agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni176Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-03-2010, 23:03   #91
Ağaç Dostu

Zühre Demir's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2010
Galeri: 32
Bilmem ki, işte benimki ürkmek biraz, belki de kuruntu. Sizin yardımlarınızla olacak inşallah...

Zühre Demir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2010, 23:23   #92
Ağaç Dostu

bonsaisever's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2005
Galeri: 48
Bizimkisi yol göstermek olur.
Bu işi sevmeniz yeterli, gerisini getirsiniz.

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2010, 11:50   #93
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-06-2010
[IMG][/IMG]
ben yeni başlayacağım da benjamin var altında budanmış kalın gövdeli kısmı işe yararmı,
nasıl alıp yaşatırıp
birde şu dallanma işini anlamadım, resimli anlatabilir misiniz?

zeynon33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2010, 14:42   #94
Ağaç Dostu

jeomeo's Avatar

Giriş Tarihi: 24-07-2009
Fotoğraftaki bitki bonsai için pek uygun bir fidan değil. Başlamak için daha çok dallı fidanlar satın almanızı öneririm.

jeomeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2010, 11:45   #95
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-06-2010
teşekkürler jeomeo
peki nasıl bir fidan seçmeliyim bonzai olabilecek ve çabuk büyüyen bir fidan önderin lütfen
salkım söğüt olurmu?
çabuk büyüyebilen dayanıklı hangi fidanlar var?

zeynon33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2010, 12:22   #96
Ağaç Dostu.

tourkana's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2006
Galeri: 21
Büyümüşlerinden alsanız zaman açısından daha karlı olacak.

Mesela fidanlıklardan kolaylıkla kalınca gövdeli ardıç, şimşir , ligustrum, zeytin gibi ağaçlar bulabilirsiniz. Hem bunlar hızlı gelişim gösterdikleri için uygulamalarınızın sonuçlarını daha net gözleyebilirsiniz.

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2010, 00:04   #97
Ağaçsever

krydrmz's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2010
fidanlık

merhabalar ;
arkadaşlar geçen gün ümraniye fidanlığına gittim,niyetim erguvan ve japon akçaağaç türlerini yakından görmek ve fiyat almak için.Bu türlerin bonsai çalışmalarını (bakımı zor olsada)çok beğeniyorum.fakat erguvan için 75.00tl akçaağaç fidanı içinse 175.00 tl istediler.Bana fiyatlar çok pahallı geldi,internette gezinirken http://www.fidanistanbul.com/ adresini gördüm ve inceledim,fidan fiyatları bana çok uygun geldi.Sizlerde inceleyebilir misiniz, doğru mudur acaba?
saygılar...

krydrmz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2010, 01:40   #98
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2010
Galeri: 14
ben almadım bu siteden hiç ama alan kişilerden okuduğum kadarıyla şikayet eden duymadım,fiyatlar doğru,daha bir çok böyle site bulabilir karşılaştırma yapabilirsiniz,forumdan alışveriş bölümünden de faydalanabilirsiniz

yağ-mur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2010, 12:31   #99
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Galeri: 2
Ben buradan çok fidan aldım .Kargoları son derece güzel ,bitki hiç hırpalanmadan geliyor.Ben çok memnunum .

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2010, 17:16   #100
Ağaç Dostu

jeomeo's Avatar

Japon akçaağacını boyumdan daha büyük olanını istanbulda 10 tl'ye aldım. Aynısını 2km ilerideki fidanlık 180 tl'ye satıyordu. İstanbuldaki çoğu fidanlıkta fiyatlar abartılmış durumda. Çünkü Manisa'da 8tlye satılan sığla İstanbul'da 200tl'ye alıcı bulabiliyor vb. İnternetten fidan alacak iseniz, birebir telefonla görüşün ve fidanlarının yaşını, gövde kalınlığını öğrenin, hatta mümkünse fotoğraflarını alın. Çünkü 2 yaşındaki bir japon akçaağacını alıp bonsai yapmaya kalkışmak, bonsaiden soğutabilir.

Eski 10-11-2010, 20:02   #101
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-11-2010
Merhaba, bende bonsaiye merak saranlardanım ve şu sıralar hem okumalarımı yapıp hem de fidan ve tohumlar için araştırmalar yapıyorum.Henüz fidanlık gezme fırsatım olmadı ama İstanbul İl Özel İdaresi Beykoz Fidanlığındaki yukarıda bahsttiğiniz fidanların fiyatı şu şekilde: Erguvan (150-200 cm) Tarla: 15TL, Saksı: 20TL.Japon Akçaağaç : (200-250 cm ) Tarla:35TL Saksı : 40TL. Maalesef fiyatların güncelliği ve fidanların bonsaiye uygunluğu açısından henüz görmediğimden ve acemi oluşumdan dolayı bir bilgim yok.İstanbul için diğer fidanlıkların (Orman işletme ve belediyeye ait olanların) internet sayfaları bu kadar ayrıntılı olmadığından karşılaştırma fırsatım olmadı ancak gidip görmekte fayda var.Ben bu hafta sonu bezdirme yöntemlerimle eşimi ikna edebilirsem Beykoz'a değilde Alibeyköy ya da Bahçeköy' deki fidanlığa gitmeyi düşünüyorum.Gittikten sonraki bilgilerimi de aktarmaya çalışacağım.

lionstone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2010, 21:43   #102
Ağaç Dostu

jeomeo's Avatar

Bu aralar Alibeyköy'de inşaat olduğu için zaman kaybetmemenizi öneririm. Bu hafta gittiğimde bir iki hazır bonsai vardı, bonsaiye uygun fidanlar pek yoktu. Yaklaşık bir senedir orada duran bir iki mavi ladin ve mugo çamı var fakat eğer fiyatlarında bir değişiklik olmadıysa pahalı fidanlardı. Ardıçları, sedirleri , gülleri ve diğer bodur çalı ve ağaçları ortadan kaldırmışlar, belki derenin diğer tarafında kalan boylu ağaçların yanındalardı bilmiyorum ama esas satış alanında uygun fidan göremedim.

Bir ay kadar öncesinde Bahçeköy fidanlığına gittiğimde orada da düzenleme vardı, satışla ilgilenecek kimse yoktu. Hatta fidanlığı üzerimize kilitleyip gittiler, kapıdan atlamak zorunda kaldık Fidan olarak da pek fazla uygun bir şeyler yoktu, ama yine de Alibeyköy'ün son halinden daha iyiydi.

Büyükdere fidanlığında uygun adaylar bulma ihtimaliniz her ikisinden de yüksek.

Eski 11-11-2010, 07:45   #103
Yeni Üye

Teşekkürler jeomeo.

Eski 11-11-2010, 11:42   #104
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice Mesajı Göster
Ben buradan çok fidan aldım .Kargoları son derece güzel ,bitki hiç hırpalanmadan geliyor.Ben çok memnunum .
Hhatice hanım merhabalar; o siteden çok fidan aldığınızı söylemişsiniz.Ben de şimdi biraz inceledim ve fiyat ugunluğu nedeniyle bonsai için bir kaç fidan almak istiyorum.Hatırladığınız kadarıyla bitkilerin sağlık durumlarıı ve gövde çapları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Eski 12-11-2010, 19:48   #105
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

Giriş Tarihi: 25-10-2005
Galeri: 18
Sayın lionstone
ki,msenin ticaretine karışmak istemem ama bonsai için geliştirmeyi düşündüğünzü fidan diğer fidanlardan biraz daha farklıdır.

Bu konuda bonsai uygun fidan konu başlıklarına bakınız.
Bu size doğru fidanın nasıl bir yapıda olması gerektiği konuda bilgi vereçektir.

Çünkü görmeden ve baklmadan alacağınız bir fidan bonsai uygun bir yapı oluşturması için çok çok uzuzn bir zaman alabilçek bir fidan olabilir.
Ben bu gibi ticaret yapan yerlerden genelde ulaşamadığım özel cins ve türleri uzuzn yılar sonra geliştirmek adına ancak satın alan biriyimdir
SAygılar

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2010, 11:39   #106
Ağaç Dostu

Emre Albayrak's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2007
Galeri: 4
Sevgili arkadaşlar fidanlığımızı taşıyacağımız için elimizde bulunan mevcut fidanları özellikle küçük taşımada hasar görebilecekleri ucuza elden çıkarmaya çalışıyoruz. Müsait zamanınızda çengelköy'e beklerim. Dilediğiniz gibi fidanlığı gezip dolaşabilirsiniz.. 50-60 cm.lik akçaağaçlarımızı 35 tl ye satıyoruz. Bilginize..

Bu arada eğer şantiyeye gitmemişsem ekstra bir indirim uygulatabilirim..

Emre Albayrak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2010, 23:22   #107
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisan Mesajı Göster
Sayın lionstone
ki,msenin ticaretine karışmak istemem ama bonsai için geliştirmeyi düşündüğünzü fidan diğer fidanlardan biraz daha farklıdır.

Bu konuda bonsai uygun fidan konu başlıklarına bakınız.
Bu size doğru fidanın nasıl bir yapıda olması gerektiği konuda bilgi vereçektir.

Çünkü görmeden ve baklmadan alacağınız bir fidan bonsai uygun bir yapı oluşturması için çok çok uzuzn bir zaman alabilçek bir fidan olabilir.
Ben bu gibi ticaret yapan yerlerden genelde ulaşamadığım özel cins ve türleri uzuzn yılar sonra geliştirmek adına ancak satın alan biriyimdir
SAygılar
Sayın bonsaisan ilginiz için çok teşekkür ederim Bahsettiğiniz başlıkları takip etmekteyim,bende fidanlara bakıp alma taraftarıyım... Bugün böyle bir girişimim oldu ancak uygun bir fidan bulmadım.

Eski 15-11-2010, 20:47   #108
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-05-2010
Kırmızı yapraklı bonzai

*** arkadaşlar ben kırmızı yapraklı bonzai arıyorum sizce yeni başlayanlar için yorumunuz nedir,birde Bursa içi veya yakın şehirlerde nerede bulabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim

recobey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2010, 10:40   #109
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-11-2010
merhabarlar,bonsai yetiştirmeye karar verdim fakat hangi ağaç türüyle başlayacağımı bilmiyorum ilk kez başladığım için kolay şekil vereceğim bir tür olsun istiyorum bu konuda bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum (şimşir düşünüyorum) bu arada alacağım fidanın boyu kaç cmlerde olmalı ?

Düzenleyen bonsai-ayca : 19-11-2010 saat 10:42 Neden: unuttuğum bir soru vardı
bonsai-ayca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2010, 11:09   #110

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Şimşirle başlamayın. İlk anda çekici görünse de, yavaş gelişeceği için bıktırıcı olabilir.
En iyisi çevrenizdeki fidanlıklara gidip oradaki ağaçlar arasında seçim yapmak.
Seçeceğiiz fidanalrı boyu değil gövde kalınlığı bakımından dikkat edin. İki parmaktan daha ince fidanlarla başlamayın. Boy budamalarla düzeltilebilir. İnce gövdenin gelişmesi size zaman kaybetirir.
İkliminize uygun akçaağaçlar, fındık uygun ağaçlar olabilir.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2010, 18:12   #111
Yeni Üye

öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Nar fidanı ve çınar fidanı aldım fidanlarım henüz 2 parmak kalınlığında değil ama yakın sayılırlar . Öncelikli hedefim onları yaşatmak ve biraz kalınlaşmalarını sağlamak.Bu konuda pek fikrim yok ama kök budaması ve tellemelere hemen başlamayacağım bence biraz zaman geçmeli

Eski 22-11-2010, 16:47   #112

memet's Avatar

Biraz toprak karışımlarını inceleyin. Her iki ağaç da yaprak döktüyse, bir boy büyük saksıyalamak üzere toprak değiştirin. Bu arada çürümüş kökler varsa onları makasla temizleyin.

Eski 22-11-2010, 17:28   #113
Yeni Üye

bu tarz şeyler yok çok iyi bakılmış fidanlarım bunları nasıl sulamam geekiyor öldürmemek için

Eski 22-11-2010, 17:45   #114

memet's Avatar

Fidanları dışarıda tutacağınız için, aslında kışın sulama yapmanıza gerek olmayacak. Toprak tam olarak zaten kurumayacak. Kalanı da yağmur halledecek.
Sizin yapmanız gereken uygun toprak karışımını ayarlamaya dikkat etmek olacak. Kum ponza, toprak.

Sulamaya dikkat etmeniz gereken zaman yaz dönemi olacak.

Eski 23-11-2010, 17:41   #115
Yeni Üye

teşekkürler

Eski 03-12-2010, 17:15   #116
Ağaç Dostu

maysan80's Avatar

Giriş Tarihi: 24-11-2010
bonsai hazırlamak için en uygun mevsim hangisidir?

maysan80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2010, 17:45   #117

memet's Avatar

Yılın her mevsiminde bonsai için farklı uygulamalar yapılır. Bu aralar toprak değişimi, budama, kökler üzeirnde çalışma ve telleme yapılabilir. Saksı değiştirilebilir.

Eski 12-12-2010, 09:44   #118

izzeterisen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 66
Ali Bey,
Bu bitkiyi bir çiçekçide gördüm. Yapı olarak bonsai çalışmak için uygun bir bitki olduğu görülüyor.
Çiçekçi ne olduğunu söylemeyedi. Acaba bu bitki nedir?

Fotoğraf-0028.jpg

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2010, 13:08   #119
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Izzet bey, fotograftan kesin olarak tanimak guc. Ama yukari buyuyen bir cins ardic oalbilir diye dusunuyorum. Dik tarz bonsai icin uygun gorunuyor.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2011, 23:42   #120
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-01-2011
merhaba arkadaşlar bonsai ye bende başlamak istiyorum fakat saksı fidan kullanılacak malzemeleri nereden temin edebilirim bilen arkadaşla yardımcı olursa çok sevinirim istanbulda yaşıyorum bazı bahçe marketlerde bonsailer hazır halde satılıyormus sanırım ama o şekilde başlamak doğru deilmiş böyle bişey varmı acaba

selçuk yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bonsai, bonsai eğitimi, bonsai fidan seçimi, bonsai köklendirme, bonsaiye adım atanlar, havai köklendirme, limon ağacı

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025