agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Yarım Kalmış Bonsailer
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-08-2006, 21:01   #31
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-09-2005
merhaba bonsaireef!
şöyle oldu böyle oldu demek istemiyorum,haklı sebeplerim olmasına rağmen. Yanlış anlaşılmalardan dolayı özür dilerim.Seni kırdım ise özür dilerim heleki kendine
bir görev telakki edip verdiğn bu cevaplarden sonra.Görüşmek dileğiyle.

albiza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2006, 21:10   #32
Ağaç Dostu

merhaba bonsaireef
sence 3 .resimdeki hani şu uzun saksıdaki top ve yatık şekilli olan hakkındaki düşünceni alabilirmiyimL.nitida2.JPG

Eski 19-08-2006, 21:22   #33
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2005
Muhtemelen sana bu şekilde iki gövdeli bir stil düşüneceğiz.Senin koyduğun resimdeki gibi yarı sarkık stilde olabilir.Ben de bunun bir üstündeki ikiz gövde(gelin kaynana) stilini düşünmüştüm.O da çok güzel görünüyor.

Bugün yorucu bir gün geçirdim.Göl kenarında pinkwisteria ile beraber iki ağaç şekillendirdik.Tabi gitmişken söylemesi ayıp mangal falan bayağı yorulmuşum.
Biraz dinlenip kendimi toparlayayım bir şeyler düşüneceğiz.

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2006, 22:51   #34
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-07-2006
olayın tatlıya bağlandığına sevindim.
sevgili arkadaşım bonsaireef inşallah bana araya girdiğim için kızmamışsındır. tabi benolayın ayrıntılarını bilmiyordum. gerçekten de cevap yazılmaması çok kötü oluyor seni çok iyi anlıyorum. çünkü bir mesaj yazdığımda bende işimi gücümü bırakıp acaba cevap gelmiş mi diye sürekli bakıyorum. hatta bazen bilgisayarın bşında saatlerce boş boş oturup cevap beklediğimde oldu. bu konuda duyarlı olmak çok önemli. haklısın. bende ağaç türlerinde serissalar hakkında bir soru sormuştum ve cevap gelmedi çok uzun zaman oldu her gün kontrol ettim ama nafile. bende bıraktım kendim araştırdım bir kısmının cevabnı buldum. ama tabi ozaman paylaşımın bir önemi kalmıyor. forum anlamını yitiriyor. hayatta iki kişinin arasına girmek istemem ama tartışma gibi birşey hissettim(tabi asıl olanları bilmiyordum) ortamı yumuşatmak amacıyla iyi niyetimle yazdım bunları. ama dediğim gibi kara liste fikri bana çok soğuk geldiği için fikrimi belirtmek istedim. lütfen kusuruma bakmayın.

gallus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2006, 07:09   #35
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Hatta malina nın tehditiylede hiç karşılaşmak istemezdim,zira sayın malina verilen mesajların satlerini ve tarihlerini inceleme zahmetinde! bulunmuş olsaydı böyle bir mesajın gereksizliğinide anlamış olurdu.
Yukarıdaki imla hatalarını düzeltmedim.

Kısa özeti tekrarlayayım:
Alıntı:
04-08-2006, 18:18 Albiza soru
04-08-2006, 20:03 Bonsaireef açıklamalar

16-08-2006, 07:37 Bonsaireef : Albiza bu başlıkta sizi görmez olduk. Nerelerdesiniz? Neler yaptınız?

18-08-2006, 16:05 Albiza soru
18-08-2006, 16:20 Bonsaireef açıklamalar

19-08-2006, 01:04 Bonsaireef : önerdiğim stillere iyi olmuş ya da kötü olmuş şeklinde bir cevap bekliyorum ama cevap vermemeyi tercih ediyorsun.
Tarihleri sizin kontrol etmediğiniz açık...

Bakın, son tahlilde kimse kimseden hesap soracak durumda değil. Soru cevap ilişkisinde, cevap yazıldıktan sonra site girmemiş birine tabii ki kimsenin diyecek lafı yok. Ama bonsaireef'in özetlediği bir davranış biçimi var:

Alıntı:
Dün sen bağlıyken ben fikirlerimi belirttim. Sonra sen ara ara girip baktın.O sırada aktif kullanıcılardan da takip ediyordum.Cevap bekliyordum ama cevap gelmedi bende yeni fikirlerimi sunmaktan vazgeçtim. Ardından çıktın. Sonra gecede girdin ve yine cevap yazmadın. Ama gece girip saat 23:19 da Bonsaimin türünü öğrenmek istiyorum başlığında mesaj yazmayı ihmal etmedin.
Bunu Albiza'ın, Ahmet'in, Mehmet'in yapması önemli değil.

Siz böyle davranırsanız, cevap verenler de ona uygun davranacaktır.

Cevaplayıcılar açısından genel psikolojik tepki şöyle oluyor; bu durumdan sıkılıyorlar, heyecanlarını yitiriyorlar ve artık kimseye cevap vermeme eğilimine giriyorlar.

Benim kara liste önerime karşı çıkarak, sonucun bu olmasını önemsemediğinizi gösteriyorsunuz. Nasıl olsa başka bir tane cevap veren bulursunuz diye mi düşünüyorsunuz? Yoksa, biz istediğimiz gibi yapalım, cevap verenler kaya gibi sağlam olsun, bize ne mi diyorsunuz?

İki yanlış ile kara listeye girilmez. Bunun için tekrarlayan yanlış davranışlar gerekir. "tabi ben olayın ayrıntılarını bilmiyordum" deyip yine de olaya karışmak gibi davranışlar da buna dahil.

Sonuçta ikiniz de bonsaireef'ten özür dilediniz, bunun için teşekkür ederim. Bu hatanızı anladığınızı gösteriyor. Tabii aslında ne kadar anlaşıldığını zaman içinde göreceğiz.

Yazarken seçtiğim kelimelere dikkat ettiğimi hatırlatayım. Hiç biri oraya boşuna konmuyor. Sanırım kelimesi, burayı okuyan herkesin yolun sonunda ne olacağını bilmesi ve üzerinde düşünmesi için yazılmıştır.

Alıntı:
Epeydir aklımdaydı, sanırım yakında kara listeye alınmış üyeler diye bir bölüm oluşturacağım Cevap vermeden oraya bir göz atılır. Cevap umurunda olmayan üyelerin yeni sorularına yazmak için enerji harcanmaz.
Bunun tehdit olarak algıladığınızı yazmanızın, sizin için talihsiz bir yorum olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Ben bu sitenin kurucusuyum ve üyeleri tehdit etmek için site açmadım. Yazılı olsun, olmasın (her kuralın yazılı olması gerekmiyor) kurallara uymayanları uyarmak benim esas görevlerimden biri...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2006, 10:21   #36
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi albiza
Hatta malina nın tehditiylede hiç karşılaşmak istemezdim,zira sayın malina verilen mesajların satlerini ve tarihlerini inceleme zahmetinde! bulunmuş olsaydı böyle bir mesajın gereksizliğinide anlamış olurdu.Bonsaireef, Seni kırmak adına söylemiyorum bunları.Ama Malina nın mesajını gerksiz bulduğumu söylemek istiyorum.Ayrıca Gallus a da teşekkür ediyorum Su-i zan yerine Hüsnü zan tercih ettiği için.
Malina bu sitede olup biten herşeyden haberdardır.''Tarih ve zaman inceleme zahmetinde bulunmadan tehdit etmişsin'' gibi gereksiz bir ifade kullanmanın hiçbir anlamı yoktur.Malina zaten mesajının gerekliliği konusunda çok güzel yazmış.Benden özür dilediniz ama malinadan da özür dilemeniz gerekiyordu.Albiza malinaya ettiğin talihsiz laflardan ötürü, gallus sende bilip bilmeden olaya karışıp yorum yaptığın için.Malinaya söylenmesi gereken sözler layıkıyla söylenmediği sürece olay tatlıya bağlanmış sayılmaz.Sadece bu seferlik unutulmuş gibi yapılır.

Olay tatlıya bağlanmış olacak, ortada şekillendirilmesi gereken bir ağaç olacak ve ben yorugunum diyeceğim bu mümkün değil.

Eski 20-08-2006, 14:56   #37
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gallus
arkadaşlar aradan yanlızca bir gün geçmiş Albizanın belki nete girme fırsatı olmamıştır diye düşünüyorum. sonuçta hiçbirimiz herzaman bilgisayar başında olamayabiliriz. paylaşım tabii ki de çok önemli. ama bazen fırsat olamayabiliyor.
albizanın kötü bir niyeti ya da umursamazlığı olduğunu ben pek düşünmüyorum.
bu mesajı yazarken çok kısa süreliğine nete girmiştim. ve böyle bir tartışmayla karşılaştığımda üzüldüğüm için bunları yazdım. yaptığım açıklamada olayın ayrıntılarını bilmiyordum demekle kendimi kurtarmaya çalışmıyordum. yaptığım haretin açıklamasıydı bu sadece. haklı olduğumu iddia etmedim. sevigili bonsaireef senin gibi birisinin kimseye boş ithamda bulunmayacağını biliyorum. o mesajı yazıp yazacağıma da pişman oldum. olaylar hiç istemediğim bir yere geldi. çünkü hala konuşuluyor ve gerçekten kendimi hiç hesapta yokken suçlu çıkarmış oldum. en azından sizin gözünüzde böyle görünmem beni çok üzdü. hala samimiyetime inanmadığınızı hissederek daha da üzülüyorum.binlerce kere özür diliyorum. burada üzmek istediğim en son insanın sen olduğunu bilmeni isterim bonsaireef.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gallus
sevgili Malina eğer şu kara liste konusunda ciddiysen, bana çok korkutucu geldi böyle güzel bir sohbet ortamında yanlış anlaşılmalara sebep olabilir.
bence hiç gerek yok. tabii bu benim fikrim.
sevgiyle kalın
sevgili Malina bu yazdığım mesajın seni kıracağını hiç sanmamıştım. senin işine karışmak gibi bir düşüncem olamaz. sadece fikrimi belirttim
İki yanlış ile kara listeye girilmez. Bunun için tekrarlayan yanlış davranışlar gerekir. "tabi ben olayın ayrıntılarını bilmiyordum" deyip yine de olaya karışmak gibi davranışlar da buna dahil.
böyle birşeyle de karşılaşınca ne kadar üzüldüğümü anlatamam. ben kimseyi yargılamadım. iyi niyetliydim bu yüzden yargılanmak çok ağırıma gitti. sizler beni pek iyi tanımıyorsunuz ama ben sizleri çok seviyorum. üye olmadan önce çok uzun süre takip ettim bu siteyi.yazında beni de kastetmişsin ama ismimi bile söylemişsin.ben hiç birşeyi tehdit olarak algılamadım. sadece olayların buna benzer bir duruma gelebileceğini düşündüm. yanlış düşündüysem beni affet. sana saygısızlık ettiğimi düşünmen çok üzücü. anlaşılan o ki seni de çok kırmışım. senden de binlerce kez özür diliyorum. ama lütfen samimiyetime inanın.

yaptığım hatayı çok iyi ve hızlı anladım ama işe yaramadı.bu hatayı bir daha yapmayacağıma söz veriyorum.bunda sonra açılan başlığın dışındaki konularla ilgili yorum yapmayacağım
hepinize sevgiler
Mahmut Aldırmaz

Eski 20-08-2006, 16:31   #38
agaclar.net

malina's Avatar

Kimse kötü niyetli değil, ben de değilim.

Gallus, olay sana korkutucu gelmiş, haklısın ama böyle bir önlem almayı düşündürenlerde mi kabahat bende mi? Üstelik uygulama konmuş bir durum yok. Tehdit diye algılayan da sen değilsin.

Tek hatan dikkatsizce yazmış olmaktı. Çünkü dediğin gibi, bir gün içinde cevap verilmesi beklenmiyor.

Bu yazışmalardan yanlış çıkarımlarda bulunulmasını istemiyorum. Her cevap verene teşekkür mesajları yazılması bu sitede isteyeceğim en son şey.

Ama özel olarak biri için yapılan çalışmalar varsa (birine ait bonsaiye biçim verme çalışmaları gibi) ve soruyu soran sitede online görünüyorsa, haklı olarak bir tepki bekleniyor. Annene, şöyle bir tarif duydum, bunu pişirsene dersen, akşam sofraya oturup, hiç sesini çıkarmadan yiyemezsin. Mutlaka fikir belirtmen gerekir. Kelalaka ama mantığı doğru bir örnek

Aslında, albizanın olayı tehdit gibi algıladığını okuduktan sonra, olay tatlıya bağlandı yorumu yapmamış olmalıydın. Sorun buradan kaynaklandı. Albizanın deyimiyle, "Tehdit edici, gereksiz mesajlar yazan bir admin" varken olay nasıl tatlıya bağlanabilir?

Eski 20-08-2006, 18:02   #39
Ağaç Dostu

Artık daha mutluyum. Teşekkürler.sonunda kendimi biraz ifade edebilmiş olduğumu anladım.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Aslında, albizanın olayı tehdit gibi algıladığını okuduktan sonra, olay tatlıya bağlandı yorumu yapmamış olmalıydın. Sorun buradan kaynaklandı. Albizanın deyimiyle, "Tehdit edici, gereksiz mesajlar yazan bir admin" varken olay nasıl tatlıya bağlanabilir?
işler tatlıya bağlandı derken buraya çok dikkat etmemiştim açıkcası evet haklısınız. yine gereksiz bir yorum yapmış oldum

Düzenleyen gallus : 21-08-2006 saat 00:35
Eski 20-08-2006, 20:31   #40
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Bu yazışmalardan yanlış çıkarımlarda bulunulmasını istemiyorum. Her cevap verene teşekkür mesajları yazılması bu sitede isteyeceğim en son şey.
Yanlış anlaşılmaya çok uygun bir yazışma oluyor. Malinaya bu konuda katılıyorum.Bende kesinlikle her yazdığıma cevap bekliyor değilim. Bu sakın bu şekilde anlaşılmasın.

Olayın boyutu farklı. Siz bir ağacınız için fikir istiyorsunuz.Bir sürü fikir verilebilir.Çünkü bonsai stabil bir şey değildir, dinamiktir. Her ağaç için onlarca farklı fikir yürütülebilir. Ağacın farklı bir dalını kesersen farklı bir görünüm alır bir başka dala tel sararsan farklı bir görünüm alır. Herkesin fikirleri ve zevkleri farklıdır.

Ben bir ağacı kayanın üzerinde köklerini kayadan aşağıya sarkıtmış şekilde görmek isterim diğeri onu kayadan aşağıya sarkıtmış dalları ile(sarkık stil) görmek ister. Durum böyle olunca sunulan fikirler karşılıklı tartışılıp fikir isteyen kişiye uygun bir stil bulunur. Hatta tartışmaya üçüncü dördüncü kişide katılsa çok renkli çok zevkli paylaşımlar olur. Hem fikir verenler hem fikir alanlar çok şey öğrenir.

Şimdi fikir isteyen kişi gelen fikir hakkında yorum yapmayınca fikir veren kişide iyimi yaptı kötümü yaptı bilemiyor. Fikir sunan kişinin belki çok farklı fikirleride var. Gelen tepkiye göre alternatif fikirler öne sürecek. Ama hiç cevap gelmedimi fikir veren kişininde başka fikir sunası gelmiyor. Hevesi kaçıyor, yoruluyor. Bir daha ki sefer başkasına fikir verirken de tedirgin oluyor. ''Acaba karşılıklı paylaşım içinde olacakmıyız yoksa tek başıma kendimimi parçalayacağım'' diye ister istemez düşünüyor.

İster yeni başlamış olun ister bu işin en iyisi olun yorum yapmanız bekleniyorsa lütfen yorumunuzu yapın. Beklemenin nasıl birşey olduğunu ancak bekleyince anlarsınız.

Eski 20-08-2006, 23:20   #41
Ağaç Dostu

cevap

merhaba!
öncelikle olayın bu safhaya gelmesini hiç istemezdim ve bu yüzden sizlerden özür diliyorum.
Ben foruma ilk iki resimi yüklediğim zaman Bonsaireef bana önerilerde bulundu ve şöyle bitirmişti ;
Alıntı:
(Berberis çok fazla dallanmış.Bunların hepside köke yakın kısımda.Süpürge stili için uygun görünmüyor.Yalnız kök kısmını net göremiyorum.Kök kısmının toprağı azıcık eşelenirse belki alt tarafta biraz daha gövdenin devamı vardır.Yeterli uzunlukta gövde varsa süpürge stili yapılabilir.

Ben bütün dalların köke yakın kısımdan ayrıldığını varsayarak böyle bir ağacın bonsaisinin resmini yolluyorum.Buna benzer birşey yapabilirsiniz.Yok eğer hoşuma gitmedi derseniz biraz dal azaltması yapmak gerekecek.Hatta hepsini kesip bir tanesi bile bırakılabilir kıvrımlı dik stil için.Tabi bunun için dip kısımdan yakın ve ayrıntılı çekim gerekecek.)
04-08-2006-20:03
ve hemen sonrasındaki mesajında 04-08-2006-20:11
Alıntı:
(Hanımeli için gövdeyi daha iyi gösteren yakın çekim resim varsa daha iyi olur.İkiz gövde düşünebiliriz.)
demişti.
ben bu mesajlardan sonra değişik zamanlarda nete girdim ve cevaplar bile yazdım,farklı konu başlıklarında.Ama fotoğraf makinesini arkadaşa verdiğim için Bonsaireef in istediği fotoları çekemedim ve o yüzden cevap yazmamıştım.Zira istenilen fotoğraflardan sonra,onuların üzerinden karşılıklı konuşuruz diye düşünmüştüm ki bu arada Bonsaireef in şu mesajını okudum
Alıntı:
(16-08-2006 07:37 Albiza bu başlıkta sizi görmez olduk. Nerelerdesiniz? Neler yaptınız?
Ben çok meraklı bir insanımdır, meraktan çatlarım sonra )
Ben bu mesajı okuduktan sonra şu mesajı yazmıştım
Alıntı:
(16-08-2006 23:04 İstemiş olduğun fotoğrafları çekeceğim.Makineyi bir arkadaşa vermiştim,yeni aldım.En kısa zamanda çekip yükleyeceğim)
Ve makine geldikten sonra gövdeleri yakından gösterir fotoğrafları çekip yükledim.18-08-2006 15:47 de ve 15:50 de ve 16:05 de
Bonsaireef 18-08-2006 16:20 de şumesaj ile bana önerilerde bulundu
Alıntı:
(Şimdi hanımeline yakından bakınca üç ayrı kök görünüyor.Bu kökleri şubat mart gibi ayırıp 3 ayrı ağaç elde edilebilir.Bu şekilde daha iyi olur.Yok eğer böyle kalsın diyorsan raft stili denenebilir.Şimdilik raftı düşünmedim.Sadece ayrılacak gövdeleri (kırmızı ile gösterdiğim) ayırdıktan sonra ortadakinin mavi ile gösterdiğim dalı kesilerek güzel bir stil elde edilebilir.Hanım ellerini incelersen bu şekilde gövdeler sık kullanılıyor.)
18-08-2006 16:42 de
Alıntı:
(Ardıç için hızlıca bir çizim yaptım.Umarım anlaşılır olmuştur.
Kuru dallardan bir tanesini bırakmalısın.Aynı yerde iki kuru dal doğal olmayacaktır.Kurumayıda köke kadar devam ettirmelisin böylece daha hoş olur.
Stil olarak sarkık **** yarı sarkık olabilir.Bence bu ardıça sarkık yakışır.)
mesajını gönderdi.
Ben bu mesajları okuduğumda işyerindeydim ve çalışıyordum.Mesai sonrasında Bonsaireef in hanımeli ile ilgili önerisindeki türlerin bendeki hanımelinden farklı olduğunu görünce netten bir tarama yaptım ve bunları iş yerindeki bilgisayarıma katdederek iş yerinden ayrıldım.
Gece nete girdim ve 19-08-2006 01:04 de Bonsaireef in şu mesajını okudum;
Alıntı:
(Albiza önerdiğim stillere iyi olmuş **** kötü olmuş şeklinde bir cevap bekliyorum ama cevap vermemeyi tercih ediyorsun.Rahatlıkla beğenmedim demelisin.Bu şekilde yaptığım önerilerin nereye gittiğini anlama imkanım olmuyor.

Sonuçta bende bonsaiyi öğrenme aşamasındayım.Bir şekilde bana geri dönüşler olmalı ki bende doğru **** yanlış yaptığımı bilmeliyim.Karşılıklı stilleri tartışmalıyız ki birşeyler öğrenip kendimizi geliştirelim.Ağaç illaki bir şekil alır öyle **** böyle.Burada amacın bu şekillendirme sırasında bir şeyler öğrenmek olması lazım.

Bu şekilde olunca bir şey çiziyorum **** öneriyorum ama olup olmadığını bilmediğim için alternatif öneri bile sunamıyorum.Aslında bir sürü alternatif var ama paylaşım içinde olmadığımız sürece öneride bulunmayacağım.)
Bende şu mesajı yazdım üzgün bir şekilde.19-08-2006 19:24
Alıntı:
(Bütün arkadaşlara merhaba!
Bonsaireef öncelikle çok teşekkür ederim,verdiğin ceveplar için.Henüz bonsaide yeni olmam dolayısıyla sana beğendim veya beğenmedim demenin nezaketsizlik olacağı düşüncesi ile fikir beyan etmemiştim.Ama açıkcası bu kadar sitemi de haketmediğimi düşünüyorum.Zira dün 16.10 de eklediğim resimlere (tekrar teşekkürler) öneride bulunmuştun.Ben bunları gece 12 gibi bakabildim ve sonrasında da netten lonicera nitida bonsai diye tarama yaparak biraz inceleme yaptım.Gece çok geç olduğundan da yorum yapamamıştım.Az önce nete girdiğimde maalesef bu sitemlerle karşılaştım.Hatta malina nın tehditiylede hiç karşılaşmak istemezdim,zira sayın malina verilen mesajların satlerini ve tarihlerini inceleme zahmetinde! bulunmuş olsaydı böyle bir mesajın gereksizliğinide anlamış olurdu.Bonsaireef, Seni kırmak adına söylemiyorum bunları.Ama Malina nın mesajını gerksiz bulduğumu söylemek istiyorum.Ayrıca Gallus a da teşekkür ediyorum Su-i zan yerine Hüsnü zan tercih ettiği için.)
ve bu mesajın hemen ardından işyerinden eve getirdiğim hanımeli ile ilgili fotğraflarıda ekleyerek şu mesajı yazdım.(19-08-2006 19:49
Alıntı:
Bonsaireef merhaba
Hanımeli için verdiğin öneri biraz eksik galiba(kırmadan ne yazacağımı bayağı düşündüm.)Zira senin bana gönderdiğin resimdeki hanımallari Lonicera japonica yani sarmaşık olan hanımelleri.Hani şu açtığında çok güzel kokanlar.Bendeki hanımeli ise Lonicera nitida Küçük yapraklı Hanımeli.Yaprakları çok küçüktür(Şimşirden bile küçük)Çiçek açmaz ve çalı türüdür.Yaprakları kışa girerken biraz kızarır hatta çok soğuklarda yapraklarının büyük bölümünü döker ve yeni çıkan yapraklarıda hafif kırmızıdır. Dünkü netten bulduklarımı seninle paylaşmak isterim.) altına lonicera nitida ile ilgili bonsaileri ekledim.
Özetle;ben ilk fidanların gövdeden yakından görünür fotoğraflarını istediğini düşünmüş ve onları çektikten sonra karşılıklı konuşacağımızı düşünmüştüm.(Bu arada da fotoğraf makinesini arkadaşa vermiştim.)
-Fotoğrafları yüklemenin ardından 18-08-2006-16:10 da yorum yapmıştın.19-08-2006 01:04 de haklı sitemini yaptın.19-08-2006 19:24 ve 19:49 ben cevap yazdım.
Benim tarafımdan bakıldığında da cevap sadece 1 gün sonra verilmişti.Bu bakımdan benim sitemim aradan bir gün geçmiş olduğu düşüncesiyleydi.Ama genede Bonsaireef den ve Malina danda özür dilerim yanlış anlaşılmalardan dolayı ama benim yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum.
(Aslında nete girerken farklı bir amaçla girmiştim.Zira bugün piknikteyken görüp söktüğüm Juniperus exelca Dikenli Ardıç resimlerini yükleyecektim.Bu tür bizim yurdumuzda doğal olarak yetişen bir tür ve susuzluğuda en dayanıklı türlerden biri.Ama bu mesajı yazmaktan dolayı pek içimden gelmedi.)Sevgilerle !

Düzenleyen bonsaireef : 21-08-2006 saat 00:27 Neden: Alıntıları daha anlaşılır yapma
Eski 21-08-2006, 01:00   #42
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Biz senin neler yaptığını neler yaşadığını bilemeyiz.Biz haklı bir uyarıda bulunduk.Belki senin üzerinden tüm üyelere bir uyarıydı bu.
Ne nedenle olursa olsun;
Alıntı:
Hatta malina nın tehditiylede hiç karşılaşmak istemezdim,zira sayın malina verilen mesajların satlerini ve tarihlerini inceleme zahmetinde! bulunmuş olsaydı böyle bir mesajın gereksizliğinide anlamış olurdu.Bonsaireef, Seni kırmak adına söylemiyorum bunları.Ama Malina nın mesajını gerksiz bulduğumu söylemek istiyorum.Ayrıca Gallus a da teşekkür ediyorum Su-i zan yerine Hüsnü zan tercih ettiği için.
şeklinde yazmaman gerekirdi.Malinanın bu site için ne zahmetler çektiğini hayal bile edemezsin.Malina hiçbir zaman gereksiz bir mesaj yazmaz ve uyarıda bulunmaz.Nedeni ve öncesi vardır.
Burada kimse kimsenin kötülüğünü istemiyor.Sadece paylaşımın olduğu, güzel bir ortam istiyor.Elbette uyarılar yapılacak.Bu forum başıboş kalsa neler olur aklın şaşar.

Eski 21-08-2006, 14:19   #43
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Iyi gunler, bonsai sever dostlarim,
Vaktiniz varsa bonsailer uzerinde biraz ugrasin vaktiniz yoksa onlari en azinddan seyredin onlar uzerinde hayaller kurun, gonlunuzdeki tarzi hayal bile olsa agaciniza uygulayin.Kisa bir sure sonra gerginliginizin uzerinizden ucup gidecek yerini bir hosgoruye birakacak.
Bonsaireef senin buraya koymus oldugun hanimeli resimleri cok guzel, bahcede hanimeli var onlar gibi yapmayi deneyecegim ve onlara senim bana vermis oldugun bonsailer olarak bakacagim sagol.

Sayin Albiza,
bu gun senin icin, senin hanimeline yasca ve sekilce benzeyen bir hanimeli fidanini budayip telleyip resimledim , belki faydali olur benim hanimeli sadece bir oneri.
butun agaclarin diledigin gibi olsun.

hanimeli [Lenicera nitida] 001.jpg
Sekil olarak albizanin agacina benzeyen bir hanimeli
hanimeli [Lenicera nitida] 002.jpg
koklerini budadiktan sonra
hanimeli [Lenicera nitida] 003.jpg
telleyip baska bir saksiya aldiktan sonra

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2006, 15:24   #44
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Ali hocam ellerinize sağlık.Yine harikalar yaratmışsınız.Çok güzel bir gelin kaynana stili olmuş.
Hatta tango stilimi desek.Sanki birbirleriyle dans ediyorlar

İlk resimde bu ikiz gövdeden başka 2 kök hanım eli daha var.Onları ne yaptınız çok merak ettim.

Eski 21-08-2006, 21:22   #45
Ağaç Dostu

merhaba!

Ali hocam merhaba!
Öncelikle çok teşekkürler uğraşın ve çaban için.Özellikle başlangıçtan, budama ve tellemeyi de anlattığın ve gösterdiğin için.Bende aynı şeyi yapmak için gayret sarfedeceğim.Bugün hanımeli fidanını incelerken benim de bu stili yapabileceğimi düşündüm,Bonsaireef in de söylediği buydu zannedersem.Birde acaba cascade (İsim yanlış değildir umarım.) stili olabilirmi diye düşündüm.Zira dalın birisi biraz uzun ve sarkıktı.Pc den elimden geldiğince çizmeye çalıştım ama ne kadar oldu bilemiyorum.Böyle bir stil de olablirmi acaba diye sesli düşünüyorum.
Lonicera nitida y.JPG
Birde Ali hocam sanki senin hanımeli lonicera nitida değilde Lonicera pileata gibi geldi ,öylemi.

Eski 21-08-2006, 21:58   #46
Ağaç Dostu

Yeni bir fidan

Dünkü piknikte söktüğüm ardıcın fotoğraflarını yüklüyorum.
Ardıç1.jpg
Ardıç5.jpg

Düzenleyen bonsaireef : 22-08-2006 saat 12:36 Neden: Fotoğraf sayısını azaltma.
Eski 21-08-2006, 23:52   #47
Ağaç Dostu

merhaba albiza
ağaç gerçekten çok güzel .ama keşke bekleseydin. zira doğadan ağaç sökmek için uygyn bir mevsimde değiliz. ama olan olmuş. belki ağacın türü bunu kaldırabilir. o konuda bir bilgim yok ağacın inşallah yaşar.

Eski 22-08-2006, 01:04   #48
Ağaç Dostu

Merhaba Gallus!
Fidanı görünce dayanamadım,çok güzel görünüyordu.Gövdesindeki eğrilik ve dallanma beni kandırdı.Bir süredir bonsai üzerinde yoğunlaşınca netten indirdiğim fotoğraflar ve siteden takip ettiğim mesajlar ve resimler sayesinde artık her gördüğüm ağacı bir bonsai adayıymış gibi görüyor ve zihnimde şurdan budarsam şöyle bir şekil veririm gibi düşünceler içine giriyorum.Ben galiba bonsai sevdasına tutuldum.Baksana gecenin bu saatinde uyumayıp bu mesajı yazdığıma göre!
Bu ardıç türü yurdumuzda doğal olarak yetişen bir tür.Sökerken dikkat etmeye çalıştım.Kök etrefındaki toprağı dağıtmamaya çalıştım ve başardım.Kök ve gövde dengesini sağlamak içinde biraz budama yaparak bitkinin su kaybını azaltmaya çalıştım.Kök bölgesindeki toprak dağılmadığı için bir sorun olacağını sanmıyorum.Akıbeti ve gelişimi ile ilgili zaman zaman fotoğraf yülemeye ve bilgi vermeye çalışırım.Sevgilerle

Eski 22-08-2006, 04:57   #49
Ağaç Dostu

selamlar Albiza.
Bonsai bildiklerini, gorduklerini, dusunduklerini harmanlayip agacina uygulamak ve dusledigin agaca ulasmaktir. Bizlerden sana gelenler sadece onerilerdir. Onlarida diger bildiklerinin yanina ekleyebilirsin,ve istedigin tarzi agacina uygulamak sana kalmis bursey. Icinden yureginden nasil geliyorsa oyle bir tarz yap. Sartlar uygunsa istedigin tarzin olmamasinda hic bir sakinca yoktur.simdiden basarilar dilerim.
Benim agacimda Lonicera nitida dir burda mevsim deyisik oldugu icin belki sana deyisik bir tur gibi gorunmustur hanimeli bonsailerim var firsat bulursam agaclarimdan ornekler sayfasina eklerim.
Ardic'in guzel bir agac yasatman icin sana bol sanslar dilerim genisce bir saksiya dikip golge bir yerde bir sene kadar ellemeden gelismesini izle simdi deyil da bahara dogru gubre de verebilirsin.
Hersey diledigin gibi olsun

Eski 22-08-2006, 09:11   #50
agaclar.net

malina's Avatar

Albiza, gerekenden çok fotoğraf yüklüyorsun. Ardıç fotoğraflarının ilk ikisi yeterdi. Diğerlerinin konuya bir katkısı yok. İkinci ağaçın için de 1 fotoğraf yeterdi. Unutma, sürekli yedek alıyoruz. Herkes üçer tane gerekmeyen fotoğraf yüklese, yükümüz ne kadar daha artar...

Eski 22-08-2006, 11:07   #51
Ağaç Dostu

Merhaba Malina
Bundan sonrakilerde uyarını dikkate alacağım.Teşekkür ederim.

Eski 22-08-2006, 12:30   #52
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Albiza izninle ben düzeltiyorum.Bence en gerekli iki tanesini bırakacağım.

Eski 22-08-2006, 23:44   #53
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Albiza ağacını yazın sökmen pek iyi olmamış inşallah tutar.Ağaç çok güzel.
Ali hocamın dediği gibi gölge ve serin bir yere koy.Bu sene elleme.
Ama sonraki şekillendirmen için sana bir öneri:
Ardıç1[1] copy.jpg

Eski 23-08-2006, 04:18   #54
Ağaç Dostu

Iyi gunler Bonsaireef.
Saksidaki diger iki hanimelinin bir tanesini kucuk bir bonsai saksisina dikip celebi tarzi denedim digerinide baska bir saksiya gecirip buyumesini bekliyecegim.Imkan olsa o fidanlari sana verirdim[ve diger arkadaslara] bunun yaninda daha baska fidanlarda verebilirdim, cok uzaklardasiniz o yuzden sadece bildiklerimi verebiliyorum, bilmediklerimi de zizlerden ogreniyorum.
Kendinize ve cevrenizdekilere iyi bakin, her sey dilediginiz gibi olsun.

Eski 23-08-2006, 09:22   #55
Ağaç Dostu

Mehaba Bonsaireef!
Ben de saksısına alıp bonsailer için hazırladığım ,üzerine gölgelik örtü malzemesi çekmiş olduğum yere koydum.Acaba şimdi telleme için erken mi?Beklemelimiyim.
Teşekkürler.

Eski 23-08-2006, 09:43   #56
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Şu an kesinlikle telleme yapma.Ağacın kendini toparlaması için hiçbir şey yapma.Şu sıralar gübre verme.Koyduğun yer sıcak olmasın.
Aslında ağacın kendini toplaması için 1-2 yıl lazım.Şekillendirmeyi sonra düşünürsün.Asıl önemli olan yaşaması.

Eski 25-08-2006, 15:34   #57
Ağaç Dostu

Yeni bonsai adayı

Merhaba!
Bu da yeni bonsai adayım.Sizce nasıl bir şekil düşünmeliyim,Fikirlerinizi bekliyorum.Teşekkürler.
Cot.horizontalis.jpg

Eski 25-08-2006, 20:08   #58
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Elimde bulunan bonsai fotoğraflarından senin fidanına en yakın şekillisini bulmaya çalıştım. Soldaki dalı az yukarı kaldırman yetiyor sanırım. Ne dersiniz bunun gibi olur mu?

Şule Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2006, 22:08   #59
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Şule doğru yoldasın. Bonsai şekillendirmek ya da şekillendirmeye çalışmak ve bunun için elindeki bonsai resimlerini incelemek çok faydalı oluyor.

Örnek bonsai seçimin güzel.Bu form uygulanabilir. Yalnız küçük bir öneride bulunabilir miyim?
Soldaki dalı kaldırmak yerine sağdaki kalın dalı kaldırsak daha iyi olur. Hem o dal daha kalın hem de soldaki daldan daha üstte yer alıyor.
Senin eklediğin resmi tam tersine çevirdim.
Aşağıdaki gibi şekillendirmek çok daha rahat olacak.
bon01aq9[1].jpg

Eski 26-08-2006, 22:09   #60
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Albiza bonsai adayının türü nedir?
Bana ateş dikeni gibi geldi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025