![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Aybadar iyi gunler. Balkon ve ya bahcenizin olmayisi bonsai icin hic de iyi olmiyan bir durum. Ayni durumun guller icin de gecerli oldugunu dusunuyorum. Yadiveren gulunuz sorun yasiyorsa nedeni bu olabilir. Her neyse ic mekanda belki bir tropikal incir cinsi yetistirebilirsiniz ornegin Ficus microcarpa, Ficus benjamina, Ficus retusa, Ficus ginseng gibi. ( konu acilmisken sunu da yazayim, nerdeyse dunyada 850 cesit incir var, bildiginiz gibi incirin ingilizcesi "FIG" Latincesi de "FICUS" Hangi cins incir oldugunu belirtmek icin bilimsel ismi olan Latinceyi kullanmak onemlidir de, cogu yerde Turkce yazilar icerisinde INCIR yerine "FICUS" kullaniliyor, yani baska bir dilin inciri oysa Turkcedeki incir sadece oralarda yetisen meyvesini yedigimiz incirin adi degildir Turkcedeki incir de diger dillerdeki incir gibi tum incirlerin genel adidir diye dusunuyorum.) Aybadar, bonsaiyi hic bilmiyen biri once onune cikan bilgilerden olabildigince ogrenmeye calismali. baslamak icin bu bilgiler su an bana yeter diye dusundugunuz zaman da isi pratige dokup agaclar uzerinde calismalar yapmalisiniz. Agaclar. net'te istediginiz bonsai bilgilerine ulasabilirsiniz. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2013
|
arkadaşlar toprak ile ilgili karasız kaldım. forumdada genelde farklı tavsyelerde bulunulmuş. şuan bonsai adaylarım normal saksılarda ve fazla bir işlem yapmıyorum. toprak olarak sadece alt kısmına çakıl kaya koyarak üstünede sadece torf kullandım. fideyi aldığım kişi ormandan toprak alıp torfla karıştırırsam iyi sonuç alacağımı söyledi. siz ne tavsiye edersiniz |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2013
|
Alıntı:
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim alibey |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2013
|
Merhabalar, aranıza yeni katılıyorum, sorumu umarım doğru yere yazmışımdır. Bonsaiye yeni gönül verdim sayılır, yaklaşık 3 aydır ikeadan alınmış bir çin karaağacım var ve şimdilik gayet sağlıklı, bu yüzden böceklerle ilgili bilgi sahibi olamadım henüz. Sanırım bonsaiyle ilgilenmeye başlayınca bir taneyle yetinmiyor insan. Bugün bir çiçekçiden 125 liraya 15 yaşında olduğu söylenen bir karaağaç aldım, çiçekçi bonsaimi paketlemişti. Eve gelip açtığımda bir anda içinden bir sürü minik siyah sinek çıktı. Belki havasızlıktan olmuştur diye düşündüm ama üzerinden saatler geçti hala yaprakların etrafında dolanan, gövdeye konan minik sinekler var. Gövdede de kabuklu salgangoz biçimli parlak siyah bir haşere buldum ve ne olduğuna dair hiçbir fikrim yok. (alıp fotoğrafını çektim) bu sorunlar doğal mıdır ilaçlayıp çözmeye mi çalışayım? Yoksa bana satılan hastalıklı bir bonsai mi götürüp değiştirmeli miyim? Cevap vermeden önce belki fotoğraflarını görmek istersiniz diye eklemeye çalışacağım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
asd.jpg merhaba arkadaşlar. 15 gün önce aldığım acer fidanımın yaprakları soluyor. yanlış yaptığım bişeymi var. acaba acer stresemi girdi yer değişikliğinden dolayı. balkonda yarı gölge bir yerde tutuyorum. öğleyin 1-2 saat güneş görüyor. acer fidanımı baya beğenerek almıştım. inşallah kaybetmem. aldığım sıvı bonsai gübresini uygulasam fayda eder mi acaba |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Themarmara44 iyi gunler Japon akcaagaclari sicaktan, gunesten kolayca olumsuz etkilenen bir bitki. Sicak esen bir ruzgardan bile yapraklari kuruyabilir. Sizin akcaagaciniz da belki, balkondaki sicakliktan etkilenmis olabilir. onun sadece golgede olmasi saglikli bir yasam surdurmesi icin yeterli olmayabilir. Yine de size, onu yasatmaniz icin sanslar diliyorum. Sagligi bozuk olan bir bitkiye, ozellikle cabuk bir sekilde ozumseyip alabilecegi(sivi besin ve ya gubre) bir besini verme sadece onun yasamini bitirmesini hizlandirir. O yuzden akcaagaciniza su anda bir gubre vermenizin sakincali oldugunu dusunuyorum. Sulamasina dikkat edip serin bir ortamda tutmaya calisin(tabii imkaniniz varsa) Kolay gelsin.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
|
çok teşekkür ederim ali bey. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
Merhaba Ali bey. Fidanlıktan bugün bir porsuk fidanı aldım. zehirli olduğuna dair forumda bi kaç şey okudum. Bu fidandan vazgeçmeme sebebp olacak kadar tehlikeli bir durum mu. Aşağıya resimlerini yükledim. baya beğenerekte aldım. üzerinde ne tür işlemler yapabilirim şuan. şimdiden teşekkür ederim DSCN0478.jpg DSCN0479.jpg DSCN0480.jpg |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Akhilleus iyi gunler, sorduklarini cevaplamaya calisayim. Yapmayi dusundugunuz tarz uygundur, once agacinizin on yuzunu belirleyiniz. Sonra gacinizin olmasini istediginiz boyunda bir karar verip govdeyi kucultunuz. Bir fotografa bakip bire bir nerelerden budama yapacaginizi soylemek kolay degildir. Buna okudugunuz ogrendiginiz bilgiler isiginda kendiniz karar vereceksiniz. Ama unutmayin budadiginiz dal artik budanmistir o yuzden bir pismanlik duymamak icin agacinizn seklini kafanizda iyice tasarlayiniz dal dizimini de ona gore yapiniz, istemediginiz dallari da budayiniz. Agaciniza sekil vermek icin telleme yapabilirsiniz, ama oralarda bitkilerin buyume mevsimi oldugundan agacinizi her ay kontrol edip, tellenen yerlerde agacin teli icine almasina izin vermeyiniz. Koayliklar diliyorum. |
|
|
|
![]() |
|
|