![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
Gardenyadan bonsai olurmu,hazır bitane var öldürürmüyüm acaba,sonra çok üzülürüm |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Acelya, gardenyadan bonsai olur, yalniz yeni baslayan biri oldugun icin gardenyani bonsai yapmak icin daha sonraki yillara biraksan diyorum. Ilk bonsai icin uygun bir bitki deyildir, simdi baska bitkilerle [ornegin simsir, ates dikeni] bonsaiye baslasan edinecegin bilgi ve deneyimlerinlerinden sonra gardenyananin uzerinde calisirsin hem bu ara gardanyanin govdesi de daha fazla kalinlasmis olur. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Iyi gunler Acemi cicekci, kestaneden bonsai olur. Yalniz senin kestanen daha cok genc. Resmi yok ama tahmin edebiliyorum,boyu bir karis kucuk bir kestane fidani, bu fidanin bonsai olabilmesi icin, iyice buyuyup gelismesi gerekir. Su an kestanenizi buyumeye birakiniz, alabildigince buyuyup gelissin. Siz de bu ara bonsai bilgilerinizi gelistiriniz, ornegin telleme ve budama tekniklerini her hangi bir agactan keseceginiz bir dal uzerinde uygulayiniz eliniz alissin. Evdeki salonlarda olan limondan ne alacaksiniz? celikmi? Limonu celikle cogaltmak zor olsa gerek, hic deneyimim yok. Limondan da bonsai olur uygun fidan bulursaniz yapabilirsiniz. Giresunda cokca yetisen Trapzon hurmasindan 3-4 yillik bir fidan bulup onunla bonsayiye baslasan diyorum. Belki resimlerini gorup begendigin bonsailere,daha cabuk ulsirsin. Havalar oralarda su an cok soguk olmali, o yuzden celik almayi, havalar isinmaya basladigi zaman alsan, daha uygun olacagini dusunuyorum. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
ali bey ilgilendıgınız için sağolun. lımon bonzaisi içi ne almam gerekıyo peki.Buyuk bir fidanmıı alıp kısaltacagm.Hurma içinde pazarda buyuk fıdanlar satılıyor onları mı kastedıyorsunuz. Şuan satılıyor.Çarsamba alırım. Onu alınca ne yapmalıyım. Bir de havayi koklendrmede sadece bölgeye toprakmı baglanıyo yoksa; bir kesık atma felan var mı? çok soruyorum ama nolur hoşgörün. bitkiler hakkında ki herşeyi daha yeni, sıfırdan öğrenıyorum. sabırla ilgilendiğiniz için minnetdarım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Ali Bey ilgilendıgınız için sağolun. lımon bonzaisi içi ne almam gerekıyo peki.Buyuk bir fidanmıı alıp kısaltacagm.Hurma içinde pazarda buyuk fıdanlar satılıyor onları mı kastedıyorsunuz. Şuan satılıyor.Çarsamba alırım. Onu alınca ne yapmalıyım. Bir de havayi koklendrmede sadece bölgeye toprakmı baglanıyo yoksa; bir kesık atma felan var mı? çok soruyorum ama nolur hoşgörün. bitkiler hakkında ki herşeyi daha yeni, sıfırdan öğrenıyorum. sabırla ilgilendiğiniz için minnetdarım. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|