agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yeni başlayanlar için yardım (https://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/)
-   -   Bonsai Gölgesinde Sohbetler (https://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/2002.htm)

turunç 23-01-2007 23:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DEVRlM (Mesaj 69249)
Selamlar herkese.. Yarın, bir aksilik çıkmazsa, yeni ektiğim bonsai adaylarımın fotoğraflarını siteye ekleyeceğim. Mandalina, Portakal, zeytin, dut.. Onları ekerken, nasıl heyecanlandığımı anlatamam. Oy oy oy..

Zeytin deme bana, kıskanıyorum:mad: Bir güzel zeytin fidanı bulamadım şöyle kalın gövdeli konik biçimli...

turunç 23-01-2007 23:16

Aramıza hoşgeldiniz:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Stapes (Mesaj 69273)
Merhaba;
Siteye bugün üye oldum ve bu da ilk yazım.Aslında bir süre izlemeyi düşünüyordum ancak yeni üyelerin kendilerini tanıtması konusundaki genel istence yanıt olarak yazmaya karar verdim.
Kırkbir yaşı tamamlamak üzere,kamuda çalışan hekimim.Doğadan kopmamaya (şehir yaşamının izin verdiği ölçüde) gayret ediyorum.Hobilerimi de bu yönde geliştirmeye çalışıyorum(kampçılık,mağaracılık,sualtı tüplü dalış).Çiçeklerle ilgim üniversite yıllarında başladı.Odamın boyutları,ayıracak zaman sorunu,kalender yapıları gibi nedenlerle,o yıllardaki favori bitkilerim kaktüslerdi.Bana göre çok sayılacak tür sayısına ulaşmıştım.Zorunlu hizmet,askerlik dönemlerimde sevgili annem bütün iyi niyetine rağmen onları (sanırım ben dönünceye dek büyüsünler diye bol bol sulayarak) birer birer bitkiler cennetine yollamıştı.Kaktüslere ilgim halen sürmekte.Ancak bonsailer de ilgimi çekiyor.Biraz korkarak,biraz sabrımı ölçmeye çalışarak (fotoğraflarını gördüğüm formlara ulaşmaya yetecek mi?) izliyorum.Forumu okudukça cesaretim artıyor.Başlangıç için yeterli bilgi düzeyine ulaştığımda başlayacağım sanırım.O zaman yazacağım mesajlar bu kadar uzun olmayacaktır.Sabrınızı daha fazla zorlamadan,tüm üyelere doğayla bütünleşen günler diliyorum...
Erdal YAVUZ

Ne güzel, sizinle birlikte çoğalıyoruz;) Hekimlerin bonsaiye merakı beni hep düşünmeye itmiştir. Genel olarak tüm meslek ve yaş gruplarından bir çok insan bonsai ile ilgileniyor olsa da siz doktorların eğilimi biraz daha fazla sanki..:rolleyes: Güzel dilekleriniz için teşekkürler.. Saygılar...

bonsaireef 23-01-2007 23:28

Evet hem doktor hem bonsaici olarak sayımız oldukça fazla. :)

turunç 23-01-2007 23:30

O ne gruplaşma mı var hekimler olarak hımm:)

bonsaireef 23-01-2007 23:38

-mız eki geldi diye hemen gruplaşma olarak algılama. Bende hekimim ya ondan öyle yazdım. Yoksa biliyorsun ''yaşasın bonsai kardeşliği'' :D

turunç 23-01-2007 23:42

Ben de bu sebeple burdayım ve küçük büyük herkesi içine alan bu kardeşlik için gece yarılarına kadar, senin gibi sitede geznip, uğraşıp, hatta çeviriler yapıp katkıda bulunmaya çalışıyorum. O sebeple "yaşasın bonsai kardeşliği" ve ilerde kurulacak olan "Türkiyenin ilk bonsai kulübü"

bak şimdi yaranı deşmiş olabilirim Bonsaireef:)

bonsaireef 23-01-2007 23:45

Neyse devam et benim görevi devraldın çok çalışman lazım.
Yaramı deştin tabi. Türkiyenin ilk bonsai kulübünü kurmuştuk şimdiye kadar ama ahh ahh. Neyse. Sınavdan sonra.

turunç 23-01-2007 23:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bonsaireef (Mesaj 69311)
Neyse devam et benim görevi devraldın çok çalışman lazım.
Yaramı deştin tabi. Türkiyenin ilk bonsai kulübünü kurmuştuk şimdiye kadar ama ahh ahh. Neyse. Sınavdan sonra.

Valla o iş için 7 yıl uğraşmam lazım senin gibi... Ondan sonra masaya oturalım tekrar, pazarlığımızı yapar anlaşırız el sıkışırız nasıl olsa:D :D

turunç 23-01-2007 23:51

Hem senin sınav ne zaman? Ders çalışabiliyor musun? Sınav yoksa İngilizceden mi?:rolleyes: ;) :D

memet 23-01-2007 23:51

Turunç, yakında bir zeytin araştırmasına çıkacağım, şansımız varsa iki güzel fidan bulurum

bonsaireef 23-01-2007 23:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turunç (Mesaj 69314)
Valla o iş için 7 yıl uğraşmam lazım senin gibi... Ondan sonra masaya oturalım tekrar, pazarlığımızı yapar anlaşırız el sıkışırız nasıl olsa:D :D

7 yıl boşa uğraşmışım. Bak boynuz kulağı geçti. Anlaştık anlaştık ver elini. :D

bonsaireef 23-01-2007 23:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turunç (Mesaj 69316)
Hem senin sınav ne zaman? Ders çalışabiliyor musun? Sınav yoksa İngilizceden mi?:rolleyes: ;) :D

Bir şey mi dedin?
Uykum geldi ben yatıyorum.:rolleyes:

DEVRlM 24-01-2007 13:20

Selamlar cümleteen.. Mandalina, Zeytin ve portakal bonsai çalışmalarımı ekledim arkadaşlar. Vatana ve millete hayırlı uğurlu olsun. ((:
Şimdi gidip Yerinden bir türlü sökülmeyen, minik Dut ağacını sökmeye çalışacağım bahçeden. Koca bir taşın arasına sıkışmış kökleri gövdesinden çok kalın ama kendi gövdesi ince kalmış. Yarın onu da saksıda göreceksiniz inşallah. Bonsaileriniz hiç kurumasın, hoşçakalıınn..

memet 24-01-2007 13:27

Sökmeden önce, Bonsaireefin fotolarla gösterdiği ağaç sökme çalışmalarına bir göz at faydası olur..

Stapes 25-01-2007 00:52

Nazik "hoşgeldiniz" mesajlarınıza teşekkürler.Teorik bilgilenmeye devam modundayım.Yaklaşık iki yıl önce bir arkadaşımla birlikte yine bir siteden edindiğimiz bilgiyle yaptığımız denemeyi paylaşmak isterim.O bilgiye göre bonsai için köklendirme yapılacak dalı kesmeden,üzerine yüzeyel kesi yapılarak ve kesi yapılan bölgeyi uygun bir karışımla (toprak,antibakteriyel madde) sararak,bu garip sarmayı naylonun üzerine açtığımız deliklerden enjektörle sulayarak epeyce uğraşmış ve bir sonuç alamamıştık.Ben böyle bir yöntemi forumda okumadım,başka bilen varsa paylaşabilir.Şimdi düşünüyorum da heyecanla kampusteki bir çok ağacın dalını böyle sarıp sarmalamıştık(yöneticilerimizden okuyan varsa yakalandık sanırım ).
Saygılar

Ali H. ALI 25-01-2007 13:19

Iyi gunler Stapes aramiza hos geldiniz. Agaclar.net'e bonsai ogrenmek icin gereken tum bilgiler vardir. Turkiyede bazi zorluklar olsada[saksi ve tel gibi] bonsai gonlunuze dusmusse mutlaka ogrenirsiniz. Ogrendikten sonra da, bonsai dusunmeden, bonsai yapmadan duramazsiniz, bonsai artik bir yasam biciminiz olur, daha onceleri hic fark etmediginiz guzellikleri gorursunuz agaclarda ve diger canliarda. Bonsai, kucuk bir doga parcasi yaratip avuclarinizin icerisine alip, gozlerinizle severken, yureginizde buyuyup kocaman olan bir sevdadir o kucucuk doga parcasi. Dilerim ki yureginizdeki tum bonsaileriniz gercek olsun.

Daha onceleri deneyip de basaramadiginiz hava koklendirmesi, "bicim verme teknikleri" formundaki "sogut hava koklendirmesi" bolumunde ve "Uyelerin bonsai calismalari" formundaki "Zaman kazanma, dalda koklendirme " bolumune baktiktan sonra, onumuzdeki bahar aylarinda havalar isinmaya baslayinca tekrer deneyiniz, mutlaka basarili olacaksiniz.
Hosca kaliniz.

malina 25-01-2007 14:18

Buradaki söğütle ilgili yazıları ait olduğu bölüme taşıdım.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=826

Her aklınıza gelen yerde, aklınıza gelen soruyu sormazsanız (tabii cevap da vermezseniz:) iyi olur. Daha sonra gelenler neyi nerede bulacağını bilemez yoksa...

Davranışımı anlayışla karşılayacağınızı umuyorum :)

Ali H. ALI 25-01-2007 14:39

Iyi gunler Malina, Haklisin:)

27-01-2007 20:45

Herkes nereye gitti kaç gündür yav?

Şule 27-01-2007 22:41

Zamanla göreceksin ki ebonsa; bu sitenin, özellikle de bonsai forumunun üyeleri hafta içi faaldir. Cuma akşamı bir kaç kişi bulursun, cumartesi akşamı kimseler yoktur. Bilmiyorum neden?:rolleyes:

28-01-2007 09:13

teşekürler Sn. Şule

tourkana 28-01-2007 17:27

İsmail Cem ve bonsai(bonzai) merakı

arkadaşlar,
yeni konu açacaktım ama madem burda bonsai gölgesinde sohbet ediyoruz ,burası daha uygun diye düşündüm...
Evimde kitaplarımı ve bonsai adaylarımı gören arkadaşım ,Rahmetli İsmail Cem'in de bonsai meraklısı olduğunu söyledi,,gerekli kelimelerle google aratması yaptıktan sonra
"BİLİNMEYEN YÖNLERİ
Koyu Galatasaray taraftarı ve sarı kırmızılı takımda top koşturduğu dönemde Hagi’nin hayranı olan Cem, vakit buldukça Galatasaray’ın maçlarına gitmeye özen gösteriyordu.

Türkiye’de akvaryum balıkçılığı üzerine en çok kitabın kendisinde olduğunu belirten Cem’in bir tutkusu da Bonzai idi. Uzakdoğu’nun bu özen ve emek isteyen cüce ağaçları, İstanbul’daki evini süslüyordu. Kanarya sevgisi nedeniyle babasıyla birlikte Serinofil Derneği’ne üye olan Cem, Klasik Türk ve Batı müziği dinlemeyi seviyordu. Cem’in favorileri Dede Efendi, Vivaldi ve Mozart idi.

İsmail Cem’in bir tutkusu da fotoğraf çekmekti. Objektifini pek çok ilginç konuya çeviren İsmail Cem, beş fotoğraf sergisi açmıştı."

şeklinde gazete yazıları ile karşılaştım...
Bu zarif ve sevilen kişiyle aynı zevkleri paylaşmak beni çok mutlu etti.
Mekanı Cennet olsun,Cenneti'ni sevdiği bonsailer süslesin..

tourkana 30-01-2007 08:27

bonsaici arkadaşlara ne oldu acaba? kaç gündür kimseden ses seda çıkmıyor!!! hiç böyle olmamıştı bu forum... :(

yasemin 30-01-2007 10:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tourkana (Mesaj 70963)
bonsaici arkadaşlara ne oldu acaba? kaç gündür kimseden ses seda çıkmıyor!!! hiç böyle olmamıştı bu forum... :(

Benim bu aralar hem iş tempom çok yoğun...malum muhasebeciler yılı yeni kapatıyor.. hem de önümüzdeki ay sınavım var yoğun bir şekilde ders çalışıyorum. Bu sebepten de pek uğrayamıyorum.. hatta Kütahya gezisine de son anda katılamadım.

30-01-2007 14:40

sanki bu aralar forumdakiler yarı yıl tatiline girdi :D

Bugün bir ardıç bir de muhabbet kuşu aldım(ne alakaysa:)
ardıç için yeni bir konu açtım oraya yorum bekliyorum :)

tourkana 30-01-2007 15:33

yorumun nerde ben göremedim....ardıç bonsai çalışmasında mutlaka eldiven kullan

30-01-2007 17:12

konum açılmadı galiba ya bir daha deneyeyim.

Ali H. ALI 10-02-2007 14:20

Herkese selamlar, arkadaslar oralari cok mu soguk, hic kimse disari cikip bonsai golgesi altina ugramiyor, oysa urasaniz bonsai golgesi altinda sogugun yok oldugunu yerini sicak bir sohbete biraktigini goreceksiniz.

Hasancihadi bu gun kolakas yetistirirken gordum ustelik kolakastan salata yapacagini soyluyor. Sakin oyle birsey yapma her tarafini yakip kavurursun.
Hasanin bizimle paylasacagi bonsai calismalari var diye dusunuyorum.

Diger arkadaslarin da anlatacak mulaka birseyleri vardir, bonsaiye baslamak isteyenler, bonsai golgesi altinda yapilan sohbetlere siz de katilin, bonsaiye baslamak icin guzel bir yer.
Hepinize sevgiler, saygilar. Hepinizi bonsai sohbetlerine bekliyoruz.

10-02-2007 16:24

Evet Sn. Ali abi bu aralar burada sanki bir durgunluk var turunç abla da hiç uğramıyor başkaları da fazla katılmıyorlar.
Neyse sohbet yapalım :)
Bugün Nevşehir'e geldim her yer bembeyazdı yolboyunca... :)
Küresel ısınmanın etkisinde 50-60 km beyazlığın arasında yolculuk yapmak, karların arasındaki ağaçları izlemek mutluluk verdi.

Sizin oralar da havalar nasıl ?

memet 10-02-2007 16:29

Ebonsa burda bahar havası var.. sanırım bonsailerle birlikte arkadaşlarda kış uykusunda
düzelir yakında herşey

10-02-2007 17:12

:D umarım

İzmir'e iki yıl önce gelmiştim çok hoş bir yerdi gerçekten de :)
Orada akrabalarım var, en yakınım Ege Üniversitesinde okuyor buraya gelince üşüyor :D kimbilir belki bende üniversiteyi orada okurum :)

Mine Pakkaner 10-02-2007 17:25

Ebonsa şanslılardan, kar, kış görüyor hiç olmazsa :)

Bu arada İzmir okumak için çok güzel bir kenttir. Hayırlısı olsun Ebonsa.

10-02-2007 18:45

Amin inşallah hayırlısı olur...
Keşke fotoğraf makinem yanımda olsaydı ne kadar güzel manzaralar vardı keşke sizde görseydiniz... Nereye baksanız gözalabildiğine kar...

Ali H. ALI 11-02-2007 12:41

Herkese selamlar, Ebonsa bizim buralara hic kar dusmez. Kislar, bazi gunler soguk olsa da genelde ilik geciyor[gecen yil sogukluk 6 derecenin altina dusmedi] Simdi burada yazin sonu, bir iki gun var sicaklik 25-27 derece arasinda degisiyor. Bu yil bircok orman yangini oldu, daha kontrol altina alinamiyan yanginlar var. Hic yagmur dusmemesi yangin sondurme islemlerini zorlastiriyor[Buralarda yaz aylarinda da yagmur yagiyordu] Her yerde bir kuraklik var, polotikacilar susuzluga care uretmiye calisiyorlar. Kirli sularin aritilip, tekrar kullanilmasi bile gundemde. Bu gidisle yakinda yagmur duasina cikacagiz :) .
Susuzluk her seyi etkiledigi gibi bonsailari de etkiliyor,onlari susuz birakmamak icin her careye bas vuruyorum.
Umarim ki size dogru gelmek icin yola cikmis, yaz mevsimi, sizleri bunaltacak kadar sicak gecmez.
Hepiniz sevgi ve saygi ile kaliniz.

memet 11-02-2007 15:44

Şimdiden tehlike çanları çalıyor Ali abi, durumumuz pek iyi görünmüyor..Göller kuruyor..

11-02-2007 17:02

Umarım öyle olmaz Ali abi ... Bugünlerde gördüğüm karlı manzaralar inşallah artık bitmez :( Karların üzerindeki hayvan izleri filan çok hoştu :)

Ali H. ALI 12-02-2007 12:44

Herkese iyi gunler, Benim Bonsaide istedigim bir gun guzel bir zeytin agacimin olmasidir Kucuk zeytin fidanlarim var ama ben heybetli bir zeytin agacimin olmasini istiyorum.
Asagida, tum bonsai sevenlere, bonsaiye yeni basliyanlara ve bonsaiyi korkarak, cekinerek uzaktan seyreden arkadaslara, su sorum var.
Sizlerin, dusledigi bonsai nasil bir agactir? nasil bir agacinizin olmasini istiyorsunuz?
Tatli bir sohbet olacak, simdilik hosca kaliniz.

memet 12-02-2007 12:49

Tanuki, zümrüdü anka, bunun için hanım eli köklendirdim..en çok istediğim bu tarz deneme yapmak.

12-02-2007 16:08

Ya ben resimlerde gördüğüm güzel bonsailerden birine benzetebileyim yeter :) Hepsi çok güzel oluyor...

Mine Pakkaner 12-02-2007 16:15

Rüzgar tarzını çok dramatik buluyorum. Bu formda bir ağacım olsun isterdim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025