merhabalar Albiza
sakın abarttığını zannetme. nekadar çok ağacın olursa okadar çok pratik yapmış olursun. **** kaybettiğin ağaçlara okadar az üzülürsün diye düşünüyorum. Mesela ben alıyım bir iki fidan onlarla eyleniyim derken daha 5-6 ay geçmeden bir de baktım ki terasımda 130 kadar saksı oluverdi. daha da gözüm fidanlıklardasağda solda. tohum topluyor; zamanı geldiğinde çelik almak için ağaç araştırıyorum. Ama aradakidengeyi de iyi sağlamak lazım. Hayatının büyük bir bölümünü bonsaiya ayırmamalı. böyle anlık bir hevesle birden başlayıp sonra ağaçları bir köşede ölüme terkeden birçok insan da vardır diye düşünüyorum. Sonuçta şöyle düşünmek gerek; bonsai sanatı ve bonsailerimiz artık ölene kadar bizimle birlikte olacak inşallah. o yüzden ileriye dönük hareketler yapmakta fayda var.ben bu yüzden artık çok fazla ağaç almamaya karar verdim. gerçi daha ne kadar alacağım. (bir huş ağacım eksik onu da alamazsam içim rahat etmiyecek.) o da ayrı bir merak konusu. o yüzden imkanının el verdiği ölçüde( ileride de aynı imkanları devam ettirip ettiremeyeceğin de önemli)diğer günlük işlerini aksatmayacak ve her ağacına aynı sevgi ve özeni gösterebileceğin şekilde fazla ağacının olmasının hiç bir zararı olmadığını düşünüyorum. bu şekilde kendini çok daha hızlı geliştirebileceksin. çok fazla hata yapma imkanı bulacaksın. ve buradaki dostlarımız sayesinde çok fazla şey öğreneceğiz.inşallah çok güzelbonsailerin olur.
|