View Single Post
Eski 04-12-2010, 08:46   #469
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
güpreleme

--------------------------------------------------------------------------------

Alıntı:
"ali hocam ben yeni bonzai(BONSAI) başlayanlardanım tam olarak ne yapacağımı bilemediğim için sizin yazılarınızı takip ediyorum cok faydalı önce teşekkür ediyorum bende ulmus karaağacı var yeni aldım zirai alac satan yerden bana gübre vermelerini istedim ne için istediğimide belirttim ama bana sıvı hümik taprak düzenleyici asit verildi sizin yazilarinizdan sonra bunun bana faydalı birşey olmadığı kanaati geldi doğrumudur? ilk baharda verileceğini sizden öğrendim şu anda aralıktayız ağacım cok sağlıklı(yaprak dökme bu ayda nasıl yapmalıyım yaza sağlıklı cıkartabilirmiyim) bu ayda toprağını değiştirsem olurmu teşekkürler iyi çalışmalar..."
Sayin seyduna05'in sorduklarini cevaplamaya calisayim.
Seyduna yalniz benim degil diger uyelerin de deneyim ve calismalarini izlerseniz cok daha fazla seyler ogrenirsiniz.

Cin karaagacinizi su an gubrelemeniz gerekmiyor. Baharda agaciniz uzerinde yeni yapraklar ve yeni surgnler gordugunuz zaman gubreleme yapmiya basliyabilirsiniz.(unutmayiniz saksisini ve topragini yeni degistirdiginiz agaclariniza en az 4 hafta sonra gubre veriniz. Sagliksiz agaclara gubre vermeyiniz, saglik sorunlarini duzeltikten sonra gubre vermeye baslayiniz.) kati gubreleri ayda bir verebilirken, sivi gubreleri iki haftada bir veriniz. Gubre kutusu uzerinde belirtilenmiktarin yarisini uygulayiniz.(cok verilmis bir gubreden agacinizi kaybedebilirsiniz ama az verilmis bir gubreden agacinizi kaybetme olasiligi yok gibidir)

Humik asit'i yardimci gubre olarak kullanabilirsiniz. N.P.K'si esit duzenlenmis(N20-P20- K20'den yuksek olmiyan) sivi veya kati gubreler kullanabilirsiniz.

Yaprak dokme mevsiminde agaciniz yapraklarini kendi dokecektir. Sizin birsey yapmaniz gerekmiyor. Agaciniz ic mekanda ise yapraklarini dokmiyebilir. yine de bahar gelene kadar ona gubre vermeyiniz.

Toprak ve saksi degismek icin en iyi zaman kis sonudur.

Size kolayliklar diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön