Serviyi dediğiniz gibi budayıp gelişmesini beklemeye karar verdim. Verdiğiniz şekli inceledim, birde benim serviyi inceledim. Yaptığım hata umarım yeni başlayanlar için iyi bir ders ve örnek olur. Ayrıca çok ince gövdeli bir servi. Ona yaşlı ağaç görüntüsü vermek sanırım 3-4 sene sürecek. Bonsainin çok zor olduğunu biliyordum ama işin içine girince daha da zor olduğunu öğrendim. Ne şanslıyım ki, sizler bana yol gösteriyorsunuz.
Elimde 5 yaşında bir şimşir var. çok soğuklarda bir kısmı kurumuştu, ben de budamıştım. Şimşir ilk başlayanlar için önerilmiş. Onu kobay olarak seçsem mi? Dallanması pek iyi değil ama gövdesi kalın ve yaşlı

Yakında resmini koyarım..
Saygılarımla...