Günaydın arkadaşlar.
Gece gece şule nin dediği gibi bir yapayım dedim. Bakın ne sonuşlara vardım anlatayım hemen;
Şimdi bir kere ormanın öbür yüzünü çevirdim. Baktım böyle daha güzel görünüyor arkası önü olsun dedim. Daha sonra elime silikon tabancasını aldım ve başladım kayaları saksıya yapıştırmaya. Çok uzun bir uğraştan sonra kayaları sabitledim. Şule nin de dediği gibiters v yapma fikri oluştu bende de. Demek ki aynı düşünüyoruz. Olması gerektiği gibi kayaları ters v şeklinde düzenleyip yapıştırdım. Burda asıl konu yalıtkanlık elde etmekti. Suyu koyuyorum ve saksının tabanındaki delikten aşağıya hooop su yok oluyor.Anlayacağınız derenin görünümü çok güzel bir v şeklini aldı ama yalıtkanlık elde edilemedi. Taşlar bir türlü istediğim sağlamlıkta saksıya yapışmadı. Hüsran...
Suyu dereye boşalttım ve su yine saksının deliklerinden akıp gitti. O boşlukları bir türlü kapatamadım.
Ayrıca hazır elim değmişken arapsaçını kullanarak daha doğal bir görünüm elde edebilir miyim dedim ve harika oldu. Şimdi tavsiyem mutlaka bonsailerinizin bir köşesine bir tutam arapsaçı ekmeyi deneyin. Muhteşem ve bir o kadar da şirin görünüyor. Resimlerini çekemediğim için affedin. Zaten daha üstünde çalışmam lazım.
Memet in dediği gibi beyaz çimentoyu renklendirip kullanma fikri çok güzel bir alternatif gibi görünüyor. Demek ki napacağız; hemen çimento ve boya alıp işe koyulacağız. Son olarak çalışmanın çimentolamasını ve bitmiş halini resimleyip sitede foruma yükleyeceğiz. İlginize ve verdiğiniz fikirlere çok teşekkür ederim.. İyi ki varsınız.. Saygılar...
|