![]() |
Birden o yuva çok da garip değilmiş gibi geldi bana :D Bakıcam daha güzelini bulursam koyarım.
Mangal işini yaparım ama ağaçları yakmam baştan söyleyeyim. |
Herkese selamlar, oncelikle Sidartaya, bonsainin sihirli dunyasina girdigi icin bir hosgeldin diyelim. Sidarta, bonsaide onerecegin her fikre acigiz, bunun yaninda agaclar uzerindeki el becerilernide bizlerle paylasirsan seviniriz. Ben yeniyim, ben acemiyim itirazlari bonsaide gecersizdir, elinde yoksa en erken bir zamanda, bir fidan alip uzerinde yapacagin calismalarla bizlere katilmalisin, Baksana serginin herseyi, dusunuluyor, elini cabuk tutmalisin.
Minerai ve bahcivan, uzaktan bakiyorsunuz gibi, biraz yaklasin, bonsai, tum dertlere devadir, bonsai yapan doktor arkadaslara sorabilirsiniz. sizleri soracaklariniz ve katkilarinizla buralarda daha fazla gormek isteriz. Arkadaslar hayalleriniz bol ve surekli olsun, gercege ulasmak icin once hayal kurulmali. bu guzel hayallerinizi gerceklestirmek icin, bonsai yapiminda yogunlasmaniz gerekiyor. Isiniz kolay değil, deneyim yok . ogretmen yok, kurs yok, peki nasil olacak bonsai yapimi, bunun tek yolu var, o da ogrendiklerinizi agaclar uzerinde uygulama, surekli deneyim ve bunun sonucu el becerilerini artirip, guzel bonsailere dogru yurumek. Yolunuz acik olsun. Cinlilerin ve Japonlarin seramikten yapip bonsaide kullandiklari, insan, kus, hayvan, tapinak, ev ve gemi gibi figurleri, folklor ve geleneklerimizden esinlenerek guzelce yapildiktan sonra gerektigi yerde bonsaide kullanmanin bence bir sakincasi yoktur. Ornegin burada yerli agaclardan yapilan bonsailerin altinda kucuk kangurular veya Australia yerlilerinin kucucuk figurlerini gorebilirsiniz. bunun yaninda Cinli ve Japonlarin kullandiklari figurleri de kullanmakta bir sakinca yok. Her sey dilediginiz gibi olsun. |
Alıntı:
|
Ali hocam ne güzelde söylemişsiniz. Ağzınıza sağlık. Ben bir şey daha eklemek istiyorum; murare sende uzak duruyorsun. Çalışmıyorsun. Bu şekilde bonsai öğrenmek zor olur. Karartacaksın gözünü, alacaksın fidanları başlayacaksın çalışmalara. Halk arasında bir laf vardır: "yok öyle üç kuruşa beş köfte". Çalışmadan bonsai sahibi olamazsın. Bak kızacağım kızdırmayın beni.:mad:
:rolleyes: ;) :p :D |
İlk denememdeki ağacın halini görmelisiniz. Buruşturulmuş bir kağıt gibi özensiz, bir çocuğun ile yazısı gibi acemi ve ütülenmiş gömlek kadar ruhsuz olmuştu.. Ama sayenizde vazgeçmedim ve şimdi telleme konusunda ustalarımdan iyi not aldım. Artık budarken daha düzgün bir yüzey kesiyorum ve ağaçlara bakış açım değişti. Tıpkı bisiklete binmek gibi; ilk önce bir iki düşüp yaralanırsınız, sonra kimse sizi tutamaz... Murare sen de çalışmalarını bizimle paylaşmalısın. Acemiliklerinden bizimde çıkaracak dersimiz olacaktır. Öyle ustalaşıp gelmek yok sahneye :))
|
Turunc kısa zamanda çok yol aldı bu açıkça görülüyor. Bütün yeni başlayanlara örnek olması gerekiyor.
Gayretinin meyvelerini yiyorsun ve yiyeceksin turunc. Bonsaiye ilk başladığında gözünde ne kadar büyüyordu şimdi ise nasıl hemde kısa sürede. Çok zor değilmiş değil mi turunc? Daha da kolaylaşacak böyle devam et. ;) |
murare için söylediklerinizi bende üzerime alınıyorum ama bir vukuat yok.bir iki fide alıp bir başlayabilsem gerisi gelecek ama ......işte böyle izlemekle yetinmek zorunda kalıyorum şimdilik...
bonsaide kullanılabilecek küçük objelerin bence Türk kültürünü yansıtması iyi bir fikir. mesela ağaç altında oturmuş kavalını öttüren bir çoban..... azıklarını yiyen bir iki köylü..... takkeli ve bıyıklı ağaça altında kestiren bir amca.... ama en çok şu çaput bağlı ağaç fikrini beğendiğimi itiraf etmeliyim...... |
İzlemekle olmaz gümüş sana da kızayım yoksa başlayacağınız yok.:mad:
Hadi bakayım doğru fidancıya.;) |
doğru izlemekle olmaz ben hemen bi koşu gideyim.....bir kaç fidanı sırtlayıp geleyim yoksa daha çook bakar da iç çekerim....
|
Bir dakika, bir dakika ben hiç üstüme alınmıyorum bu söylenenleri:dilli: Benim de 100 değil ama 10-15 tane ağacım var ama tellenecek bir durumları yok ben ne yapayım 2 sini telledim öbürleride fidan daha doğru düzgün dalları yok. Biri kayanın üstüne dikili inşallah 5 sene sonra çıkarırım karşınıza. Bu hafta sonuda geçen hafta doktor la konuştuğumuz bir ağaca dal monte etme meselesi vardı onu yapıcam. Kim demiş benim çalışmadığımı. Hiç soruyormusnuz bu garibanın ne derdi var acaba diye :( Fotograf makinam yok benim. Yani vardı da artık yok.:( Yoksa bende kare kare şuralara koyardım. Mesela bu hafta sonu yapacağım bu çalışmayı göstermeyi her aşamayı çekmeyi çok istiyordum ama kısmet değilmiş.:(
Tamam biraz tembellik olabilir:D ama bende kendi çapımda çalışıyorum. Yav içime dert oldu şimdi bana yeni fotograf makinası aldıracaksınız.:mad: |
tamam canım kızma bir tek benim bonsai adayım yok o zaman. fotoğraf makinam var ama bonsaim yok oda olacak inşallah...
|
Yok gümüşcüm kızmadım yahu. Sadece arkadaşlar bende birşeyler yapmaya çalışıyorum ama gösteremiyorum dedim. Yoksa kime niye kızıyım, Ya arkadaş bu siteye yazı yazarken ben niye hep kızıyormuş **** küsüyormuş gibi algılanıyorum. Var bir bozukluk bende ama... servise görünsem iyi olacak.
|
Bu arada arkadaşlar demin şimdiye kadar siteye yazdıklarıma baktımda, bir kere bir bonsai hakkında yorum yapmışım, bir ikide soru sormuşum, onun dışında kayda değer bir şey yok. Pasif gözüküşümün sebebinin bu olduğunu düşünüyorum çok konuşmuşum ama işe yarar pek bir şey yok. Pek bir mantar hissettim kendimi. Doğru düzgün bir bonsaim olduğunda altına mantar koyayım bari. Güzel gözükür.(Konuyu dağıtmaktada üstüme yok):D
|
Arkadaşlar aramızda kızma darılma yok. Birbirimize takılıyoruz o kadar. Oda samimiyetimizden. Ben seviyorum arkadaşlarımızın hepsini.
Benim kızma olayına gelince ben kızarım, bu kızma biraz teşvik amaçlı kızma. Yoksa sizin birşey yapacağınız yok. :D Murare aşkolsun bu kadar çalışıyorsun ama haberimiz yok. Tamam almayız bonsailerin sana kalsın. Benimde var ne olmuş yani, seninkine ihtiyacım yok. Hıh.:dilli: :D |
Alıntı:
Bu şekilde başlayacaksın ,gideceksin alacaksın fidanları yoksa çok bakarsın bizim bonsailere. Bir an önce başla da seninkiler de bir taraftan başlasınlar bonsai olmaya. Hadi kalk zararın neresinden dönersen kardır.;) |
Murare fotoğraf makinesi konusunda seni çok iyi anlıyorum. Benim de makinem yok. Arada ödünç alıp çekiyorum. İki tanuki yaptım tek kare aşama resmi çekemedim. Makinem olsa sizler için neler yapar yapar çekerim. Her gün bir konu işlerim. Neyse sağlık olsun. :(
|
Minarai senin için başlık açtım.
|
Arkadaşlar KOSKOCA editörümüzün fotoğraf makinesi olmadığından tüm çalışmalarını diğer bonsaileri ve de komşuları seyrediyordur. Hatta komşuları bu adam ne yapıyor bu ağaçların canını çıkardı diye de dedikodu yapıyorlardır:))
Bir gün bizde göreceğiz inşallah!... |
Komşular zaten bana deli diyordur eminim. Birgün ağaç söküyorum birgün tanuki yapıyorum başka gün saksı yapıyorum **** koca kayayı almışım elime onu yontuyorum. Ben olsam bende herhalde biraz tahtaları eksiltmiş derdim. Ben biliyorum ne dediklerini aslında "bu tıp okudu kafayı yedi" diyorlar. :D
Ne derlerse desinler günün birinde ne yaptığımı anlayacaklar. ;) |
tıp okuyanların kafayı yediğini herkes bilir..
komşular normal kabul ediyor, sen devam et.. havalar soğuyunca "ya.. doktor öksürük var bende" diye gelecekler hazır ol |
Alıntı:
Bu arada burasını bonsai gölgesinde sohbetlere çevirdik farkındamısınız. Konu saptı aldı başını gidiyor. :p |
Konuyu toparlayayım..:D
Zeytin bonsaisinin yanına Apollon tapınağı sütunu ya da bergama yılanlı sütunu biblosu öneriyorum.. http://img295.imageshack.us/img295/8...tapstuncr9.jpg http://img20.imageshack.us/img20/512...anlstunyt1.jpg bonsaireef söylediklerini duyar gibiyim ;) ama bunlarda bize özgü sayılır öyle değil mi?:rolleyes: |
Tam bu harabelerle ilgili bir resim vardı benim bilgisayarda ama şimdi yanımda değil resimlerim. Bence olur neden olmasın. :)
|
İncir var bende..
üç yaşına girecek.. Duvarlarda yıkıntılarda çıkmakta çekinmez.. Aklımda böyle bir kaya üstü çeşitlemesi var.. bina yıkıntısında yetişmiş... |
Memet o resimlerim bir olsa fikir verirdi sizlere ama yok işte. Bence harika olur. Denemenin sonuçlarını bekliyoruz. :)
Bina değilde daha tarihi bir yıkıntıdan çıkmış olsa daha iyi olur bence. Sanki bina yıkıntısından çıkınca kötü görünecek gibi geliyor. Tarihi bir yıkıntıdan çıkınca ise ayrı bir havası olur. Karar senin ******. :) |
Artık sadece ağaç yapmıyoruz senaryolar üretiyoruz. Tarihi kalıntılardan fışkırmış incirler, Ak sakallı dedenin diktiği ulu çınar... Şu işleri bitirinde bir de oturup kitap yazalım bonsai hikayeleri diye :D
|
Nasılda kafalar çalışıyor arkadaşlar:))
Bence tarihi binadan çıkan incir çok harika çok sanalsal olur memet' e de bu yakışır doğrusu. Birde şu sütun işi var. Çok değişik ve farklı bir çalışma olur. Minerai yapsında bizde seyredelim. Bonsaireef Ne yazık ki çok uzaktasın. Senden öğrenecek çok şeyimiz var. Bunu şimdilik ancak ağaçlar.netten yapabiliriz. Keşke komşu olsaydık çalışmalarında çıraklık etseydik. Ne güzel olurdu. Ayrıca sergi içinde hep beraberken bir sürü fikir üretebilirdik. |
Yanımda olsaydınız neler yapardık neler. Zaten çoğu zaman çırağa ihtiyacım oluyor.:) Sırf çalışma olsun diye sizlere tanukiler, penjingler yapardık, fidanlar şekillendirirdik. Ben yapamıyorum yerim yurdum belli değil, hem her yer ağaç doldu.
Kendime yaparken çoğu zaman sıkılıyorum(Bir sürü düşünce var kafamda o nedenle. Nereye koyacam şimdi bunu. Şimdi koydum bunları nasıl taşıyacağım vs vs.). Zaten çoğu formu denedim birer örneği var elimde hemen hemen. Ama başkasına yapmayı seviyorum. Hediye etmeyi seviyorum. Benim için çalışma olsun ağacın bende kalması gerekmiyor. (Kalmasa daha iyi zaten.) Fidan alır sizler için şekillendirirdik. Benimde öğrenecek çok şeyim var ve bunun için çalışmam lazım. Sizlerin sayesinde ben de çalışmış olurdum. Ahh ahh, çok uzaktayım. :( |
Meyve ağacı bonsai çalışması olan var mı? Bir merdiven dayamış Meyve toplayan birini yapabilirdik. Bunu neden sorduysam? Kendime bir meyve ağacı bulayım kendim yapayım. :)
Bu durumda hangi meyve ağacını önerirsiniz? Diyerek konuya gireyim... |
Elma yap elma ama o ağaçta o meyveler nasıl durur bilmem:D
Böyle bir şey düşünüyorsan küçük meyveli bir ağaç seç. Kiraz veya vişne denersen elma havası olabilir belki. Aklıma gelmiyor başka türlüsü. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025