agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yeni başlayanlar için yardım (https://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/)
-   -   Bonsai sergisinde kullanılabilecek dekorlar (https://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/2266.htm)

bonsaireef 14-11-2006 13:14

Arkadaşlar süpersiniz ya, biri sizi durdursun :D yoksa yarılacam az sonra.:D

memet 14-11-2006 13:16

Aslında ağaca çaput bağlama çok hoş göndermesi olan bir çalışma olur bence ciddi ciddi düşünülebilir...Tarihi çok geri giden bir gelenek...
ağaçla kültürün buluşmasına sıra dışı bir örnek bence

turunç 14-11-2006 13:17

Çaput bağlama işi kolayda nerden bulacam ben şimdi koca kalçalı,kırmızı yanaklı, başı bağlı bir biblo...

bonsaireef 14-11-2006 13:19

Gelin kaynana stiline bir hamak, ölü dalı kesmeye çalışan bir adam... daha neler olabilir acaba.

memet 14-11-2006 13:19

bonsailer sergiye çıkacak kadar toparlandığında onunda çaresini bulacağız...
daha saksı konusu da var çözeceğimiz...
Sonra bakıyorum saksı altlarına konan sehpalar konusu var sırasını bekleyen..
altlıklar..

bonsaireef 14-11-2006 13:21

memet şimdiden konuşalım. Yavaş yavaş bazı bilgiler, görüşler oturuyor. Zamanı geldiğinde bunları konuşursak bazı şeyleri yerine oturtamayız. Bonsai konuşuyorsak her yönünü konuşalım.

bonsaireef 14-11-2006 13:22

Yoksa biblo sorununu sen mi çözeceksin. Valla güzel olur birde bibloculara dert anlatmak zorunda kalmayız. :)

turunç 14-11-2006 13:28

Suseiki için acaba şimdiden hazırlıklara başlasak mı? Onlarsız olmaz ya:) o açıdan...

bonsaireef 14-11-2006 13:34

****** şimdiden doğa gezilerinde etrafınıza bakarak olun. Özellikle dere yataklarında rahatça bulabilirsiniz.

Şule 14-11-2006 13:37

Piknik grubunun tam önünde yer alacak "Çimlere basmayın" levhasını da ayarlayalım şimdiden.:D

memet 14-11-2006 13:40

bir yetişmiş bonsaiye istediğiniz gibi sipariş bir biblo...
yanlız tarzlar konusunda seçme yaparım.. baştan söyleyeyim...
şaka biryana çeşitli mazlemelerle denemeler yapılabilir..biblo için..

bonsaireef 14-11-2006 13:42

memet bu biblo işine profesyonel anlamda nasıl bakarsın? **** bununla ilgilenecek birilerini bulabilirmiyiz?

turunç 14-11-2006 13:44

Başı bağlı bir kadın lazım bana hemde kesin:)

murare 14-11-2006 13:44

Ne gibi denemeler memet? Ben söyleyim baştan daha bonsai işini beceremedim, elime kil alıpta mangal ve adam yapacağım diye uğraşamam :D Varmı aranızda böyle yeteneği olan. Bak fırınlamasına ve boyamasına yardım ederim. :)

turunç 14-11-2006 13:46

Ağacın dalına kuş yuvası yapsak, inciden de kuş yumurtası koysak doğal dururmu acaba?

bonsaireef 14-11-2006 14:03

Bak kuş yuvası fikri ilginç. Bende bir bonsaime ağaç ev yapmayı planlamıştım ama tembellikten hala yapamadım. Herşeyi hazır koaycağım yer belli ama zor iş bütün gün uğraşmam lazım.

murare 14-11-2006 14:23

Kuş yuvasını koyarsın güzelde olur ama yumurtayı inciden koyarsan sergi sonuna kadar senin yumurta uçar :D

turunç 14-11-2006 14:28

Hani bonsaileri ellemek yasaktı :P

turunç 14-11-2006 14:33

http://www.botanika.com.tr/dekoratifurunler.html

Bonsaireef burdan ağaç ev için kopya çekebilirsin:)

murare 14-11-2006 15:08

O uçurma eyleminin kendisi yasak normalde ama inci gel beni uçur diyecektir bakanlara. :D

turunç 14-11-2006 15:10

Giden inci olsun bonsaiye birşey olmasın da. Emeğimize yazık olur.:)

sidarta 14-11-2006 15:13

Bende bonsailer hakkında bir dergi var, Almanyadaki bir bonsai müzesine ait. Konuyla alakalı olarak çok sayıda irili ufaklı insan, hayvan v.s. figürleri de satılıyor. Bonsai denilince insanların aklına ilk gelen şey uzak doğuya ait motifler, mesela ağacın altına otururup balık tutan bir adam figürü, mandasını çekip giden bir köylü gibi... örnekleri çoğaltabiliriz. Bonsai kültürü bize ait bir kültür olmadığı için bence kendimizden birşeyler katmak yerine, orjinalliği bütünüyle devam ettirmek gerekir kannatindeyim.

murare 14-11-2006 15:18

O zaman orjinalliği bozulmasın diye hiç bir şey yapmayalım, olurmu öyle şey. Şahsen ben birşeyler katma taraftarıyım. O hesaba göre biz bonsai yapmayalım çünkü Çinli değiliz. Olayın orjinalliği bozuluyor.
Çinlilerden alıp Japonlar birşeyler katmış, onlardan Tayvan lılar birşeyler katmış. Bence sıra Türk lere gelmiş.

Şule 14-11-2006 15:20

Öyleyse bonsai nasıl günümüze kadar gelmiş bir bakalım:

"Saksıda ağaç yetiştirmek yaklaşık 4000 yıl önce Mısır'da çoğunlukla kullanım kolaylığı, hareketlilik ve elverişlilik gibi sebeplerle başladı.Yunanlılar,Babilliler ve Hintliler de bu tekniği alarak kullandılar. İlk kez Çinliler M.Ö. 200lü yıllarda estetik amaçlarla ağaçları saksıya diktiler. Bonsai sanatı daha sonra 6. ve 7yy.larda Budizmi de getiren keşişlerle Japonya'ya taşındı. Bu bilgi Japon Kamakura döneminin (1192-1333) Heian dönemini(794-1191) dönemini tanıtan belgelere dayanmaktadır.(tarihsel bilgiler 'Bonsai Ustalarının Kitabı' isimli yayından alınmıştır) "

"Çeşitli kültürlerde tarihsel kökleri olmasına rağmen sanat formunu japonlar geliştirdi ve modern bonsainin referans noktasını oluşturdular. Orijinal bonsai genellikle orijinal olarak küçülmüş ilginç şekilli yabani ağaçların saksılara aktarılmasıydı. "

"Yıllar geçtikçe, yetiştiricilerin ağacın yüksekliği ve gelişim gösterdiği yön gibi hususlarda değişikler yapmasını sağlayacak ve yaprakları da bitkiye orantılı şekilde küçültmesine yardım edecek teknikler geliştirildi. Doğada görülen ağaç şekillerinden faydalanılarak hepimizin tanıdığı stiller geliştirildi. Bugün bonsai, zaman geçtikçe değişimine devam edecek canlı heykeller oluşturan bir sanat türüdür. Klasik bonsai, dizayn kalitesini belirleyen çok çeşitli tasarım unsurlarına sahiptir. Bunlar kesin kurallar olmayıp, kılavuzdurlar. Bunların kendi bonsainizi oluştururken size yardım etmede çok kullanışlı olduğunu göreceksiniz. Bununla birlikte, bir çok mükemmel bonsai bu kuralları ihlal eder ve daha iyi görünür. Başkalarının fikri ne olursa olsun, bir bonsai sanatçısı olarak sizin için en önemli tasarım kılavuzu "Bu bonsai beni memnun ediyor mu?" olmalıdır."

http://www.bonsaitr.com/bonsainedir.html

turunç 14-11-2006 15:20

Neden? Bonsai' de doğayı taklit yok muydu? Doğa sadece japonyada **** Çinde mi var sidarta? Bizden katılan birşeyler olursa insanlarımız bonsaiyi kendilerine daha yakın bulacaktır. Kuralların dışına çıkmadan yapabilirsek tabii... (Diyene bak! dün bir bugün iki.. Kuralları daha öğrenemedim ama çenem maaşallah düşük!..) Yine de bunlar şimdilik fikir tabiii.

memet 14-11-2006 15:40

başkaları bibloları hangi malzemeden yapmışlar onları anlamaya çalışalım...
seramik mi, fabrikasyon mu, başka malzemeler mi...

sidarta 14-11-2006 15:45

Arkadaşlar ben yeni üyeyim sakin olun yüklenmeyin bu kadar :( Bonsai elbette doğayı taklittir. Hatta bir bonsai ustası "Gerçek bonsai doğadan daha doğal olmalıdır" demiş. Bizden birşeyler katarken mesela genel bir çerçevede, dağ görüntüsü olarak (olur mu bilmem ama) neden bir ağrı ya da erciyes benzetmesi kullanılmasın. Ama detaylarda fazla oynama yapılamaz sanırım. Kızmayın emi :p

sidarta 14-11-2006 15:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet
başkaları bibloları hangi malzemeden yapmışlar onları anlamaya çalışalım...
seramik mi, fabrikasyon mu, başka malzemeler mi...

İsterseniz yarın dergideki bazı bölümleri tarayıp gönderebilirim. Benim ilgi alanım değil ama, anlayan arkadaşlar bibloların hangi malzemelerden yapıldığının yorumunu yaparlarsa iyi olur .

memet 14-11-2006 15:51

sevinirim bir iki örnek görmek iyi olur..

turunç 14-11-2006 16:05

Örnek düzenleme

Eklenti 5093

Burda belki vahşi doğa konusu işlenmemiş ama benim hoşuma gitti o yüzden ben hala çaput bağlayan kadın yapmak istiyorum. Üstelik çaput bağlanan ağaçlar gerçektende genelde vahşi doğada kendiliğinden yetişmiş oluyorlar.:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025