![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-12-2010
|
öncelikle bizleri aydınlattığınız için teşekkürler hocam yardım için konu açmıştım ama pek fazla cevap alamdım. http://www.agaclar.net/forum/showthr...d=1#post723161 bu liknkten konuma bakar beni aydınlatırsanız senirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Iyi gunler palaimon. Verdiginiz link'teki mesajiniza Memet ilgilenip cevap yazmis. diger arkadaslarin ve benin konuya deginmememizin nedeni de Memet"in belirtigi gibi hazir aldiginiz bu agacin tarzini degistirmek icin seceneklerinizin pek olmadigi icindi. Duz cikan o govdeyi kivirip istediginiz bir sekle sokmaniz cok zor. en iyisi supurge tarzi yapmaktir(dusundugunuz gibi bahar geldiginde yeni tomurcuklar acilmadan once uygulama yapabilirsiniz) Ya da govdeyi koklerin basladigi yerin hemen uzerinden kesersiniz, kesilen yerden cikacak olan yeni surgunlerle cok govdeli bir tarz yaparsiniz(govdeyi kesebileceginizi sanmiyorum, imkaniniz varsa agaci yere bahceye dikiniz bir bahce agaci olarak buyusun. Bir iki yil sonra agac uzerinde bonsaiye uygun dallar uzerinde havai koklendirme yapip yeni agaclar elde edebilir ve o agaclari istediginiz gibi sekillendirebilirsiniz) Alıntı:
Bonsai calismalarinizda kolayliklar diliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
ykolko arkadsimizin sordugu soruyu yanitlamaya calisayim. "Sayın Ali H. ALI Merhaba... Elime Sophora japonica,tohumu geçti,bu ağaç hakkında fazla bilgi yok ama resimlerini gördüğüm kadarı ile güzel bir ağaç,benim sorum evde ve saksıda bu ağaç tohumdan yetiştirilebilir mi, bilginiz var mı?bu ağaç bonzai(BONSAI) için uygun mu?" Sayin ykolko, iyi gunler. Sophora Japonica'dan bonsai denemelerim olmasa da, bonsai yapilabilecegini dusunuyorum. Tohumdan uretilebilen bir agac. Evde derken ic mekan anlaminda kullanmadiniz degilmi? Cunku sophora bir dis mekan bitkisidir. Disarda bakilacaksa saksida da yetistirilebilir. Belki 2-4 yilda bir bonsailerde oldugu gibi saksisindan cikarip koklerini budamak gerekebilir. Bir de tohumdan bonsai yetistirmek keyfli bir is olsa da yeni basliyanlara pek onerilen bir yontem degildir. Yeni baslaycak olanlar icin en dogrusu fidancilardan alacaklari bonsaiye uygun bir fidanla baslamak. Umarim Sophora vesile olur ve sizi de bonsai calisanlari arasinda goruruz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Sayın Ali H. ALI bilgiler için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-11-2008
|
Çam
merhaba sayın ali H.ali; bonsai ye olan merakım gün geçtikçe artmakata.Bu doğrultuda bugün ormana giderek bir kaç fidan söktüm.Şayet yaşatabilirsem şekil verme, budama, hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum.Resimlerini ekliyorum.Bir çam türü ama ismini bilmiyorum.sanırım ağaçların altında kaldığı için fazla büyüyememiş bodurlaşmış.tam bonsai gibi olmuş.ama çok dallı dalları budamam lazım sanırım. Resmin kalitesinden dolayı özür dilerim fotoğraf makinesi arızalı olduğu için webcam ile çektim.önümüzdeki günlerde daha kaliteli resim yüklemeyi deneyeceğim.Bu çamın cinsini söyleyebilirmisiniz.tabi ben iğne yapraklarını kestikten sonra tanıyabilirseniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Keçi Boynuzu
Sanırım bu fidan 3-4 yaşlarında ben ufak bir budama yaptım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Keçi Boynuzu2
keçi boynuzu resimlerine devam ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
İsmi Bilinmeyen
İsmini bilmediğim ama şekil ve yaprak olarak çok hoş görünen,tahminime göre güzel bir bonsai olabilecek bir ağaçcık.Üzerinde çiçek tomurcukları var.İsmini biliyorsanız öğrenmek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
İsmi Bilinmeyen2
devam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Konu hakkında tecrübesi ve bilgisi olan diğer arkadaşlarında tavsiyelerini beklerim.selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sayın AgacSevdalisi aramıza hoşgeldiniz. Adaylarınız çok güzel. Doğadan sökülen ağaçlar ilk yıl kesinlikle sığ kaplara almaması gerekli. İlk yıl büyükce saksılarda hazırlamalısınız. Ayrıca şahsa ait olmayan yerlerden fidan sökmek yasaktır. Fidanlarınızı bol topraklı kaplara dikip bu yaz sadece uç almalar yapın seneye üzerinde çalışmak için hem tecrübeniz artacak hem ağaçlarınız kendisini toparlayacak. Anlayacağın her iki tarafa da şans tanıyın. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
çok teşekkür ederim tekin bey sizin çalışmalrınızı ilgiyle izliyorum.İsmi bilinmeyen diye yazdığım ağacın ismi nedir biliyormusunuz? o ağaca en azından bahar ayında herhangi bir budama şekil budaması istermi? aynı şey keçi boynuzu içinde geçerli.teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
tamam çok teşekkür ederim tekin bey.ben fidanları dikerken saksının altına 4-5 cm kadar çakıl ve talaş koydum kazık kök gelişimi fazla olmasın diye.doğrumu yaptım bilmiyorum.bu arada sizinle adaşız benimde ismim tekin. Düzenleyen AgacSevdalisi : 01-01-2011 saat 20:06 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Saksılarınızda talaş kullanmayın. Zamanla çürüyecek ve toprakta oksijen tüketecek, çürüme köklerde de zararlı sonuçlar yaratabilir. Kazık kök budama ile kontrol edilebir daha sonra. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sayın AgacSevdalisi üçüncüsünü tanıyamadım ancak çam ve harup ağaçlarının sökülmesi konusunda çok deneyimli olmak gerekiyor. Yaşama şansları çok zayıf. Umarım yaşarlar. Bu ağaçlara hiç işlem yapmayın, aşırı sulamayın, sadece hayatta kalmaları önemli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
anladım arkadaşlar inşallah fidanları tuttururum. çamdan fazla umudum yok ama inşallah harnup tutar.Talaşı çok az bi miktar koydum. asitliği düzenlesin diye çam talaşı bilmem yanlışmı yaptım.Şayet yanlış yaptıysam saksılardan çıkarıp tekrar dikmem gerekiyor sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sayin agac sevdalisi, yapman gerekenleri arkadaslar yazmislar. Benim ekliyecegim pek birsey yok. Yalniz asagidaki linki okursaniz, Yamadori konusunda size(ve yamadori ile ilgilenen diger arkadaslara) yardimci olur diye dusunuyorum. http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=2975 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim sayın Ali H.Ali bey.tavsiyelerinize uyarak bu sene gözüm gibi bakacağım.İnşallah hepside sağlıklı bir şekilde büyürler.Büyüdükten sonra sizlerin tavsiyelerine çok ihtiyacım olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2009
|
herkese merhaba, daha önceden 1 kez güngören kültür merkezinde yapılan çalışmaya katılmıştım, o tarihten sonra katılma fırsatı bulamadım. ali beye forumda böyle bir başlık açarak ilgililere yardım ettiği için teşekkürler.tekin beye de ilgilendiği için ayrıca teşekkürler. üstatlardan ricam resimlerini eklediğim bonzailerime nasıl daha güzel bir şekil verebilirim konusunda fikir almak. ikisinde de seyreltme yapmak gerektiğini düşünüyorum ancak yanlış şeyler yapmaktan korkuyorum.teşekkür ederim http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1297775984 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
|
Güzel fidanlarınız var. Be nbonsaisaksısına alamk konusunda biraz daha yavaş davranırdım. Kökleri erken budamak gövdenin kalınlaşamsını yavaşlatan bir etmen. Ortada duran ağaç nedir? Süpürge trazında sanırım. Çok belirgin değil ama görüntü, bu aralar budama yapmak gerekir ona. Çamlarda telleme ve uç alımları yapmak gerek. Çamlarda tereddüt yaşıyorsanız bir süre daha bekleyin. Yavaş dallanıp yapraklanacağı için hataların telafisi de vakit alır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Oğlumda bonsai ye karşı merak uyandı ve bir ev ziyaretinde durgunluk gösteren bonsai yi ben bakarım diyerek eline geçirdi. Forumda aynı bilgisayardan üye kaydı yapamayacağından dolayı değerli bilgilerinize ve bitki sağlığı için neler yapılabileceği hakkında katkıda bulunmanızı istiyorum. Yaprakları dökülüyor toprağı saksısı uygun mudur? bir yapı marketten alınmış. Ağacının adını merak ediyorum. Lütfen bilgilendirir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
|
Aynı bilgisayardan üye olabilir. Bir aksaklık olursa yönetime bir mesaj atarsınız. Üzerindeki örtüyü alın. Gölgede kaldığı için ince uzun dallanmış gibi duruyor. Yer değişiklikleri etkilediği için yaprak döküyor olaiblir. Soba kalorifer gibi ısıtıcılardan uzakta, ısıtılmayan ama korunaklı bir ortamda ışık alsın. Toprağı kurumaya başladıkça azar azar sulayın. Ficus ginseng. Canlı kalmaya devam ederse budama ihtiyacı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
merhaba bir sorum olacak : haya carnosa'dan bonsai ye başlasam acaba nasıl olur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Avtaha aramiza hos geldin. Memet'in de belirtigi gibi agaclarinizin budanip tellenmesi gerekiyor. Asagidaki link bu konuda size yardimci olur diye dusunuyorum. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1339 Yesilim siz de hos geldiniz. Umarim oglunuz bu agacla bonsaiye gonul dusurur ve bu sevda bir omur devam eder. Memet'in yazdiklarina ekliyecegim. Saksi altinda altlik varsa orada su birikmesine izin vermeyiniz. Biriken su, agacin icinde dikili olan saksidaki topragi da etkileyceginden, buyuk bir olasilikla kok curumesi olabilir. Mehmet B. size de iyi gunler, hos geldiniz. Mehmet'in yazdigi gibi mum ciceginden bonsai yapmaniz zor. Ama cevrenizde yetisen agaclardan bonsailer yapmaniz mumkundur. Fidanliklardan bonsaiye uygun bir agac alip calisma yapmaniz en iyi yontemdir. Hepinize kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-02-2007
|
Merhabalar, Kök budaması ile ilgili bir sorum olacaktı. Kök budamasını bildiğim kadarıyla kökler soğuk almasın diye bahar ayının başlangıcında yapıyoruz. Peki ağacın yapraklanma durumu için önemli midir? Yani kök budaması zamanında ağacın yapraklarının nasıl olması gerekir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Kök budamasını kesinlikle bitkiler uykuya geçtikten sonra yapmalısınız. Uyanmış yaprak açmaya hazırlanmış ağaçlarda kök budaması riskli olacaktır. Sonbaharda yapraklar döküldükten sonra Mart başına kadar kök budaması yapabilirsiniz. Havalar soğuk olursa bitkiler uyanmamış ise belki Nisan başlarına kayabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-02-2007
|
Teşekkür ederim Tekin Bey |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |