View Single Post
Eski 02-02-2007, 01:52   #143
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Sayin Ferda Ulkumen, Icinizde kullenmis duran ama hemen alevlenmeye hazir bonsai sevdasini tekrar agaclar.net ufleyerek ateslemis ve iyi de olmus.
Hos geldiniz elinizde bircok kimsede bulunmayan imkanlar var. Bir bahceniz bahce icerisinde bonsai yapabileceginiz bircok fidaniniz, bonsailerinizi yaptiktan sonra, koymak icin yer bulamayan arkadaslardan sanslisiniz.

Cicek ve bitkilere olan ilginizden yola cikarak bonsaide pek zorlanmadan calisacaginizdan eminim. Ogreneceginiz bilgi ve deneyimlerizi kisa bir sure sonra yeni basliyan arkadaslarla paylasip hep birlikte Turkiyedeki bonsai surecini hizlandiririz diye dusunuyorum.

Bitkide kok, bildiginiz gibi iki onemli gorevi ustleniyor. a/ toprakta derinlere inerek ve yayilarak bitkinin toprak uzerinde iyice, saglam bir sekilde durmasini sagliyor.
b/ kilcal kokler topraktaki besin ve minerallari toplayip bitkinin gelismesini sagliyor.
Bonsaide bitki saksiya alt taraftan tellerle iyice baglandigindan kazik ve diger kalin koklere gereksinim duymadan, saksi icerisinde durabiliyor.
Budanan kilcal kokler cok uzaklara dalip gitmeden sizin vereceginiz gubre ile agaca besinleri ulastiracaktir. yine de dogal olarak kokler saksi icerisinde uzaycagindan 2-3 yilda bir agaci saksidan cikarip kok budamasi yapilmalidir.[bunu mevsiminde yapmak onemlidir]

Bonsaide toprak karisiminin icerisinde dere kumu oldugundan suyun suzulmesine yardim eder, saksi icerisine ekilmis yosunlar da hem guzel gorunur hem de topragin akip gitmesini onler.

Umarim takilmis oldugunuz bu konularda size yardimci oldum. Agclar.net'te bonsai ogrenmek icin yeterli bilgi vardir, kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön