26-11-2007, 19:00 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Ahşap Oyuncak Yapımı
Gezi Keyfi Grubu ile yaptığımız bir gezide, bu gruptan Hayati Bey yerden bulduğu bir dal ile bu pervaneyi yaptı. Uğraşı ile ilgilendiğimi görünce de bana hediye etti. Fotoğraflar nasıl yapıldığı hakkında fikir verecektir. |
26-11-2007, 21:34 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Ne güzel, Çoktan beri düşündüğüm bu konu açılmış. Benim mütevazi bir tahta oyuncak kolleksiyonum var. Her tahta oyuncağı toplamıyorum. Yöresel ve otantik olacak. Artık bu tür oyuncakları bulmak çok zor. Zaman içinde yok olup gitmişler. Yeni evime taşınırken paketlemiştim. Onca yıl oldu, halâ paketleri açılmadı. Fotoğraflarını çekip agaclar.net'de paylaşmak istemiştim. En kısa zamanda bunu başarırım umarım. |
04-12-2007, 19:37 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Kukla ve ağaç ev
Nerde yapıldığını bilmiyorum ama ben çok seviyorum.Onu bir TÜYAP Hediye Fuarında bulmuştum... Mavi ev ise kırmızı renkliydi.Ben maviye boyadım ) Çatısına gazete kağıdı ve tutkal ile biraz kabarıklık ekledim.Üzerindekileri ise özel olarak aldım.Yine TÜYAP Hediye Fuarından.. Düzenleyen caretta : 04-12-2007 saat 19:49 Neden: yeni resim |
21-03-2009, 14:38 | #5 |
Ağaçsever
|
Ahşap Oyuncak Yapımı
Ahşap oyuncak yapımı hakkında bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşların bu bölümde bilgilerini paylaşmalarını bekliyorum. Forumumuzda Eyüp oyuncakçılığı hakkında bölümde değinilmiş ama yapım aşamaları hakkında bilgi vermemiş. Yapım aşamaları, kullanılan malzemeler, boyalar, çizim maketleri olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. |
14-04-2009, 22:06 | #6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2009
|
www.ahsapoymaciligi.blogspot.com Arkadaşlar bu sitede ahşap oymacılığı hakkında birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Eğer sizlerin de örnek çalışmaları varsa, iletişimden bana ulaşıp sitede sizin adınıza yayımlayabiliriz. |
22-04-2009, 18:02 | #7 |
Ağaçsever
|
bebek evi
Artık her oyuncak neredeyse çin malı oldu. Onların zararlarından korumak için çocuklarımızın oynayacağı bir bebek evi.Yabancı sitelerde bol miktarda var. Resimden ölçülerini çıkartıp benzerini yapmaya çalışacam.Başarabilirsem fotorafını eklerim. |
24-04-2009, 10:43 | #9 |
agaclar.net
|
|
24-04-2009, 10:52 | #10 |
agaclar.net
|
Başlangıçta biçimleri algılama daha sonra da renk karışımları hakkında bilgi verecek, uzun süre işe yarayacak bir oyuncak... |
10-05-2009, 00:07 | #11 |
Ağaçsever
|
Bebek evi
Daha önce yabancı siteden aldığım bebek evi fotoğrafından yola çıkarak yapmaya çalıştığım bebek oyun evinin fotoğraflarını ekliyorum. Tamamen bitmiş halini daha sonra eklerim. Umarım beğenirsiniz. |
01-06-2009, 01:15 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2007
|
Sevgili Doğan elleriniz dert görmesin. Kızınız evi çok beğenmiş olmalı Sizin gibi babaların sayısının artması dileği ile |
02-06-2009, 14:06 | #14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2009
|
Çok güzel bir oyuncak olmuş elinize sağlık. |
02-06-2009, 14:59 | #16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2009
|
Çok güzel bir ev, emeğinizi kutluyorum. Kızınızla bu evde çok güzel evcilik oyunları oynamanızı dilerim. |
02-06-2009, 15:36 | #17 |
Ağaç Dostu
|
Ellerinize sağlık. Gerçekten çok güzel olmuş. Sitede benimde benzer şekilde tahtadan yaptığım kuş kafesi var. Tahtayla uğraşmak çok keyifli bir uğraş. Çin menşeli özellikle plastik ya da boyalı oyuncaklardan hepimizin kaçması lazım. Ne idüğü belirsiz kanserojen olma ihtimali olan oyuncakları çocuklarımızın eline vermeyelim. |
08-08-2009, 01:32 | #18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
11-10-2009, 11:58 | #21 | |||
Ağaç Dostu
|
26-11-2007 Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Evet, otantik oyuncak bulmakta çok zorlanıyorum. Bu yüzden hoşuma giden diğer tahta oyuncaklardan de edinmeye başladım. Elimde olanları söz verdiğim gibi sizlerle paylaşıyorum. |
|||
16-11-2009, 08:37 | #28 |
/
Giriş Tarihi: 16-11-2009
|
doğan bey eviniz çok gzüel olmuş. aynısından bende kızıma yapmak istiyorum. dediğiniz gibi artık oyuncakların çoğu hem çin malı hem pahalı. rica etsem yapımını biraz anlatırmısınız?? kullandığınız ağaç nedir, ölçülerini ve kullandığınız malzemeleri yazabilirmisiniz? |
06-12-2009, 12:57 | #29 |
/
Giriş Tarihi: 06-12-2009
|
İyi günler, kız arkadaşıma hediye olarak kendi yapacağım bir ahşap oyuncak hediye etmek istiyorum.Ancak nasıl yapacağım konusunda pek bir bilgim yok.Gerekli aletleri bulabilirim ancak işin püf noktaları konusunda yardımcı olursanız çok sevirim. |
08-01-2010, 23:25 | #30 |
Ağaç Dostu
|
Bavula Sığmayan Hayatlar http://bavulasigmayanhayatlar.com.tr/ Akyurt Vakfı Yaşamevleri'nin sakinlerinden Ercan Abi'nin yerçekimine meydan okuyan oyuncağı Yuvarlanan Cambaz, görenleri hayrete düşürüyor! 2001'den beri Akyurt Vakfı Yaşamevi'nde kalan Ercan Abi, 65'inden sonra ahşap oyuncaklara merak salar. Yönetimin desteğiyle Yaşamevi içerisinde bir ahşap atölyesi kurar ve 65 yaşında oyuncak tasarım ve üretimine başlar. Ercan Abi'nin bu merakı şimdi bir belgesele konu oldu. Çekimleri devam eden "Bavula Sığmayan Hayatlar" belgeselinde Ercan Abi'nin bu merakı ve kukla sanatçısı küçük Can'ın oynatmayı hayal ettiği kuklayı yapmak için Kukla'nın Başkenti kabul edilen Prag'a yolculuğu anlatılıyor. Ercan Abi ile ilgili daha fazla bilgiyi belgesel filmin websitesinde http://bavulasigmayanhayatlar.com.tr bulabilirsiniz. Ercan Abi'nin yaptığı oyuncaklard ise GittiGidiyor'da satışta! Bu sınırlı sayıdaki el emeği ürünü kaçırmamanızı tavsiye ederiz. http://arama.gittigidiyor.com/?aramasatici=setservis Not: Bu ürünler Akyurt Vakfı Yaşamevleri yararına Set Servis A.Ş. tarafından satılmaktadır. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|