Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Bu yazışmalardan yanlış çıkarımlarda bulunulmasını istemiyorum. Her cevap verene teşekkür mesajları yazılması bu sitede isteyeceğim en son şey.
|
Yanlış anlaşılmaya çok uygun bir yazışma oluyor. Malinaya bu konuda katılıyorum.Bende kesinlikle her yazdığıma cevap bekliyor değilim. Bu sakın bu şekilde anlaşılmasın.
Olayın boyutu farklı. Siz bir ağacınız için fikir istiyorsunuz.Bir sürü fikir verilebilir.Çünkü bonsai stabil bir şey değildir, dinamiktir. Her ağaç için onlarca farklı fikir yürütülebilir. Ağacın farklı bir dalını kesersen farklı bir görünüm alır bir başka dala tel sararsan farklı bir görünüm alır. Herkesin fikirleri ve zevkleri farklıdır.
Ben bir ağacı kayanın üzerinde köklerini kayadan aşağıya sarkıtmış şekilde görmek isterim diğeri onu kayadan aşağıya sarkıtmış dalları ile(sarkık stil) görmek ister. Durum böyle olunca sunulan fikirler karşılıklı tartışılıp fikir isteyen kişiye uygun bir stil bulunur. Hatta tartışmaya üçüncü dördüncü kişide katılsa çok renkli çok zevkli paylaşımlar olur. Hem fikir verenler hem fikir alanlar çok şey öğrenir.
Şimdi fikir isteyen kişi gelen fikir hakkında yorum yapmayınca fikir veren kişide iyimi yaptı kötümü yaptı bilemiyor. Fikir sunan kişinin belki çok farklı fikirleride var. Gelen tepkiye göre alternatif fikirler öne sürecek. Ama hiç cevap gelmedimi fikir veren kişininde başka fikir sunası gelmiyor. Hevesi kaçıyor, yoruluyor. Bir daha ki sefer başkasına fikir verirken de tedirgin oluyor. ''Acaba karşılıklı paylaşım içinde olacakmıyız yoksa tek başıma kendimimi parçalayacağım'' diye ister istemez düşünüyor.
İster yeni başlamış olun ister bu işin en iyisi olun yorum yapmanız bekleniyorsa lütfen yorumunuzu yapın. Beklemenin nasıl birşey olduğunu ancak bekleyince anlarsınız.