View Single Post
Eski 08-12-2010, 11:11   #472
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Iyi gunler palaimon.
Verdiginiz link'teki mesajiniza Memet ilgilenip cevap yazmis. diger arkadaslarin ve benin konuya deginmememizin nedeni de Memet"in belirtigi gibi hazir aldiginiz bu agacin tarzini degistirmek icin seceneklerinizin pek olmadigi icindi. Duz cikan o govdeyi kivirip istediginiz bir sekle sokmaniz cok zor. en iyisi supurge tarzi yapmaktir(dusundugunuz gibi bahar geldiginde yeni tomurcuklar acilmadan once uygulama yapabilirsiniz) Ya da govdeyi koklerin basladigi yerin hemen uzerinden kesersiniz, kesilen yerden cikacak olan yeni surgunlerle cok govdeli bir tarz yaparsiniz(govdeyi kesebileceginizi sanmiyorum, imkaniniz varsa agaci yere bahceye dikiniz bir bahce agaci olarak buyusun. Bir iki yil sonra agac uzerinde bonsaiye uygun dallar uzerinde havai koklendirme yapip yeni agaclar elde edebilir ve o agaclari istediginiz gibi sekillendirebilirsiniz)

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi palaimon Mesajı Göster
Ama benim sorunum şu bu haliyle ulmus bana çok biçimsiz ve estetikten uzak duruyo ona nasıl bir şekil vermemi önerirsiniz fikirlerinizi bekliyorum.
Bonsai diye, marketlerden hazir alinan agaclarin bir cogu sizin agaciniz gibi estetikten uzaktir ve bu sorunu da cozmek zordur. O yuzden marketlerde satilan agaclar(bonsai) yerine, fidancilardan bonsaiye uygun, istediginiz tarzda uzerinde calisacaginiz agac ve fidanlar almak, en dogru secim olur diye dusunuyorum.
Bonsai calismalarinizda kolayliklar diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön