![]() |
2 Eklenti(ler)
[attach]Eklenti 28608[/attach]
|
Günsu çok güzeller.O renkli olandan bende de var. Teyzem yapmıştı tek fark ortasında da renkli gülün olması...
|
Yapanların da fotoğraflayanların da elleri dert görmesim. Ellerine sağlık.
|
2 Eklenti(ler)
Tepsi örtüm ve sehpa örtüm[ATTACH]Eklenti 28623[/ATTACH]
|
Arkadaşlar bunlarda yeniler.Haliyle kullanılmadığı için ütüsüzler...
|
Devamıı...
|
kalanlar
|
sonuncu
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim çiçeklerim..:p Oğlumun sünnet yatağından.
|
Çok güzel Abk. Ellerine sağlık...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Kum boncuk ile işlediğim havlu :)
|
Çok güzel. Güller sanki gerçek gibi...
|
Teşekkür ederim, şimdi bunun kahve tonlarını işliyorum onda da kum boncuk, boru boncuk ve çiçekli pullar kunllanıyorum ve harika :))
|
Gerçekten çok güzeller. Ellerine sağlık. Bende laleli, güllü ve papatyalı iğne oyası havlu kenarları yapıyorum. Bitince eklerim...
|
Sevgili Özlem, hakikaten bu bölümden haberim olmamış,öncelikle söylediğin için çok teşekkür ederim. Bölümü okurken ne kadar duygulandığımı anlatamam.Bu işlerin çoğu kaybolmaya yüz tutmuş durumda. Dünyanın imrendiği Anadolu ve Türk Sanatı' nı yitiriyoruz. O güzelim stilize çiçek ve motifler gidiyor yerini abuk sabuk motifli makine halıları ve işleri alıyor ve ya çinden gelen örtüler geliyor ve yazık ki, yeni nesil genelde bu konuda oldukça bilgisiz ve bilinçsiz. Belki 10000 yıllık bir kültürün imbiğinden süzülen zanaatlar bunlar ve yapanları, sevenleri görmek beni inanılmaz mutlu etti.
Benim gibi sanat tarihçi bir arkadaşımla bu konuya eğilmek istiyoruz. Şu anda yer arayışı içindeyiz. Kültür Bakanlığı ve belediyeler ile irtibattayız onlardan da destek bekliyoruz. Bir Sanat ve El Sanatları projemiz var. Bu projenin amacı sanatçıları ve zanaatçıları desteklemek. Sanatımızı önce bizlere, gençlere ve ilgilenenlere sonra dünyaya tanıtmak, bunun için bir de internet sitesi çalışmasına başladık. Elişlerini değerlendirmek isteyenlerin ve ya bu konuda fikir beyan etmek isteyenlerin sahire79@hotmail.com adresine muhakkak mail atmasını rica ediyorum. 1 ay gibi bir sürede Ankara' da sanat ve zanaat merkezimizi oluşturacağız. Bu basit bir iş değildir. Bunlar elişi göz nurudur, bilgi, sevgi, emek ve estetik zevk ile yapılır. Bu çiçek sevgisi, bu doğa sevgisi ve bu sanat sevgisi bizim genlerimizde mevcuttur. Yapanların ellerine, gözlerine, ilgilenen ve anlayanların yüreğine sağlık... |
Sevgili sahire teşekkür ederim.Eğer işinize yarayacaksa burdaki resimleri sitenizde kullanabilirsiniz. Yeni ekleyeceklerimide...
|
En son bitirdiğim çiçek motifli elişlerim...
|
...
|
Olay9,
ellerine sağlık harika olmuşlar. |
Ellerinize, gözlerinize sağlık.
|
Çok teşekkür ederim. Elbette harika olur bu. :) Hakikaten enfes çalışmalarınız.
|
4 Eklenti(ler)
Bunlarda benim anneannemin kendi işlediği iğne oyaları;
Herhalde yüz senelik vardırlar, Hepsinin de isimleri var, Bunlar çimenler Eklenti 36731 Eklenti 36732 Bunlar karanfiller Eklenti 36733 Eklenti 36734 |
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Anadolu nun geleneksel kadın başlıklarını toplayıp küçük bir müze kurulması için Sevgili Sabiha Tansuğ yıllardır didinip durur. Yıllarca kimse ilgi göstermemiştir bu konuya .Şimdilerde bir kuruluş bu konuya sahip çıkıp sponsor olacaklarını ve bu müzenin açılmasını sağlayacaklarını belirtmişlerdir.
Hatırlar mısınız eski 50 kuruşların üzerinde Sabiha Tansuğ un bir başlıkla rölyefi mevcuttur .Bu başlıkların çoğunda bitki motifleride mevcuttur.Sabiha Tansuğ a uzun yıllar yaşadığı Karaburunda iken Ödemiş Birgi de Restore ettiğimiz Aydınoğlu Mehmet Bey medresesini Anadolu Kadın Başlıkları için müze olarak düzenleyelim diye teklif götürmüştük ama ne yazıkki çok titizlendiği için kabul etmemişti (Kendi açısından da haklıydı belki) |
Teşekkür ederim arkadaşlar...
Sayın Ferda eklemişolduklarınız şahane. İğne oyası öylesine zor zaman alıcı ama bi o kadar da enfes görünümlü oluyor. Çok uzun zamanda yapılıp bitiriliyor... |
OOO bizim site örgü dantel sitesine dönmüş de haberimiz yok...
Daha yeni farkediyorum arkadaşlar ; Ellerinizden güç, kuvvet, Gözlerinizden nur eksilmesin, hepinizin emeklerine sağlık. Benim de kıyıda köşede olacak bir kaç çiçek motifi, bir gün eserse fotoğraflarım, Hoşçakalın, "AĞAÇLAR"la Kalın... |
Arkadaşlar hepsi birbirinden güzel olmuş.Şahanesiniz.Elinizi, gözünüze,yüreğinize sağlık.Sevgiler
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar da bizim evdeki güzellikler den bazıları.
Rahmetli kayınvalidem Saadet (Eyüboğlu) Oral Rize de15 yaşında çeyizini hazırlarken gaz lambası ışığında FERETİKO üzerine ve tersi de düzüde aynı olacak şekilde yapmış. :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025