agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni89Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-12-2006, 13:45   #121
alevbulentay

alevbulentay's Avatar

Giriş Tarihi: 27-12-2006
tekrar merhaba
bana bonsai sevdası bulaşmak üzere
forumda ki makalelere bakıyorum ve inanın çok yardımcı oldu.
hayal gücümü tazeledi ve bilgi haznemi geliştirdi.
bunun için herkese ayrıca teşekkür ederim.
ben daldan köklendirme yöntemi ile bonsai denemek istiyorum ve bunu salkım söğütte yapmak istiyorum. bu konuda fikir verebilecek varsa merakle bekliyorum.
*köklendirme tozunu nereden bulacağım hakkında yardımcı olabilirmisiniz?
*merak ettiğim ve yardım istediğim diğer bir konu ise ben bu işlemi her mevsimde yapabilirmiyim? yani şimdi gerekli malzemeleri bulsam ve bu işleme başlasam sonuç alabilirmiyim?
amma soru sordum değilmi
iyi günler dilerim
saygılarla...

alevbulentay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2006, 14:24   #122
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Sayin Alevbulentay aramiza hos geldiniz. Uyeler icin kullanim kilavuzu sayfasini incelerseniz forumu daha kolay kullanirsiniz. sordugunuz sorulara cevap alabilmek icin dogru yerde sormalisiniz. Ornegin bonsai icin soracaklarinizi soru ile ilgili bonsai sayfasinda sorarsaniz , sorunuz erken gorulur ve erken cevap alabilirsiniz. Bonsai ogrenmek icin gerekli tum bilgiler bu sitede vardir. okuyarak ise basliyabilirsiniz.
saygilar.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2007, 16:43   #123
Ağaç Dostu

bonsade's Avatar

Giriş Tarihi: 31-10-2006
Galeri: 16
2 yaşında tesbih ağacı bonsai olur mu ? Tesbih ağacının zehirli olduğunu forumdan öğrendim. Neresi zehirli ? tohumu mu ağacı mı yaprağı mı ? Saksının altının delinmesi gerekli mi az sulasak olmaz mı ?

Resmi de bu ;

Düzenleyen bonsade : 07-01-2007 saat 17:18
bonsade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2007, 17:19   #124
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2006
Galeri: 5
Saksının altının delinmesi gerek. Yoksa bir süre sonra kökler boğularak çürüyecek ve ağacı kaybedeceksin. Az da sulasan sonuç değişmez. Bence saksının altını bir an önce delmelisin. Örnek hatanın sonuçlarını acerpalmatum arkadaşımız anlatmış. Buradan okuyabilirsin.
Bir de ağaca nasıl bir şekil vermeyi düşünüyorsun?

Düzenleyen turunç : 07-01-2007 saat 17:31 Neden: link ekleme
turunç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2007, 17:30   #125
Ağaç Dostu

bonsade's Avatar

Teşekkürler Turunç.
Şekil vermiye gelince,doğada göründüğü gibi olmasını istiyorum.Fazla resim bulamadım.Yapraklarını döküp tesbihleri görünecek.Tesbih ağacı çam gibi eğilip bükülmez herhalde.Resim gölgeli çıkmış aslında üç dal.Belki yanlardaki dalları kademeli kısaltabilirim.Yanyana dikilmiş gibi olur.

Farklı yönden resim yolladım. Şekil vermek için üzerinde arkadaşlar çalışırsa sevinirim

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg HPIM4342.JPG (48.9 KB, 545 views)

Düzenleyen bonsade : 07-01-2007 saat 18:58
Eski 08-01-2007, 09:34   #126
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Ağacın henüz çok genç bir fidan, ufak saksıya almakta acele etmedin mi?.
Gövdenin kalınlaşmasını geciktirecek.. fidan gibi kalacak.

bu şekliyle küme tarzını düşünebilirsin.(clump-kabudachi)

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2007, 10:25   #127
Ağaç Dostu

bonsade's Avatar

Bonsai hakkında yanlış düşünmemden kaynaklanıyor.Hep onu büyütmemeye çalıştım.Her yeni çıkan filizi kopardım.Dalları ince iken kolay şekillenir sandım.Bonsai yi ilk görenler benim gibi düşünür ama ağaçlar net sayesinde doğru bilgiye kavuştuk.Bu bir başlangıçtı.Artık geri dönüşü yok.zarif dalları tesbih salkımlarını verirse küçük meyveleri ile bonsai den çok ağaçcık olacak.Şekil vermede yardımcı olun lütfen

Eski 08-01-2007, 10:30   #128

memet's Avatar

kök budaması yapdın mı? Yapmadıysan gene yapma, büyük bir kaba aktar ve ağacın büyümesine izin ver. üç gövdeli küme tarzı olabilir sonra, ya da iki dalı feda eder Çelebi düşünebiliriz.(literati-bujingi)
şimdilik büyümesini ve dallanmasını bekleyelim.
ben tohumdan üretmiştim çok önce üç gövde bir arada çıkmıştı.. acemilikten kurutmuştum..

Eski 08-01-2007, 11:46   #129
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-01-2007
herkese selamlar....
aranıza yeni katılıyorum.uzun zamandır bonsai hakkında bir cok belge okudum ve artık teoride öğrendiklerimi ufakta olsa hayata geçirme vakti gelmiştir diye düsünüyorum.bunun için ilk adım olarak bahçemdeki kavak ve söğüt agaçlarından bir kaç çelik aldım ve suda köklendirdim. şuanki amacım öncelikle bunları toprağa dikip büyütmeye çalışmak... ayrıca da fidancıdan bir kaç çeşit fidan alıp onlarıda büyütmeye çalışacagım. aslında fidan alıp şekillendirmeyi düsünüyorum ama malum üniversite sınavına hazırlanıyorum. durum böle oluncada fazla vaktim olmuyor. bahçemle sadece dersten bunaldığım vakitlerde uğraşıyorum.

ama sunu da belirtmek isterim ki artık yazılan makaleleri okuya okuya bütün ağaçları saksıda form verilmiş bonsai olarak görüyorum deliriyor muyum ne?

bahsettiğm gibi su an sadece yapılanları incelemekle ve okumakla geçiştiriyorum kendimi. hernekadar içimde çok büyük bir heves olsa da, öncelikrim ortada! sorumluklarımı bilmem gerektiğini düsünüyorum!
bu arada yazın karşınıza tam bir bonsai piskopatı olarak çıkacağım gibi geliyor

tüm bonsai severlere en içten sevgiler,saygılar!!
sağlıcakla kalın....

med472 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2007, 11:55   #130
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2006
med472 sende bu hastalığa yakalanmışsın, artık tek çaren bonsai yapmaya başlamak. Bu hastalığın başka çaresi yok ve hastalık geçici değil. Bir bulaştımı artık kaçamazsın Sevgiler...

turunç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2007, 15:01   #131
Ağaç Dostu

Sgörünüs, Memedin onerdigi celebi tarzini 3 govdeli agacla da yapabilirsiniz. Asagida agaclariniz icin bir cizim var, onu uygulayabilirsiniz. govdelerin 3 de ayni boyda olmamali, govdeler ayni hizada olmamali biri ortada olursa biri az geride digeri de az onde durmali. bu tarzi yapacaksan dallar yalniz govdelerin uclarinda olur govdelerin asagilarinda dallar olmaz ki bu da senin agaclarina uygun. Kolay gelsin.

Eklenti 6431

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg 3 govdeli celebi.jpg (25.2 KB, 508 views)
Eski 08-01-2007, 18:51   #132
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-01-2007
haklısınız!ama malum daha büyük sorumluluklarım var!
üniversite sınavına hazırlanıyorum...vaziyet böle olunca adece bakmakla yetiniyom!!

med472 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2007, 21:21   #133
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Kesintisiz çalışamazsın. Kendini dinlendirmen gerek ki daha iyi öğrenesin. Bu kısa aralarda, bitkilerde ilgilenebilirsin. Sadece çok vaktini almayacak şeyler seçmelisin...

Yoksa yaşam epey tatsız olur. Üniversiteye girince, dur önce okulu bitireyim demeyeceksin herhalde

Öncelikler konusu önemli ama bu diğerlerini yok saymak demek değil. Ayıracağın zamanı dengelersen sorun olmaz. Birine 10 saat ayırıyorsan, sevdiğin başka bir uğraşa yarım saat ayırabilmelisin. Sonuçta gün 24 saat

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2007, 23:58   #134
ebonsa
Guest

söğüt ilk başta biraz büyütülmeli mi yoksa bonsai yapılmaya başlanmalı mı .
daha yeni öğrenmeye başladım o yüzden nasıl soracağımı da tam bilemedim umarım yanlış bi şekilde sormamışımdır sorumu.

6 gün önce bunu yazmışım ama şimdi galiba biraz saçma bir şey yazmışım gibime geliyor çünkü ne demek istediğimi şimdi ben anlamadım

Düzenleyen ebonsa : 17-01-2007 saat 19:39
  Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2007, 17:30   #135
Ağaç Dostu

bonsade's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Sgörünüs, Memedin onerdigi celebi tarzini 3 govdeli agacla da yapabilirsiniz. Asagida agaclariniz icin bir cizim var, onu uygulayabilirsiniz. govdelerin 3 de ayni boyda olmamali, govdeler ayni hizada olmamali biri ortada olursa biri az geride digeri de az onde durmali. bu tarzi yapacaksan dallar yalniz govdelerin uclarinda olur govdelerin asagilarinda dallar olmaz ki bu da senin agaclarina uygun.
Sayın Ali H.ALİ :
Ellerinize sağlık.Ben gövdenin fazla kalın olmasını İstemiyordum .Çizilen resmin formu çok güzel

Eski 31-01-2007, 11:17   #136
Ağaç Dostu

aysemelike's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2005
Galeri: 255
erik ağacı bonsai olur mu?

Sevgili Bonsai üyeleri,
Ben bugüne dek bonsai ile ilgilenmedim, ama ne olduğunu hep bildim ve izledim. Bahçemde yapay havuzun kenarında bir erik kendiliğinden büyümeye başladı. Bende 4 yıldır her yıl yaz boyunca iki üç kez uzayan tüm dallarını kesip durdum. Tamamen bilinçsizce ama yuvarlak ve kısa kalmasını sağlayacak kadar. Sizlere fotoğraflarını yolluyorum. Acaba bana bu ağacı şekilli koruyabilmem için fikir verebilirmisiniz? Fotoğraflar sırası ile sağ yandan, önden ve yakından çekilmiştir....

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg sağyandan.JPG (62.1 KB, 448 views)
Dosya Türü: jpg önden.JPG (66.9 KB, 442 views)
Dosya Türü: jpg yakından.jpg (93.9 KB, 441 views)
aysemelike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2007, 11:52   #137

memet's Avatar

Bu haliyle süpürge, (Broom-Hokidachi) tarzına yakın duruyor.
Ağacı söküp saksıya mı alacaksınız yerinde mi tutacaksınız.

Eski 31-01-2007, 12:44   #138
Ağaç Dostu

aysemelike's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2005
Galeri: 255
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Bu haliyle süpürge, (Broom-Hokidachi) tarzına yakın duruyor.
Ağacı söküp saksıya mı alacaksınız yerinde mi tutacaksınız.
Yerinde tutmayı istiyorum.Bu forumu keşfetmeseydim yine uzayan dalları tıraşlayıp duracaktım. Sizlerin yazılarını okudukça belki hoş bir şekil verebilirim dedim. Ama desteksiz cesaret edemem.

aysemelike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2007, 15:59   #139

memet's Avatar

sitede süpürge tarzındaki örmeklere bir bak..Aklına yatarsa birlikte arkadaşlarla bu trazda fikir üretiriz.
bazı dalların budanmasıyla havuzun üstüne doğru sarkık tarz gibi budama da olabilir diye düşünüyorum..(semi cascade-han kengai).
verdiğim isimlerle arama yapıp tarzlara bir bak..
telleme ve budama yaplıarak sarkık tarza dönüştürülebilir gibi geliyor..
bakalım diğer arkadaşlar ne düşünecek

Eski 01-02-2007, 12:07   #140
Ağaç Dostu

Iyi gunler sayin Aysemelike, erik agacindan da bonsai yapabilirsiniz. Agacinizi oldugu yerde birakacaginiz icin, agaciniza kok budamasi yapmaniz gerekmiyor. Yalniz agacin dallari uzerinde yapacaginiz calismalar saksida yetistirilen bonsai gibi surekli olmalidir ki agacinizi istediginiz tarzda tutabilesiniz.

Memedin dedigi gibi en uygun supurge tarzi gorunuyor, yine de siz istediginiz tarzi yapabilirsiniz, biraz sabirli ve bonsaide ogrendiklerinizi uygulamak sartiyle.
Agacinizin dallari iki, uc yillik oldugu icin onlari tel ile bukup sekil vermek biraz zor gorunuyor, erik dallari yaslandik sonra bukumu zordur. Bu durumda supurge tarzi yapacaksan, agacin govdesinin V seklinde ayrildigi yerin hemen uzerinden, kesik yerler arkada ve 45derece olacak sekilde budamalisin[ bu budamayi kis sonu yapabilirsin] onumuzdeki bahara agac budadigin yerlerin hemen altindan bircok surgunler verecektir, o surgunlerin 30- 40cm kadar uzamalarina izin ver sonra surgunlerin uzerinde 3-4 tomurcuk kalacak sekilde tekrar buda, kalan tomurcuklar acilip surgunler buyuyunce onlari tekrar, ilk surgunleri budadigin gibi buda, bu islemi agac istedigin tarza gelene kadar uyugula, agac istedigin tarza geldikten sonra surekli yeni surgunlerin uclarini cimcik alimla budamalisin ki agacin surekli istedigin forumda kalsin.

Baska bir tarz yapmak istiyorsan, agaci V seklinde ayrilan govdenin daha asagilarindan yine kesik taraf, agacin arkasinda olacak sekilde budadiktan sonra, agacin verecegi yeni surgunlerden bir tanesi secersiniz, o sectiginiz surgunun daha hizli gelismesi icin diger surgunleri budar ve biraktiginiz surgunu telleyip ister kivrimli dik tarz ister sarkik veya selale tarzi yapabilirsiniz.
Bonsaide en onemli unsurlardan biri govdedir, agacinizin govdesi iyidir o govde uzerine yeni surgunleri kullanip agaca, istediginiz tarzi verebilirsiniz.

Bonsai calismalarinizi, deyisik agac turlerinde ve saksilarda da gorelim . nasil olsa bonsai sevdasi icinizde yesillenmis buyuyor. Yapacaginiz tum bonsai calismalarinda basarilar dilerim.

Eski 01-02-2007, 21:21   #141
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2006
Bonsai uzun yıllardır ilgimi çeken bir konu olmasına rağmen,kaynak bulamadığımdan yaptığım denemelerde hep başarısız oldum.Yirmi yıl önce tohumdan yetiştirdiğim Ginko biloba ve bazı çam türleri fidanları bozulup gitti.Altı yıl önce Tokyoya gittiğimde ilk yaptığım iş bir bonsai kitabı almak olmuştu,İngilizcem yetersiz geldi oda işe yaramadı.İki aydır sitenizdeyim,ilgilenecek o kadar çok konu varki bonsai konusuna ancak göz atabildim.Anlamakta zorlandığım birkaç şeyi sormak istiyorum.
Gelişmiş bir bitkinin büyük bir saksıdan,bir sığ saksıya alınıp nasıl uyum sağlayabileceğine aklım ermiyor?
Sığ saksılarda toprağın kümbet şeklinde yerleştirildiğini görüyorum.Toprak suyu nasıl alacak? Su akıp gitmeyecekmi?
Bahçemde tohumdan veya kökten kendiliğinden çıkmış birçok ağaç ve çalı fideleri var.(Zeytin,erik,incir,kayısı,nar,defne,ağaç minesi,mor salkım,acem borusu,aslan bıyığı,biberiye,dut,akçaağaç vs)Boyları 10-30 cm civalarında.Bunlarla bonsai yapmayı denesem hangilerini tavsiye edersiniz?Saksıya alma işlemini ağaç dikim mevsimindemi yapmalıyım?

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2007, 22:08   #142

memet's Avatar

Ferda Ülkümen sizi bonsai ateşi iyice sarmış..
birden çok soru sormuşsunuz..
Bonsai bölümlerinde çoğuna cevap olduğunu göreceksiniz.
Bahçenizdeki ağaçları yamadori konusunda yapılanlara uyarak saksıya almanız mümkün..
Özellikle Bonasireef'in fotoğraflarla örneklediği çalışmaları yardım edecektir.

Saydığınız ağaç ve sarmaşıkların hepsini bonsai yapmanız mümkün olabilir.
Sulama konusu bonsaide ilk önemli konu..Bu konuda yazılar bulabilirsiniz forumda. Bu ay bence saksıya alma için en ay olacak..Henüz ağaçlar canlanmaya başlamadan önce.
Kök budaması yapılarak ağacın küçük saksıya adapte olması sağlanıyor. Kök budaması konusunda da tatmin edici yazılar bulacaksınız..
Bonsai başlığındaki yazıları bir elden geçirin sonra işleme hepbirlikte başlar, ağaçlarınızı birlikte saksılara alırız..

Eski 02-02-2007, 01:52   #143
Ağaç Dostu

Sayin Ferda Ulkumen, Icinizde kullenmis duran ama hemen alevlenmeye hazir bonsai sevdasini tekrar agaclar.net ufleyerek ateslemis ve iyi de olmus.
Hos geldiniz elinizde bircok kimsede bulunmayan imkanlar var. Bir bahceniz bahce icerisinde bonsai yapabileceginiz bircok fidaniniz, bonsailerinizi yaptiktan sonra, koymak icin yer bulamayan arkadaslardan sanslisiniz.

Cicek ve bitkilere olan ilginizden yola cikarak bonsaide pek zorlanmadan calisacaginizdan eminim. Ogreneceginiz bilgi ve deneyimlerizi kisa bir sure sonra yeni basliyan arkadaslarla paylasip hep birlikte Turkiyedeki bonsai surecini hizlandiririz diye dusunuyorum.

Bitkide kok, bildiginiz gibi iki onemli gorevi ustleniyor. a/ toprakta derinlere inerek ve yayilarak bitkinin toprak uzerinde iyice, saglam bir sekilde durmasini sagliyor.
b/ kilcal kokler topraktaki besin ve minerallari toplayip bitkinin gelismesini sagliyor.
Bonsaide bitki saksiya alt taraftan tellerle iyice baglandigindan kazik ve diger kalin koklere gereksinim duymadan, saksi icerisinde durabiliyor.
Budanan kilcal kokler cok uzaklara dalip gitmeden sizin vereceginiz gubre ile agaca besinleri ulastiracaktir. yine de dogal olarak kokler saksi icerisinde uzaycagindan 2-3 yilda bir agaci saksidan cikarip kok budamasi yapilmalidir.[bunu mevsiminde yapmak onemlidir]

Bonsaide toprak karisiminin icerisinde dere kumu oldugundan suyun suzulmesine yardim eder, saksi icerisine ekilmis yosunlar da hem guzel gorunur hem de topragin akip gitmesini onler.

Umarim takilmis oldugunuz bu konularda size yardimci oldum. Agclar.net'te bonsai ogrenmek icin yeterli bilgi vardir, kolay gelsin.

baha_x ve gunselitakmaz beğendi.
Eski 02-02-2007, 17:13   #144
Ağaçsever

acemi çiçekçi's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2007
ben de yeni geldim

giresun dan merhaba,
siteye bi süredir bakıyorum ve çok istifade ettim. evimde yeni yeni bitki yetiştirmeye başladım. Bonzailere de bayıldım çok güzeller.ben de bonzaim olsun istiyorum ama hazırı almaktan ziyade kendi şekilledirdiğim bi bitkinin daha kıymetli olacağını düşünüyorum.burda taflan yapabilirim ama onun çelikleme zamanı geçmiş sanırım.geçenlerde toprağa gömdüğüm cillemiş bir kestanem vardı.bugün baktım boyu bir karışı geçmiş.kestaneden bonzai olurmu?olursa bana yardımcı olur musunuz ne yapmalıyım. bu arada begoyam,limonum, nergislerm,terslalem ve diğer çiçeklerimle ilgilide sorunlarım var ama ayrı yerlerde yazmam gerekli sanırım. bilgilerini bizimle paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum

acemi çiçekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2007, 02:06   #145
Ağaç Dostu

Merhaba acemi cicekci aramiza hos geldiniz. Once "uyeler tanisiyor" bolumunde kendinizi tanitarak ise basliyabilrsiniz. Daha sonra ilgili bolumlere soracaginiz tum sorulara cevap alacaksiniz ve kisa surede isminiz acemi cicekciden usta cicekciye donusecek, Bu ara BONSAIye olan ilginizin da surekil olmasini dilyorum.

Eski 04-02-2007, 21:46   #146
Ağaç Dostu

Açelya's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2007
Gardenyadan bonsai olurmu,hazır bitane var öldürürmüyüm acaba,sonra çok üzülürüm

Açelya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2007, 10:37   #147
Ağaçsever

acemi çiçekçi's Avatar

Ali bey merhaba,
elimde yenı ektıgım bı kestanevar,boyu 1 karışı geçtı. bundan bonzai olur mu? bi de limon bonzaisi yapmak istıyorum. Evimde salonlarda olan bir limon var bundan alarak yapabilir miyim?evetse nasıl ve ne zaman kesmeliyim? yardım edersniz sevinirim.Bir de giresunda trabzon hurması çok var. bundan da yapmak istıyorum,sizce bu zaman da celik alınır mı?Biraz çok sordum sanırım ama resimleri gören biri dayanamıyor.Ve bu iş zaman aldıgı için biran önce başlamalıyım öyle değil mi

Eski 05-02-2007, 10:49   #148
Ağaç Dostu

Merhaba Acelya, gardenyadan bonsai olur, yalniz yeni baslayan biri oldugun icin gardenyani bonsai yapmak icin daha sonraki yillara biraksan diyorum. Ilk bonsai icin uygun bir bitki deyildir, simdi baska bitkilerle [ornegin simsir, ates dikeni] bonsaiye baslasan edinecegin bilgi ve deneyimlerinlerinden sonra gardenyananin uzerinde calisirsin hem bu ara gardanyanin govdesi de daha fazla kalinlasmis olur.
Kolay gelsin.

Eski 05-02-2007, 11:16   #149
Ağaç Dostu

Iyi gunler Acemi cicekci, kestaneden bonsai olur. Yalniz senin kestanen daha cok genc. Resmi yok ama tahmin edebiliyorum,boyu bir karis kucuk bir kestane fidani, bu fidanin bonsai olabilmesi icin, iyice buyuyup gelismesi gerekir. Su an kestanenizi buyumeye birakiniz, alabildigince buyuyup gelissin. Siz de bu ara bonsai bilgilerinizi gelistiriniz, ornegin telleme ve budama tekniklerini her hangi bir agactan keseceginiz bir dal uzerinde uygulayiniz eliniz alissin.

Evdeki salonlarda olan limondan ne alacaksiniz? celikmi? Limonu celikle cogaltmak zor olsa gerek, hic deneyimim yok. Limondan da bonsai olur uygun fidan bulursaniz yapabilirsiniz.

Giresunda cokca yetisen Trapzon hurmasindan 3-4 yillik bir fidan bulup onunla bonsayiye baslasan diyorum. Belki resimlerini gorup begendigin bonsailere,daha cabuk ulsirsin.

Havalar oralarda su an cok soguk olmali, o yuzden celik almayi, havalar isinmaya basladigi zaman alsan, daha uygun olacagini dusunuyorum.
Kolay gelsin.

Eski 05-02-2007, 14:47   #150
Ağaçsever

acemi çiçekçi's Avatar

ali bey ilgilendıgınız için sağolun. lımon bonzaisi içi ne almam gerekıyo peki.Buyuk bir fidanmıı alıp kısaltacagm.Hurma içinde pazarda buyuk fıdanlar satılıyor onları mı kastedıyorsunuz. Şuan satılıyor.Çarsamba alırım. Onu alınca ne yapmalıyım. Bir de havayi koklendrmede sadece bölgeye toprakmı baglanıyo yoksa; bir kesık atma felan var mı? çok soruyorum ama nolur hoşgörün. bitkiler hakkında ki herşeyi daha yeni, sıfırdan öğrenıyorum. sabırla ilgilendiğiniz için minnetdarım.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025