Aybadar iyi gunler.
Balkon ve ya bahcenizin olmayisi bonsai icin hic de iyi olmiyan bir durum.
Ayni durumun guller icin de gecerli oldugunu dusunuyorum. Yadiveren gulunuz sorun yasiyorsa nedeni bu olabilir.
Her neyse ic mekanda belki bir tropikal incir cinsi yetistirebilirsiniz ornegin Ficus microcarpa, Ficus benjamina, Ficus retusa, Ficus ginseng gibi. ( konu acilmisken sunu da yazayim, nerdeyse dunyada 850 cesit incir var, bildiginiz gibi incirin ingilizcesi "FIG" Latincesi de "FICUS" Hangi cins incir oldugunu belirtmek icin bilimsel ismi olan Latinceyi kullanmak onemlidir de, cogu yerde Turkce yazilar icerisinde INCIR yerine "FICUS" kullaniliyor, yani baska bir dilin inciri oysa Turkcedeki incir sadece oralarda yetisen meyvesini yedigimiz incirin adi degildir Turkcedeki incir de diger dillerdeki incir gibi tum incirlerin genel adidir diye dusunuyorum.)
Aybadar, bonsaiyi hic bilmiyen biri once onune cikan bilgilerden olabildigince ogrenmeye calismali. baslamak icin bu bilgiler su an bana yeter diye dusundugunuz zaman da isi pratige dokup agaclar uzerinde calismalar yapmalisiniz. Agaclar. net'te istediginiz bonsai bilgilerine ulasabilirsiniz.
Kolay gelsin.
|