View Single Post
Eski 23-04-2013, 13:30   #619
asmacı
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Sayin Asmaci, iyi gunler.

Bonsai ogrenmek icin iyi bir yerdesiniz. ama yalniz okumakla kalmayiniz okuyup ogrendiklerinizi pratikte de uygulamalisiniz. forumda daha onceleri deginilmeyen konularda birseyler ogrenmek istiyorsaniz buradaki tum arkadaslarin size yardimci olacaginidan hic supheniz olmasin.

Sordugunuz sorulari cevaplamaya calisayim.
1- simirinize bu mevsim birsey yapmama dusunceniz tam olarak dogru degildir, bonsaide bahar ve yaz aylarinda da(buyume zamani) islemler yapilir. Ornegin uzayan surgunlerin uclari alinir, istenen dallarin gelismesi icin istenmiyen dallar budanabilir gibi. Toprak degisme ve kok budamasi ise dusundugunuz gibi bu mevsimde yapilmasi pek uygun degil(Deneyim kazandiktan ve uygun yer olduktan sonra belki bu mevsimlerde de kimi agaclara istediginiz uygulamalari yapabilirsiniz)

Dikkat ederseniz simsir bir cit bitkisi olarak kullanilmakta ve buyume mevsimlerinde surekli budanip citin duzgun olmasi saglanmatadir. Bundan yola cikarsak simsirinizi bu mevsimde budayabilirsiniz , budadiktan sonra yeni cikacak olan surgunlerin uclarini da cimcikleyip agacinizi sekillendirmeye basliyabilirsiniz.

2-Agaciniz simdiki saksisinda oladukca rahat gorunuyor, bir saksi deyisme ihtiyaci oldugunu dusunmuyorum.

3- Dusundugunuz gibi, simsir en uygun supurge tarzi olur diye gorunuyor.

Size kolayliklar dilerim. Baska tarzlar icin de fidancilari dolasirken ilginizi ceken fidanlar uzerinde durun. Ozellikle yerli agaclardan bonsai yapmak hem sizin icin hem de agac icin zor olmiyacak..
Ali bey yine ben
şimşirime gövde kalınlaştırması yapmak istiyorum bu mevsimde olurmu formda bir kaç teknik okumuştum telle gövdeden boğmak, gövdeyi keskin bir bıçakla çizmek ve fazla sert olmamakla birlikte gövdeye plastik bir çekiçle vurmak bunları yapmamda bir sakınca varmıdır cevap için şimdiden teşekkürler

asmacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön