![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
|
Srilanka'dan farklı türlerde birkaç tropikal incir deseni; 2006 ![]() Kandy Botanik bahçesi, Benjamin inciri (Ficus benjamina), 2006 ![]() Kandy Botanik Bahçesi, Kauçuk ağacı (Ficus elastica), 2006 ![]() Dambulla, kutsal kabul edilen yaşlı bir Bodhi ağacı (Ficus religiosa), 2006 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Srilanka'dan birkaç desen daha, 2006 ![]() Budistler için kutsal olan yaşlı bir "bodhi" ağacı (Ficus religiosa),Anuradhapura, 2006 ![]() Budistler için kutsal olan yaşlı bir "bodhi" ağacı (Ficus religiosa),Anuradhapura, 2006 ![]() Budistler için kutsal olan yaşlı bir "bodhi" ağacı (Ficus religiosa),Anuradhapura, 2006 ![]() Bataklıktaki iki yağmur ağacı (Albizia saman) altında insanlar ve mandalar, Yala, 2006 ![]() Bataklıktaki iki yağmur ağacı (Albizia saman) altında insanlar ve mandalar, Yala, 2006 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Sayın Taşlıbahçe; Bu sayfanız da çok güzel. Bir yönünüzü daha takdir ettim. Resim de yazı gibi, anlatım ve diksiyon gibi önemli bir yetenektir. Hele de gezilen yerleri bizlere taşıyor sa daha da değerlidir. Kısacası kaleminiz çok başarılı. Kutlarım sizi. Blog' taki son yazınızı okudum: Babanıza öfkelenmişsiniz haklı olsanız da adamcağıza proje ve düşüncenizi tam olarak anlatmamışsınızdır. Biz büyükler siz evlatların işlerini çarçabucak bitirip sevindirmeye çalışırken bazan böyle hatalar yapıyoruz. Bazı babalar da (benimki gibi)'' ne gereği var, ne uğraşıyorsun, buralara paramı harcanır,, der, şevkini kırarlar. Bazı evlatlar da '' Senden sonra hemen satar iyi bir araba alırım,, diye espriler yaparlar.. Bir oğlum da Van'da görevli ve evlidir. Sizin gibi aklıbaşında, bilinçli akıllı 38 yaşında bir evlattır. Arasıra memlekete gelirler. Yalvar yakar, bir mangal yapsınlar diye çıkarırım. İnanınız ki son lokmayı yutmadan dönüş yoluna düşer. Yani diyeceğim, ne mutlu size ki bu merakınızı paylaşan bir babanız varmış. Eşiniz evladınız da paylaşırlar sa değme keyfinize, betonlar falan hiç gözünüze gelmez.Zaten elinizi hiç bu işlerden çekmezsiniz, düzeltirsiniz siz. Bloğunuzda yorum yapmayı hiç çözemedim. email falan tamam isimden hangi isim kastediliyor faceyle ne alaka.Neyse yine denerim sonra. Böyle çenesiz bir teyzeniz oldu bakın arasıra kafanız şişebilir. Yolunuz açık, herşey gönlünüze göre olsun. Yazılarınızın devamını bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bloğa mesaj yazdığınızda istenen isim sizin isminiz veya uygun gördüğünüz başka bir isim, misal Asmalıtepe. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
Çini mürekkebiyle birkaç yaşlı ağaç deseni, 2008 ![]() Çınarcık, Kocadere köyü meydanındaki koca çınar, 2008 ![]() İstanbul, Bilezikçi çiftliğindeki "Ağıl Çınar" lakaplı koca çınar, 2008 ![]() Çınarcık, Kocadere köyü yolunda "Yedi Kardeşler" lakaplı çınar-lar, 2008 ![]() İznik, Müşküle'den yaşlı bir zeytin, 2008 ![]() İznik, Esbekli; genişleyen kovuğuyla ikiye ayrılmış koca çınar, 2008 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2013
|
Amasya, ulu cami avlusundaki koca çınarı ne de güzel resmetmişsiniz.. Amasyalı olarak çok beğendim, elinize sağlık. Orayı ziyaret eden herkesin muhakkak önünde fotoğraf çekinmişliği vardır.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler, oradaki iki çınar da avlunun karakterini belirleyen ağaçlar olmuşlar. Her ziyaretimde altlarında otururdum. 5.5 ay kadar kaldım orada. Bu zamana karşılık çizdiğim tek desen ise yalnızca o ağaç oldu. Caminin ismini yanlış mı hatırlıyorum veya yerli halk Ulu Cami mi diyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Tayland'dan birkaç ağaç deseni, Çini mürekkebi, 2009 ![]() Filizlenen Hindistan cevizi, 2009 ![]() Bir tapınağın avlusunda Budistler için kutsal olan yaşlı bir "bodhi" (Ficus religiosa) ağacı, sarılmış, sarmalanmış. Chiang mai, 2009 ![]() 2006'dan sonra ikinci kez ziyaret ettiğim bir yağmur ağacı (Albizzia saman) Muazzam bir ağaç. Tayland'daki diğer yaşlı ağaçlar gibi sarılmış, sarmalanmış. Kanchanaburi, 2009 ![]() Aynı ağaç. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2013
|
Evet Yıldırım Beyazıd camisi, ama genelde ulu cami deriz biz. Huzur dolu bir mekan.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
|
Tayfur'a yakın Ilgardere'de akrabalarımız var, eskiden giderdik; uzun zamandır uğramaz olduk. Tayfur'un koca çınarı iyi midir? İnşallah iyidir... Ama sanıyorum siz de gitmediniz uzun zamandır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
Tanışmıyoruz, kırk yılda bir gider, akrabalara uğrar, biraz dere tepe gezer dönerdik... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
|
Ilgardere iyidir cam ormanlari ariliklar (sahibi Murtazaga) Kahveci sisman. Sahilde ilgardere tatil sitesi, ne bileyim sebzesi meyvesi az olur ormandan cok hastalik iner ama havasi (deniz ve cam) hakim ruzgar poyraz oldugundan keyiflidir.. Neler neler iste.. Gecen sene galiba köye elektrik hatlarina yildirim düsmüstü tüm köyün tvleri receverleri yandi.. Arkadasim vardi yardimlarina gitmistik.. Dedim ya oralarin havasi suyu baska.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|