agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Yarım Kalmış Bonsailer
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-12-2006, 23:27   #61
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Çok yorum yapıyorum Turunç ama, ne yapayım, bu çalışma hoşuma gitti. Şırıl şırıl akan bir dere, derenin kenarını mesken tutmuş ağaçlar ve ağaçlarda ötüşen kuşlar... İşte böyle yerler bence, dünyadaki en güzel mekanlar.

Şule Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2006, 09:39   #62
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Beyaz çimentoya boyacılardan alacağın toz boyayı katarak istediğin gibi renk verebilirsin..
çimentoya su kattıktan sonra boya katarak dalgalı renk tonları da yapabilirsin.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2006, 10:30   #63
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2006
Galeri: 5
Günaydın arkadaşlar.
Gece gece şule nin dediği gibi bir yapayım dedim. Bakın ne sonuşlara vardım anlatayım hemen;
Şimdi bir kere ormanın öbür yüzünü çevirdim. Baktım böyle daha güzel görünüyor arkası önü olsun dedim. Daha sonra elime silikon tabancasını aldım ve başladım kayaları saksıya yapıştırmaya. Çok uzun bir uğraştan sonra kayaları sabitledim. Şule nin de dediği gibiters v yapma fikri oluştu bende de. Demek ki aynı düşünüyoruz. Olması gerektiği gibi kayaları ters v şeklinde düzenleyip yapıştırdım. Burda asıl konu yalıtkanlık elde etmekti. Suyu koyuyorum ve saksının tabanındaki delikten aşağıya hooop su yok oluyor.Anlayacağınız derenin görünümü çok güzel bir v şeklini aldı ama yalıtkanlık elde edilemedi. Taşlar bir türlü istediğim sağlamlıkta saksıya yapışmadı. Hüsran...
Suyu dereye boşalttım ve su yine saksının deliklerinden akıp gitti. O boşlukları bir türlü kapatamadım.

Ayrıca hazır elim değmişken arapsaçını kullanarak daha doğal bir görünüm elde edebilir miyim dedim ve harika oldu. Şimdi tavsiyem mutlaka bonsailerinizin bir köşesine bir tutam arapsaçı ekmeyi deneyin. Muhteşem ve bir o kadar da şirin görünüyor. Resimlerini çekemediğim için affedin. Zaten daha üstünde çalışmam lazım.
Memet in dediği gibi beyaz çimentoyu renklendirip kullanma fikri çok güzel bir alternatif gibi görünüyor. Demek ki napacağız; hemen çimento ve boya alıp işe koyulacağız. Son olarak çalışmanın çimentolamasını ve bitmiş halini resimleyip sitede foruma yükleyeceğiz. İlginize ve verdiğiniz fikirlere çok teşekkür ederim.. İyi ki varsınız.. Saygılar...

turunç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2006, 12:31   #64
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

Orman Tarzı (Forest) yaparken dikkat edilecekler:

Orman tarzı yaparken dikkat etmemiz gerekenleri bir aceminin deneyimlerinden aktarmak istiyorum. Böylece hatalarımızı en aza indiririz diye düşünüyorum.

Dikkat edilecek hususlar:

1. ilk olarak ormanı yapmadan önce bir şemasını çıkararak hangi ağacı nereye koyacağınızı kafanızda netleştirin. Benim ilk hatam heyecandan böyle bir şema hazırlamayı unutmam oldu. Çok işe yarardı doğrusu.

2. Yerleştirme planını kullanacağınız ağaçların gövde şekillerini göz önüne alarak planlayın.

3. Ağaçların ön yüzünü önceden belirleyin.

4. Yerleştirmeden önce telleyin ama eğip büküp şekil vermeyin. Yerleştirdikten sonra şekil vermek daha mantıklı. Hatalarımdan biri bu oldu.

5. Kullanacağınız tüm malzemeleri de önceden planlayın ve elinizde değişik boyutlarda ve şekillerde kayalar olsun.

6. Ağaçları saksıya sabitlerken saksının dibine önceden planladığınız yerleşim krokisine uygun olarak 4 den fazla delik açın. Tel ile ağaçları saksıya sabitlemek gerçekten zor oldu. Gevşek olmasını istemiyorsanız saksının tabanını bile önceden planlamanız gerekiyor.

7. Saksının deliklerini örtmek için mutlaka tel örgü kullanın. Taşların delikleri tıkaması hoş olmaz.

8. Kullanacağınız saksıyı mümkünse açık renk seçim. Özellikle aradan dere falan geçecekse suyun doğal görünmesi için açık renk çok daha uygun bir zemin olurdu.

9. Yerleşimde dikkat etmeniz gereken bir nokta da ormanın ön yüzünde ortadan geçen derenin daha geniş açılı olması ve arkaya doğru giderek daralan yapıda olması uzaklık hissi verir. Daha doğal görünüm elde edeilir..

10. Ormanda kullanılan ağaçların küçük olanlarını arka tarafa yerleştirin. Yine uzaklık hissi verir. Ayrıca küçükleri arkaya ve derenin kıyısına yerleştirince daha göz alıcı olur.

11. Ağaçların uzaktan bakınca aynı yöne doğru eğilmiş olmaları da önemli bir noktadır. Farklı açılarla ağaçlar birbirini çapraz kesmemelidir. Karşıdan bakınca mümkün olduğu kadar her ağacın gövdesi görünmelidir.

12. Ağaçların gövdeleri saksının izdüşümününden dışarı doğru taşmamalıdır. Dalların taşması sorun olmaz.

13. Ağaçlar dereye doğru eğilmiş izlenimi verecek şekilde yerleştirilirse yine doğal görüntü elde edilir.

14. Toprağın saksının kenarlarından akıp gitmemesi için mutlaka yosun kullanılması gerekir. Tecrübeyle sabit.

15. Tavsiyem arapsaçını derenin içine doğru sarkacak şekilde ekerseniz muhteşem bir manzaraya sahip olursunuz.

16. Taşlarla ağaçların gövde renkleri ve saksı rengi bütünlük arzetmesi için uyum içinde olacak şekilde seçilmelidir. Örnek: gövde rengine tezat taşlar seçilmeli, gövde rengi ile benzer tonlarda saksı tercih edilmelidir.

17. Mümkün olduğunca kayaların yuvarlak yüzeye sahip olması dere yüzünden aşınmış görünümü verecektir.

18. Derenin izolasyonu için çimentolu bir harçla taşları saksıya yapıştırın ve boşluk kalmamasına çaba gösterin. Böylece dereye koyduğunuz su akıp gitmeyecektir.

19. Son olarak ormanda kullanılan ağaçlar toplu olarak üçgen bir form oluşturmalıdır. Tavsiyem bu yönde ağaçları yerleştirip işinizi bitirdikten sonra düzeltme şeklinde hafif budamanızdır.

20. Düz rakam olsun diye yirmi yazdım

Aklıma gelen noktalar bunlardı. Umarım işinize yarar bilgiler verebilmişimdir. Burdan yola çıkarak benimkinden daha güzel ormanlar yapmanız dilekleriyle hoşça kalınız. Saygılar...

Eski 14-12-2006, 15:16   #65
Ağaç Dostu

aybala's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2004
Galeri: 574
Alıntı:
20. Düz rakam olsun diye yirmi yazdım
20- işiniz bittikten sonra a.gif takmayı unutmayın

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2006, 09:16   #66
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-08-2006
Turunc sonunda bitirmişsin ormanı tebrikler. İlk çalışma için gayet güzel. Toprak biraz karışık gözüktğ gözüme ilk başta ama ağaçlar ve yosunlar yeşerdikçe kapanır. Eğer becerebilirsem bu hafta sonuda ben deneyeceğim. Bu sıraladığın maddeler işime yarayacaktır. Arkadan gelmenin faydaları.

murare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2006, 14:39   #67
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

Nazar boncuğu benim neden aklıma gelmedi Aklım nerdeydi acaba, yanımda olmadığı kesin...

Murare sen de benimkinden daha güzelini yap ta beni çatlat inşallah Memnun bile olurum. Sergiye yetişecek bunlar hadi çalışmaya bakiim

Eski 15-12-2006, 15:06   #68
Ağaç Dostu

İnşallah, yani çatlamana değil, daha güzeline inşallah

Eski 15-12-2006, 21:51   #69
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

Peki ama resimlemezsen artık olmaz ama... Seninde arkandan gelenler olacaktır. Resim yükleyip çalışmalarının ayrıntılarını da vermelisin hatta. Yoksa en arkadaki sen olmaya devam edeceksin.. Hem hangi ağaç türüyle orman yapacağını da yazmadın daha.. Bekliyoruz...

Eski 16-12-2006, 01:34   #70
Ağaç Dostu

olmez's Avatar

Giriş Tarihi: 09-08-2006
Atladığım bir yer varsa uyarın. Dereye su efekti vermeye çalışırken silikon, jöle, çimento gibi alternatifleri değerlendirmişsiniz ve tartışmışsınız. Dere efekti nasıl veririz şeklindeki ilk mesajdan itibaren benim aklıma da sıvı mum olarak satılan jöle kıvamındaki mumların uygulama kolaylığı geldi. Hediyelik eşya reyonlarında görmüşsünüzdür; içine deniz kabuğu, boncuk, taş gibi malzemeler gömülmüş mumları. Bence dere efektini mumla verin. Taşların mum altında kalacak kısmına biraz yeşil boya ile yosun efekti verebilir ve sonra mum ile örtebilirsiniz. Hatta mumu uçuk yeşil renk bulabilirseniz belki ona bile gerek kalmaz. Ya da mumu uçuk yeşil renge boyayacak bir yol üretilebilir. Bence bir de bu malzemeyi düşünün.

Bu arada çalışmanız da çok hoş olmuş. Şu anda balkonumda 7-8 adet doğadan toplanmış (tellemeye gerek yok, hepsi vermek istediğimiz şekilleri zaten almış ) ve budanarak baharı beklemeye başlamış fidan var. Sizin çalışmanızdan ve örnek aldığınız çalışmanın resmini gördükten sonra ben yavaş yavaş dereyi oluşturmaya başlasam mı diye düşünmüyor değilim.

Umarım çalışmanızın son halini de ileride görebiliriz.

olmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2006, 07:56   #71
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

Teşekkür ederim olmez. Baharda ölmezlerse dallanıp yeşerecekler. Ayrıca yosunlarda toprağı kaplar iyice. Arapsaçı istediğim gibi gelişirse değmeyin keyfime...

Mum işini düşünelim iyi fikir... Fikir için de teşekkürler...

Siz de orman deneyin çok keyifli oluyor. Bitince insana verdiği mutluluk -her ne kadar hatalarla dolu olsa da- hiçbirşeye değişilmez... Yapınca göreceksiniz.

Eski 18-12-2006, 12:04   #72
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turunç Mesajı Göster
Peki ama resimlemezsen artık olmaz ama... Seninde arkandan gelenler olacaktır. Resim yükleyip çalışmalarının ayrıntılarını da vermelisin hatta. Yoksa en arkadaki sen olmaya devam edeceksin.. Hem hangi ağaç türüyle orman yapacağını da yazmadın daha.. Bekliyoruz...
Arkada olmaktan şu an için sıkılmıyorum. Bıraktığınız izlere basıyorum
Belki ormanın resimlerini koyduğumda siz ağacı bana söylersiniz

Eski 20-12-2006, 21:40   #73
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Ellerine sağlık turunç! Ah bir de yeşillenselerdi. Karlar erise de küçük deremiz canlansaydı... Ne yağmur var, ne kar. Dereler kurur oldu tabi.

Şule Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2006, 23:01   #74
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

Yalıtım işi gerçekten zorluyor dere olayında. Ancak; çimento çözer bu sorunu. Ama çimentolama işi de yapılacaklar arasında sırada bekliyor. Off offf

Düzenleyen turunç : 21-12-2006 saat 23:32

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025