) |
Adana da zeytincilik gelişmeye başladı, bence Zeytin alırsanız iklim konusunda sıkıntı yaşamazsınız ,incir de önerebilirim..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Dogadan agac toplama(Yamadori) hassa bir konudur ve ozellikle yeni basliyanlarin uzak durmasi gereken bir yontem oldugunu dusunuyoruz, hatta deneyimlilerin bile yamadori konusunda bilmesi gereken cok sey vardir. Isterseniz http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=2975 bu linke bir goz atiniz bilmeden suc islemis olabilirsiniz. 2-3 yillik fidanlarinizin iyice gelisip buyumesini beklemelisiniz. Alic agaci bonsai icin uygun bir agactir.(Bonsai hakkinda aradiginiz tum bilgileri ilgili basliklar altinda bulabilirsiniz.) Simdiden kolayliklar diliyorum. |
Merhabalar. Ben henüz yeni bir üye olduğum için burada doğru yere soruyorumdur sorularımı umarım.. Bende bir bonsai yetiştirmek istiyorum nerden başlamalıyım ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz lütfen. Teşekkürler..
|
İstanbul'da yapılacak toplantıları kaçırmayın.
Bİr fidanlıktna birkaç fidan alın forumda hangilerinin uygun olacağına dair bilgileri bulacaksınız. Sonra bunları fotoğraflayıp eklerseniz, herkes seve seve ne yapılması gerektiğine dair fikrini açıklıyor. |
Merhaba...Aranıza yeni katıldım, bu gün dördüncü gün.Siteden ayrılamıyorum.Boş kaldığım her bir yerleri okuyorum. Tabii bu arada bonsaileride okudum.Daha önce sahtelerini görüp ne olduklarını bilmeden evime süs diye elmıştım.Ama gerçeklerinin yapılabildiğini gördüğümden beri tüm havası söndü. Bu gün bahçede bakınırken defnenin dibinden yeni defneler çıktığını gördüm içinde bir yıllık 3-4 yıllık fidanlar var. Bonsaiye başlamak için hangisini almamı tavsiye edersiniz.Şu an işteyim öğleden sonra fidanı çıkarıp başlamak istiyorum .Cevaplar için şimdiden teşekkürler.Ayrıca süper bonsailer üretmişsiniz .Bakıpta heveslenmeyen yoktur sanırım..Elinize ,yüreğinize sağlık...Süpersiniz arkadaşlar..
|
Iyi gunler Bıcırık.
Aramiza hos geldin. Bonsaide bildiklerinizi paylasmak, bilmediklerinizi de ogrenmek icin en iyi bir yerdesiniz. Marketlerden aldiginiz saksi icerisine dikilmis agaclarinizi, fotograflarini gorduklerinizle kiyaslayinca onlarin havasinin sondugunu soyluyorsunuz. Belki zaman icerisinde ogrendikleriniz, deneyimlerinizle ve ellerinizin ustalasmasi ile o agaclarinizi da istediginiz forumlara koyabilirsiniz. Defne fidanlariniz uzerinde bir calisma yapmadan once, fotograflarini ekleyebilirseniz bircok arkadas gorus ve onerilerini belirtecektir. Acele etmeyiniz(bir an once benim de guzel bonsailerim osun diyorsunuz ama bonsai birdenbire olacak bir calisma degildir onu icin acele etmeyiniz.) agaclarinizin fotograflarina yapilan gorus ve onerilerden sonra hareket edersiniz. Kolay gelsin. |
Tamam Ali bey önce resimleri ekleyeceğim.İlginiz için teşekkürler...
|
Merhaba bıcırık ,
Öncelikle hoşgeldin. Sitede yeni başlayanlara yol gösterecek birçok konu başlığı ve mesaj var, bunları okumanız eminim çok yararlı oluyordur, uygulamalara başladığınızda siz de fark edeceksiniz. Defne bonsai çalışması yapmak için uygun bir tür. Dayanıklı, yaraları kolay kapanan, kokusuyla da etkileyici bir ağaç. Fakat yaprak küçültmesi yapmak biraz zor. Bahçenizdeki defneleri sökmek için acele etmeyin. 3-4 yıllık bir fidan, topraktan sökülüp çalışmaya başlamak için biraz genç. Toprakta gerekli bakımı yaparsanız (sulama, gübreleme vs.), saksıda hem gelişimi yavaşlayacaktır hem de saksıya aldığınızda üzerinde 1 yıl işlem yapamayacaksınız. Fidanın fotoğrafını eklerseniz, yerindeyken yapılabilinecek işlemler hakkında yorumlar yapılacaktır. Size tavsiye bu fidanları yerinde şekillendirmeye başlayın, yalnız hiçbir işlem için aceleci davranmayın, o konu hakkında (telleme, budama vb) araştırma yapmaya devam edin. O genç didanlar 4-5 yıl sonra çok güzel bir bonsailer olabilir. Bu arada ardıç, şimşir, karaağaç, dağ muşmulasıi ateş dikeni gibi türlerden 6-7 yaşlarında fidanlar alıp çalışmalar yapabilirsiniz. Saygılarımla |
Fotoları yerlerinde çekip ekleyeceğim...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025