agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Yarım Kalmış Bonsailer
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-10-2006, 17:19   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-09-2005
Hava daldırmalara devam

Bunlarda diğer hava daldırma denemelerim.Birincisi Acer palmatum diğeride Ulmus glabra-Dağ Karaağacı.
Bakalım akibetleri ne olacak.Şayet akçaağaçta kısa sürede köklenme olursa onlarca akçaağacım olacak.Zira elimde 2 tane daha 250-300cm boyunda acer palmatumlarım var.Onlar dan bir sürü yeni fidanım olacak.Ne yapacağım ben o kadar fidanı bilmem ki!
Acer palmatum.jpg
ulmus.jpg

albiza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2006, 17:24   #2
Ağaç Dostu

Nisanda Ankara'ya geçerken uğrarsan neden olmasın.memnuniyetle veririm.Bakarsın başka beğendiklerinde olur.Onlara da bir kolaylık yaparım,buraya kadar gelmişken.

Eski 20-10-2006, 17:12   #3
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2005
Nerden buldun? Bence dutta köklenme sorunu yaşamazsın. Bahara saksında bil.

Yakın olsaydık alttaki dutu alırdım. Dutu severim özelliklede aşısız olanları.

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2006, 17:32   #4
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Çok sağol ağacını almaya değilde çayını içmeye gelirim.
Bildiğim kadarıyla acer palmatumda köklendirme sıkıntılı. Havayi daldırmaya çok iyi yanıt vermiyor. Bunu Ankarada Uğur abinin(acerpalmatum) tanıştırdığı bir kişi söylemişti. Kendisi serasında acer palmatum yetiştiriyordu(Bir iki tane değil binlerce). Bu konu ile ilgili daha detay bilgiyi sevgili acerpalmatum daha iyi verir.

Eski 21-10-2006, 00:31   #5
Ağaç Dostu

Çay içmek ve fidanlarıma bakmak için de her zaman beklerim.
Acer de beni bunu yapmaya cesaretlendiren internetten indirmiş olduğum şu resimler oldu.Her ne kadar aynı tür olmasa da denemeye değer diye düşündüm.Sonucu bekleyip göreceğiz.Ayrıca indole butyric asit de tatbik ettim.gelişmeleri sizinlede paylaşırım.
acer-1.jpg

Eski 21-10-2006, 01:29   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-07-2005
Galeri: 2
Bu en son resimdeki Acer japonicum sizinmi internetten mi indirdiniz ?

Acer palmatumlarda yapılan bir uygulama ama köklenme yüzdesi düşük olduğu için tercih edilmiyor. Onun yerine köklendirme tablalarında (alttan ısıtmalı kum havuzu, üstten sisleme) hormon uygulayarak köklendirme yapılıyor.

Fakat burada en önemli konulardan biri mevsim ağacın ve köklerinin uykuya girmeye hazırlandığı bu dönem uygun değil diye biliyorum. Tam dönemi yarın öğrenip. daha net bir bilgi veririm.

acerpalmatum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2006, 01:47   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-07-2005
Galeri: 2
Bu arada önümüzdeki aylarda hormon uygulayarak köklendirme tablalarında 4-5 cm kalınlığında Acer palmatum ve Acer Japonicumlarda köklendirmeyi deneyeceğiz. Gelişmelerden burada bahsederim.

acerpalmatum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2006, 02:09   #8
Ağaç Dostu

Son resimdeki acer bana ait değil ,internetten indirdim.
Bu konuda özellikle araştırma yapıp uygulamış değilim.Deneyip göreceğiz.Hava daldırması yaptığım fidanları sera içine aldım.Seranın henüz ıstması yapılmadı ama yakında o da yapılacak.Bu denemeleri farklı zamanlarda yapmaya devam edeceğim.Bakalım sonuçta hangi mevsimde başarılı olacağım?Ayrıca bir süre sonra üretim tavaların da sizin bahsettiğiniz yöntemleride deneyebilirm.Gelişmeleri karşılıklı burada paylaşırız.

Eski 28-10-2006, 20:31   #9
Ağaç Dostu

Yeni Aday

Arkadaşlar Merhaba!
Bu bonsai merakı başladımı sonu gelmiyor.Artık gördüğünüz her ağaca ,fidana bundan bonsai olurmu diye bakıyorsunuz.Böyle olunca da hergün bonsai adaylarının sayısı artıyor.Son kurban Kırmızı Süs Fındığı-Corylus maxima 'Atropurperea'.Yaprakları kırmızı renkli,her ne kadar fotoğraftakiler böyle olmasa da.Özellikle yeni çıkan yapraklar koyu bordo renklidir.Yeni yaprak verdiği zaman da fotoğraflarını çeker gönderirim.Selamlar!
Süs Fındığı.jpg
Süs Fındığı1.jpg
Önyüzü

Eski 29-10-2006, 11:42   #10
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Albiza sen kaptırdın gidiyorsun. Seni durdurabilene aşkolsun
Merak ediyorum bu kadar ağaca nerede bakıyorsun? Bahçen varmış gibi geliyor yanılıyor muyum?

Eski 29-10-2006, 20:32   #11
Ağaç Dostu

Merhaba Bonsaireef!
Doğru söylüyorsun fazlasıyla kaptırdım kendimi bu işe.Yanılmıyorsun bahçem var ve bütün bonsailerime orada bakıyorum.Eklediğim fotoğraf ilk başladığımdaki adaylarım.Şimdi bunların üç katı filan olmuştur adetleri.Çektikçe resimleri yüklerim ve değerli yorum ve önerilerini beklerim.Selamlar!
Bonsai adayları.jpg

Eski 31-10-2006, 23:25   #12
Ağaç Dostu

Küçük Yapraklı Hanımeli denemem.Önce saksısından çıkarıp basınçlı su ile üst ve yanlardan toprağını azalttım.Arkasından hazırladığım( 1 kısım Orman Toprağı -kısım Öğütülmüş Ağaç Kabuğu-1 kısım Torf ve 3 kısım Pomza )karışım ile saksı değişimi yaptım.Üçüncü resimdeki soldan çıkan dalları soymayı düşünüyorum.Ve son resimdeki şekli vereyim diye düşünüyorum.Siz ne dersiniz?
Lonicera nitida.jpg
Lonicera nitida1.jpg
Lonicera nitida2.jpg
Lonicera nitida3.jpg

Eski 31-10-2006, 23:37   #13
Ağaç Dostu

Ya da şöyle bir şey düşünülebilir mi?
Lonicera nitida2i.JPG

Eski 31-10-2006, 23:33   #14
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Albiza biraz acele etmişsin. Nedir bu aceleciğin nedeni? Aceleci diyen de sabırlı birisi olsa içim yanmayacak

Çok güzel saçak kökleri varmış.
Albiza dipteki kuru dalları mutlaka kullan.
Örnek şekildeki gibi bir bonsai yapabilirsin.
Bence sağdan ikinci daldan sonrasını kesmelisin. Tepe o dal (yani sağdan ikinci) olmalı.

Eski 31-10-2006, 23:41   #15
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Düşünülebilir. Güzel bir mini bonsai olurda senin sağda o kuru dallardan yok ki. Olsa olsa tepeye doğru giden bir kuru dal yapabilirsin. Başka dal var ve ben göremiyorsam ona diyecek bir şeyim yok. Varsa ve çizdiğin gibi yapabileceksen bence harika olur.

Eski 31-10-2006, 23:50   #16
Ağaç Dostu

Yukarı doğru çıkan ve dallanmaların olduğu dalı sğa doğru yatırıp ayırma ile (Böyle mi geçiyor bilmiyorum ismi ama daldan kıymık çıkararak )eğimli kuru dalı ordan yapabilirim diye düşünüyorum.Zaten düz çıkan mevcuttta da var.Sürgünü de ben sola doğru eğmiştim şekli verbilmek için.Onu da yukarı doğru boylandırırsam olur gibi geliyor.

Eski 31-10-2006, 23:52   #17
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Şimdi baktım bir kuru bir gövdenin devamı olmak üzere 2 dal varmış. O zaman gövdenin devamı olan dalı biraz aşağıya doğru telleyip, şekil verip bu tarz bir şey yapabilirsin.

Eski 01-11-2006, 00:06   #18
Ağaç Dostu

Bonsailerde belli bir yükseklik standardı veya genel bir kabul var mı.Örneğin hanımelini aşağıda yüklediğim resimdeki gibi budadım.Böyle şekillendirsem fazla mı boyu uzun olur.Yoksa seninde ilkte söylediğin gibi sağdaki ikinci daldan keserek mi resimdeki şekli vermeliyim.Bunu zaman açısından soruyorum,zira bu şekilde olursa daha kısa sürede bonsaim olur gibi geliyor
Lonicera nitida3.jpg

Düzenleyen albiza : 01-11-2006 saat 00:08 Neden: Resim yükleme
Eski 31-10-2006, 23:56   #19
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Valla ben olsam yapardım. Senin de mini bonsai sevdan varsa benim gibi, çok güzel olur. Gövdenin devamı olan dalı yaşken şekillendirmen lazım. Hatta şimdiden güzel bir görünüşü olur. Uzun bir bonsai yapabilirsin ama gövde çok ince olacak. Bu şekilde yapınca gövde kalınlığı çok güzel olacak.

Eski 01-11-2006, 00:13   #20
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Kısa sürede bonsain olur ama gövdesi çok ince bir bonsain olur. O nedenle gövdeyi kademeli olarak inceltmen için yani bir koniklik olması için sağdan ikinciden kes dedim.
Ama şöyle de yapabilirsin:
Gövdenin devamı sağdan ikinci olacakmış gibi şekillendirirsin. Ama üzerini kesmezsin. Üzerindeki dallar gövdenin kalınlaşmasına katkıda bulunur. Ama gövde sağdan ikinci olarak devam eder.

Eski 01-11-2006, 00:18   #21
Ağaç Dostu

Bonsainin en büyük öğretisi sabır galiba.Bekleyelim biraz büyüsün o zaman tekrar mini mi yoksa diğerinin mi olacağına birlikte karar verelim.Tabi mini bonsai için dalı eğmeğe geç kalmayacak kadar bir bekleme.

Eski 01-11-2006, 00:30   #22
Ağaç Dostu

Mini Bonsai sevdam benimde var .Bu sevda beni rahat bırakmadı ve resimlerini yükleyeceğim Ateş dikeninin ortaya çıkmasına sebeb oldu.Yükleyeceğim resiimi 2 Ekim de çekmiştim. Yeni Peyzaj uygulaması yapılan bir alandan sökülmüş bir fidan .Saksıya aldıktan sonra çekmiştim.Şimdi sürgünler vermeye başladı.Yeni resmini çekip bir ara yüklerim.Fotoğraf çekerken yanlış yönden çekmişim ,bu arka yüzü .
Ateş Dikeni.jpg

Eski 01-11-2006, 00:46   #23
Ağaç Dostu

Gerçi bu miniden ziyade sumo bonsai ye daha uygun değilmi yanlış oldu,özür dilerim.Gerçi bonsainin bütün stilleri beni kendine bağladı.Mini bonsaiye uygun Cotoneaster microphylla-Küçük Yapraklı Dağ Muşmulası yapmıştık onun da en kısa zaman da fotoğraflarını çeker yüklerim.bakalım beğenecekmisiniz.

Eski 01-11-2006, 00:59   #24
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Yukarıdaki ateş dikeninden çekeceğin var. Bakalım nasıl olacak.

Dağ muşmulasını bekliyoruz.

Eski 01-11-2006, 09:15   #25
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-08-2006
Maşallah albiza bi kaptırdı, tutabilene aşkolsun. Güzel çalışmalarının devamı dileğiyle.

murare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2006, 10:09   #26
Ağaç Dostu

Merhaba Murare!
İltifatın için teşekkürler.Bonsai böyle birşey ,kaptırdın mı duramıyorsun.İstesen de olmuyor.Baktığım her fidana bonsai olurmu gözü ile bakıyorsun.

Eski 01-11-2006, 10:14   #27
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Sadece fidana bakılsa neyse. Taşa bakıyorsun bu taştan kaya üstü, kaya içi stili olurmu diye. Saksılara, toprak kaplara çanak çömleklere bakıyorsun bonsai saksısı olurmu diye. Her gördüğün toprağa alıcı gözle bakıyorsun, her ağacın dibindeki toprağı karıştırıyorsun bonsai toprağı olarak kullanabilirmiyim diye. Her kuru dala bakıyorsun tanuki yapabilirmiyim diye. Doğada gördüğün her ağaca bakıyorsun bu ağaç hangi stile uyuyor diye **** bu ağacı nasıl şekillendirebilirim diye....

Bonsai böyle bir şey.....

Eski 01-11-2006, 10:31   #28
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-08-2006
Bölümün başına "Dikkat bağımlılık yapabilir" yazalım mı?

murare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2006, 10:34   #29
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Yok yazmayalım. Dikkat etmesinler ki onlarda bağımlı olsun.
Yaşasın kötülük. he he he.

Eski 01-11-2006, 12:57   #30
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Arkadaslar, bu sevincinizi, bonsaiye olan tutkunuzu gormek beni sevindiriyor.
Bu hizli gidisle , gonlunuzdeki bonsailerinizi yapmak daha cabuk olacak.
Bonsaili gunleriniz bol olsun.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025