![]() |
|
![]() |
#93 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2010
|
[IMG] ![]() ben yeni başlayacağım da benjamin var altında budanmış kalın gövdeli kısmı işe yararmı, nasıl alıp yaşatırıp birde şu dallanma işini anlamadım, resimli anlatabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Fotoğraftaki bitki bonsai için pek uygun bir fidan değil. Başlamak için daha çok dallı fidanlar satın almanızı öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2010
|
teşekkürler jeomeo peki nasıl bir fidan seçmeliyim bonzai olabilecek ve çabuk büyüyen bir fidan önderin lütfen salkım söğüt olurmu? çabuk büyüyebilen dayanıklı hangi fidanlar var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu.
|
Büyümüşlerinden alsanız zaman açısından daha karlı olacak. Mesela fidanlıklardan kolaylıkla kalınca gövdeli ardıç, şimşir , ligustrum, zeytin gibi ağaçlar bulabilirsiniz. Hem bunlar hızlı gelişim gösterdikleri için uygulamalarınızın sonuçlarını daha net gözleyebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-10-2010
|
fidanlık
merhabalar ; arkadaşlar geçen gün ümraniye fidanlığına gittim,niyetim erguvan ve japon akçaağaç türlerini yakından görmek ve fiyat almak için.Bu türlerin bonsai çalışmalarını (bakımı zor olsada)çok beğeniyorum.fakat erguvan için 75.00tl akçaağaç fidanı içinse 175.00 tl istediler.Bana fiyatlar çok pahallı geldi,internette gezinirken http://www.fidanistanbul.com/ adresini gördüm ve inceledim,fidan fiyatları bana çok uygun geldi.Sizlerde inceleyebilir misiniz, doğru mudur acaba? saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
ben almadım bu siteden hiç ama alan kişilerden okuduğum kadarıyla şikayet eden duymadım,fiyatlar doğru,daha bir çok böyle site bulabilir karşılaştırma yapabilirsiniz,forumdan alışveriş bölümünden de faydalanabilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Japon akçaağacını boyumdan daha büyük olanını istanbulda 10 tl'ye aldım. Aynısını 2km ilerideki fidanlık 180 tl'ye satıyordu. İstanbuldaki çoğu fidanlıkta fiyatlar abartılmış durumda. Çünkü Manisa'da 8tlye satılan sığla İstanbul'da 200tl'ye alıcı bulabiliyor vb. İnternetten fidan alacak iseniz, birebir telefonla görüşün ve fidanlarının yaşını, gövde kalınlığını öğrenin, hatta mümkünse fotoğraflarını alın. Çünkü 2 yaşındaki bir japon akçaağacını alıp bonsai yapmaya kalkışmak, bonsaiden soğutabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-11-2010
|
Merhaba, bende bonsaiye merak saranlardanım ve şu sıralar hem okumalarımı yapıp hem de fidan ve tohumlar için araştırmalar yapıyorum.Henüz fidanlık gezme fırsatım olmadı ama İstanbul İl Özel İdaresi Beykoz Fidanlığındaki yukarıda bahsttiğiniz fidanların fiyatı şu şekilde: Erguvan (150-200 cm) Tarla: 15TL, Saksı: 20TL.Japon Akçaağaç : (200-250 cm ) Tarla:35TL Saksı : 40TL. Maalesef fiyatların güncelliği ve fidanların bonsaiye uygunluğu açısından henüz görmediğimden ve acemi oluşumdan dolayı bir bilgim yok.İstanbul için diğer fidanlıkların (Orman işletme ve belediyeye ait olanların) internet sayfaları bu kadar ayrıntılı olmadığından karşılaştırma fırsatım olmadı ancak gidip görmekte fayda var.Ben bu hafta sonu bezdirme yöntemlerimle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Bu aralar Alibeyköy'de inşaat olduğu için zaman kaybetmemenizi öneririm. Bu hafta gittiğimde bir iki hazır bonsai vardı, bonsaiye uygun fidanlar pek yoktu. Yaklaşık bir senedir orada duran bir iki mavi ladin ve mugo çamı var fakat eğer fiyatlarında bir değişiklik olmadıysa pahalı fidanlardı. Ardıçları, sedirleri , gülleri ve diğer bodur çalı ve ağaçları ortadan kaldırmışlar, belki derenin diğer tarafında kalan boylu ağaçların yanındalardı bilmiyorum ama esas satış alanında uygun fidan göremedim. Bir ay kadar öncesinde Bahçeköy fidanlığına gittiğimde orada da düzenleme vardı, satışla ilgilenecek kimse yoktu. Hatta fidanlığı üzerimize kilitleyip gittiler, kapıdan atlamak zorunda kaldık ![]() Büyükdere fidanlığında uygun adaylar bulma ihtimaliniz her ikisinden de yüksek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Yeni Üye
|
Teşekkürler jeomeo. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Yeni Üye
|
Hhatice hanım merhabalar; o siteden çok fidan aldığınızı söylemişsiniz.Ben de şimdi biraz inceledim ve fiyat ugunluğu nedeniyle bonsai için bir kaç fidan almak istiyorum.Hatırladığınız kadarıyla bitkilerin sağlık durumlarıı ve gövde çapları hakkında bilgi verebilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Sayın lionstone ki,msenin ticaretine karışmak istemem ama bonsai için geliştirmeyi düşündüğünzü fidan diğer fidanlardan biraz daha farklıdır. Bu konuda bonsai uygun fidan konu başlıklarına bakınız. Bu size doğru fidanın nasıl bir yapıda olması gerektiği konuda bilgi vereçektir. Çünkü görmeden ve baklmadan alacağınız bir fidan bonsai uygun bir yapı oluşturması için çok çok uzuzn bir zaman alabilçek bir fidan olabilir. Ben bu gibi ticaret yapan yerlerden genelde ulaşamadığım özel cins ve türleri uzuzn yılar sonra geliştirmek adına ancak satın alan biriyimdir SAygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar fidanlığımızı taşıyacağımız için elimizde bulunan mevcut fidanları özellikle küçük taşımada hasar görebilecekleri ucuza elden çıkarmaya çalışıyoruz. Müsait zamanınızda çengelköy'e beklerim. Dilediğiniz gibi fidanlığı gezip dolaşabilirsiniz.. 50-60 cm.lik akçaağaçlarımızı 35 tl ye satıyoruz. Bilginize.. Bu arada eğer şantiyeye gitmemişsem ekstra bir indirim uygulatabilirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2010
|
Kırmızı yapraklı bonzai
*** arkadaşlar ben kırmızı yapraklı bonzai arıyorum sizce yeni başlayanlar için yorumunuz nedir,birde Bursa içi veya yakın şehirlerde nerede bulabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2010
|
merhabarlar,bonsai yetiştirmeye karar verdim fakat hangi ağaç türüyle başlayacağımı bilmiyorum ![]() ![]() Düzenleyen bonsai-ayca : 19-11-2010 saat 10:42 Neden: unuttuğum bir soru vardı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Şimşirle başlamayın. İlk anda çekici görünse de, yavaş gelişeceği için bıktırıcı olabilir. En iyisi çevrenizdeki fidanlıklara gidip oradaki ağaçlar arasında seçim yapmak. Seçeceğiiz fidanalrı boyu değil gövde kalınlığı bakımından dikkat edin. İki parmaktan daha ince fidanlarla başlamayın. Boy budamalarla düzeltilebilir. İnce gövdenin gelişmesi size zaman kaybetirir. İkliminize uygun akçaağaçlar, fındık uygun ağaçlar olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Yeni Üye
|
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Nar fidanı ve çınar fidanı aldım fidanlarım henüz 2 parmak kalınlığında değil ama yakın sayılırlar . Öncelikli hedefim onları yaşatmak ve biraz kalınlaşmalarını sağlamak.Bu konuda pek fikrim yok ama kök budaması ve tellemelere hemen başlamayacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
|
Biraz toprak karışımlarını inceleyin. Her iki ağaç da yaprak döktüyse, bir boy büyük saksıyalamak üzere toprak değiştirin. Bu arada çürümüş kökler varsa onları makasla temizleyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Yeni Üye
|
bu tarz şeyler yok çok iyi bakılmış fidanlarım bunları nasıl sulamam geekiyor öldürmemek için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
|
Fidanları dışarıda tutacağınız için, aslında kışın sulama yapmanıza gerek olmayacak. Toprak tam olarak zaten kurumayacak. Kalanı da yağmur halledecek. Sizin yapmanız gereken uygun toprak karışımını ayarlamaya dikkat etmek olacak. Kum ponza, toprak. Sulamaya dikkat etmeniz gereken zaman yaz dönemi olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Yeni Üye
|
teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
bonsai hazırlamak için en uygun mevsim hangisidir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
|
Ali Bey, Bu bitkiyi bir çiçekçide gördüm. Yapı olarak bonsai çalışmak için uygun bir bitki olduğu görülüyor. Çiçekçi ne olduğunu söylemeyedi. Acaba bu bitki nedir? Fotoğraf-0028.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2011
|
merhaba arkadaşlar bonsai ye bende başlamak istiyorum fakat saksı fidan kullanılacak malzemeleri nereden temin edebilirim bilen arkadaşla yardımcı olursa çok sevinirim istanbulda yaşıyorum bazı bahçe marketlerde bonsailer hazır halde satılıyormus sanırım ama o şekilde başlamak doğru deilmiş böyle bişey varmı acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bonsai, bonsai eğitimi, bonsai fidan seçimi, bonsai köklendirme, bonsaiye adım atanlar, havai köklendirme, limon ağacı |
|
|