![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#10 | ||||
agaclar.net
|
Alıntı:
Kısa özeti tekrarlayayım: Alıntı:
Bakın, son tahlilde kimse kimseden hesap soracak durumda değil. Soru cevap ilişkisinde, cevap yazıldıktan sonra site girmemiş birine tabii ki kimsenin diyecek lafı yok. Ama bonsaireef'in özetlediği bir davranış biçimi var: Alıntı:
Siz böyle davranırsanız, cevap verenler de ona uygun davranacaktır. Cevaplayıcılar açısından genel psikolojik tepki şöyle oluyor; bu durumdan sıkılıyorlar, heyecanlarını yitiriyorlar ve artık kimseye cevap vermeme eğilimine giriyorlar. Benim kara liste önerime karşı çıkarak, sonucun bu olmasını önemsemediğinizi gösteriyorsunuz. Nasıl olsa başka bir tane cevap veren bulursunuz diye mi düşünüyorsunuz? Yoksa, biz istediğimiz gibi yapalım, cevap verenler kaya gibi sağlam olsun, bize ne mi diyorsunuz? İki yanlış ile kara listeye girilmez. Bunun için tekrarlayan yanlış davranışlar gerekir. "tabi ben olayın ayrıntılarını bilmiyordum" deyip yine de olaya karışmak gibi davranışlar da buna dahil. Sonuçta ikiniz de bonsaireef'ten özür dilediniz, bunun için teşekkür ederim. Bu hatanızı anladığınızı gösteriyor. Tabii aslında ne kadar anlaşıldığını zaman içinde göreceğiz. Yazarken seçtiğim kelimelere dikkat ettiğimi hatırlatayım. Hiç biri oraya boşuna konmuyor. Sanırım kelimesi, burayı okuyan herkesin yolun sonunda ne olacağını bilmesi ve üzerinde düşünmesi için yazılmıştır. Alıntı:
|
||||
![]() |
![]() ![]() |
|
|