agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Yarım Kalmış Bonsailer
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-10-2006, 14:01   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Iyi gunler Turunc, oncelikle aramiza hos geldin. Bonsai bir buyulu ugras ve sende kendini bu ugrasin icerisine cok hizli attin. Dilerim ki bu hizin hic tukenmesin. Asagida yazacaklarim sakin moralini bozmasin.Yapacagin bonsailerde sana yarari olsun diye yaziyorum.

Ilk bonsai denemende oldukca zor bir agac secmissin. Ful [gardenia] govdesi zor kalinlasan bir bitki kaldiki senin fulunun uzerinde yeterli dal da yok dal diziminde zorlanirsin. O zarif dedigin ve imrenerek baktigin bonsai resimleri yillarca emek verilmis agaclardir. Heyecanini anliyorum en erken zamanda o agaclar gibi bir agaca sahip olmak icin elinden gelen herseyi yapip ugrasiyorsun, bu sevgi ile calisma sende varken mutlaka ileride guzel bonsailerin olacaktir. Bonsai icin gerekli bircok bilgi bu forumlarda vardir, yalniz bonsai ogrenmek icin bu bilgileri bilmek yeterli deyildir onlari uygulamak gerekir ve malesef Turkiyede bonsai ogrenmenin yolu bir cok deneyimlerden sonra gerceklesecektir, cunku orda ne okulu, ne ogretmeni nede kursu vardir kendi kendinize ogrenmek zorundasiniz ve onumuzdeki yillarda mutlaka, simdi bonsai ogrenen sizlerden, ogrendiklerini ve deneyimlerini harmanliyan bir cok bonsai ogreticileri cikacak ve bonsai TUrkiyede daha hizla yayilacaktir. Hepinize kolay gelsin.

Onerilerime gelince, bir fidanciya gidip 3-4 yasinda bol dalli gozune kestirdigin bir iki fidan al ve onlar uzerinde ogrendiklerini uygulamaya calis. Yuregindeki bonsailere daha cabuk ve daha kolay ulasirsin. Bonsai yapmak icin basladigin fula gelince seni cok ugrastirir ve istedigini de elde etmen zor olur. yine de ben onu adam ederim dersen sen bilirsin. Yillar sonra bircok zarif bonsailerini sergilerken, iste bu ful da, benim ilk bonsai denemem bana ne gunler yasatti der geride kalan acemilik gunlerini anarsin.

Buyuk bir olasilikla bu yazdiklarimi bayram tatilinden sonra okuyaycaksin ve yeni bir hizla fidanciya gidip, ayni hizla bonsai yapmiya basliyacaksin.
Butun bonsailerin diledigin gibi olsun.

Saksida bir de benim fulum var standart tarzinda[bu bonsai tarzi deyildir bicok ciceklerden yapiliyor, ornegin, kupeli, gul vs. Agac 1- 1.5metre uzatilip alttan buyuyen butun dallari budanir yalniz tepesinde birakilan dallar da yuvarlak bir sekilde budanir, cicek actigi zaman cok hos oluyor sekil olarak elma sekerine benziyor, Turkiyede de bu tarz yapiliyormu? asagida fulumun resmi var.
hosca kalin.]

Ful [gardenia.jpg
Ful [elma sekeri tarzinda]

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025