![]() |
|
|
![]() |
#1 |
/
Giriş Tarihi: 04-12-2010
|
Sayın msgurkan, yorum, düşünce ve verdiğiniz fikirler için sağolun. Ben ağaçlar ya da fidanlar öldüğünde başaramadığım için ya da emek için değil sadece " belli ki biryerlerde hata yaptım ve ölümüne sebep" oldum diye üzülüyorum. Ama çok şanslıyım ki artık sizler varsınız, daha dikkatli ve danışarak yapacağım çalışmalarda daha az zaiyat vereceğime inanıyorum. Buradaki ağacımızın bir kekik türü olduğu kesinleşti bu durumda. Zaten kokusu aynı kekik ancak dediğim gibi bizim buralarda görmeye alışık olduğumuz kekiğin dal ve yaprak yapısına benzemediği için emin olamamıştım. Kalın ana gövde dediğiniz gibi çok sert, en soldaki hiç yapraksız olan dalı bende aynen sizin gibi ileride kuru dal efekti için aklımdan geçirmiştim, ağacı yaklaşık 40 derece sağa eğik dikerek soldaki yapraklı dalı devam olarak kullanmak güzel olacak gibi. Sizin bu fikrinizi gözümün önüne getirdiğimde "vay be işte tecrübe ve farklı bakış açısı bu" diye düşündüm. Biraz daha bekleyelim bakalım, başka fikirler de gelirse hep birlikte karar verir, bu yaban kekiğine bir şekil veririz. Saygılar.... Düzenleyen alpmoon : 02-01-2011 saat 01:38 Neden: imla düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayin Alpmoon aramiza hos geldiniz. Umarim bonsai calismalariniz uzun soluklu olur ya da bir omur boyu surer. Kekik agaciniz hakkinda sayin Mehmet Salih beyin gorus ve onerileri agacinizi sekillendirmek icin bir secenek. yalniz onun da dallar uzerindeki bosluklarda yeni surgunler cikarmi diye endisesi var ki haklidir o dallar uzerinde yeni surgunler olusmazsa agac istediginiz gibi olmayabilir. O yuzden iki dal ortasindaki govdeyi budamadan once, sagdaki ve ya soldaki dallar uzerinde yeni surgunlerin cikmasini bekleyiniz. Istediginiz surgunler dallar uzerinde cikmaya baslarsa o zaman govdeyi kesip dallarin hangisinde surgun cikmissa onu govdenin devami yaparsiniz. Dallar uzerinde istediginiz surgunler olusmamissa o zaman, dallari budayip kuru dal gorunumu verirsiniz, devam eden govdenin sag ve ya solundan da kurumus govde gorunumu vererek, 3 daldan sonra yukariya cikan govdeyi inceltmis olursunuz en uctaki taze surgunleri de istediginiz gibi budayip bir agac gorunumu verebileceginizi dusunuyorum. Diger arkadaslarin goruslerini de bekleyiniz. Size kolayliklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
/
Giriş Tarihi: 04-12-2010
|
Hoşbuldum Sn.Ali H.Ali Hocam, Güzel temennileriniz için teşekkür ediyorum. Allah hepimizin kalbinden insan, doğa ve bonsai sevgisini eksik etmesin. Sayın hocam, yorum ve tavsiyelerinizi okurken bir yandan da resim üzerinde inceleme yapıyordum ki ağacın fotoğrafını hiç de sağlıklı çekememişim. Bu da sizlerin tavsiye ve fikirlerinizi etkiliyor. Buradaki aday ağacımızda 4 dal görünmüş. En solda çıplak olan, onun yanındaki uc kısmı yapraklı olan , ortadaki daha kalın olan ve ana gövde gibi görünen ve de en sağdaki uçlarında sürgünler olan. Ancak bu ortadaki en kalın ggörünen ve ana gövde görüntüsünde olan dalın arkasında aynı kalınlıkta bir dal daha var ve maalesef ki onu görüntüleyememişim. En yakın zamanda daha net ve farklı açılardan resimlerini yükleyeyim ve sizlerden tekrar yorumlarınızı alalım. Bu hatam için kusura bakmayın. Eee öğrenecek çok şeyimiz var ve bu sebeple buradayız. İyi ki sizler varsınız. Saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|