agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yabani Ot Yemekleri (https://www.agaclar.net/forum/yabani-ot-yemekleri/)
-   -   Yenebilen Yabani Bitkiler (Ot Yemekleri) (https://www.agaclar.net/forum/yabani-ot-yemekleri/1015.htm)

deniz boro 21-09-2007 13:22

Ülkemizde yetişen yabani besinler ve pişirilişleri
 
Bu konuda bir tek www.ulusalpu.com diye bir kaynak bulabildi. Yabani havuç, soğan ve benzer köklerin tanınabilmesi konusunda kaynak sahibi olan bu kaynağı bizim ile kaynaşabilir mi lüyfen.

oturan17 26-11-2007 20:48

Ekşili Pilav
 
Size Kastamonu yöresinde sevilen yabani otlu "Ekşili Pilav" tarifi : Bahçelerde bolca bulunan 1 demet ısırgan otu, 1 demet ebegümeci, 1 tutam nane, 1 tutam maydanoz toplanır. Ayıklanıp yıkanır, ince ince doğranır. 2 Baş soğan ince doğranıp yağda hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Üzerine 2-3 bardak sıcak su ilave edilip hazırlamış olduğumuz otlar tencereye atılır. Otlar biraz kaynayınca içerisine 1 su bardağı bulgur (siyez bulguru tercih edilirse daha lezzetli olur) ilave edilerek pişmeye bırakılır, pişince mümkünse ekşi 2 su bardağı yoğurt, 1 yumurta çırpılıp, pişmekte olan pilavın içine karıştırılarak dökülür.Kayamak üzereyken tuzu atılıp ateşten alınır.Sıcak servis yapılır. Tavada tereyağlı, salçalı, baharat isteğe göre (karabiber, kırmızıbiber, kimyon..) hazırlanan sos sıcak servis yapılan tabakların üzerine dökülür. Miktarlar isteğe göre artırılabilir.Afiyet olsun..

abk 20-03-2008 11:28

Az önce bir müşterim bana kuzukulağı turşusu getireceğini söyledi. Kuzukulağını çocukken toplar ve anında yerdik. Ekşimsi bir tadı vardır ve çok severek yerdik. Ama turşusunu yeni duydum. Deneyeceğiz. :p Ayrıca gelincik getirecek bana. Gelincikle nasıl yemek yapacağımı bilmiyorum. Sayın Balıkçı'nın 45 numaralı mesajında belirttiği, bildiğimiz kırmızı çiçekli gelincikten. Umarım Balıkçı gelincikle yapılan yemek tarifi de verir. :p

Balıkcı 21-03-2008 23:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 216665)
Umarım Balıkçı gelincikle yapılan yemek tarifi de verir. :p

Verelim bakalım.:p

Aslında ben yemek pişirmeyi bilmem, otları toplayıp hanımın önüne yığarım, O da Allah razı olsun, saatlerce onları ayıklar, yıkar, pişirir, sonra hepsini bir öğünde yeriz, biter.
Ot işte, ne olacak?:dilli:

Biz, gelincik, ebegümeci, kuzugevreği, ıspanak, ısırgan, pazı yaprakları ve benzeri yeşillikleri karıştırıp, ıspanak yemeği yapar gibi pişiriyoruz.

Nasıl, bu tarif, yeterince açık mı?:p

Afiyet olsun.

Oğuzhan 22-03-2008 08:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Derya Özen (Mesaj 141027)
Ben hiç yemedim, ama yemeğinin yapıldığını arkadaşlar yazmıştı. Çiçekli hali de çok güzel.


Çiçeği güzelmiş.Bahçede çiçek olarak bile yetiştirilir.Neresi yeniyor.?

Oğuzhan 22-03-2008 09:01

Sevdiğim otlardan biri de Madımak.
Madımak Yemeği

Malzemeler

1 kg madımak
200 gr kıyma (İsteğe bağlı)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 fincan bulgur
2 soğan
Tuz, karabiber



Madımakların kök tarafındaki kırmızı kısımlar alarak ayıklayın. Yıkadıktan sonra süzün ve soğanları soyup yemeklik şeklinde doğrayın. Tereyağına soğanları pembeleşene kadar kavurun ve kıyma ilave ederek 4-5 dakika pişirin. Salça ve sekiz su bardağı su ekleyip kaynatın. Madımak ilave edip 10 dakika kaynattıktan sonra bulguru ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip tencerenin kapağını kapatarak 25-30 dakika kaynatın. Sıcak olarak servis edin.

afiyet olsun
saygilarimla

Filiz 29-03-2008 07:38

Otlar kabarmaya başladı bıçağını alan gitsin toplamaya :D labada dolması, kavurması vs yapılabilir hem yabani pırasalar da olmuş dün yaptık enfes olmuş....

bay_asil57 09-04-2008 10:57

selam filiz fidancı ben bay_asil57 sizden isteğim bana bir mesaj atarmısnız sedefle ilgili olarak yılan yastığından bahsetmiş sukranayalp hanım ve bahçemizde var demiş kimle nasıl iletişim kuracam anlamadım lütfen bana yardım edermisin sukraan hanıma ulaşayım adresim. bay_asil57@hotmail.com lütfen sevgiler saygıalr

YorkerJenny 18-05-2008 03:46

Cok uzun yillar once bir belgesel seyretmistim. Diyordu ki, bitkilerin diplerine yapraklarina bakin, eger karinca varsa, yapraklari bir bocek tarafindan kemirilmisse, bir olasilik zehirsiz olabilir. Ama super gorunuslu, hatta ustunde meyvalari olan ve hci bir hayvanin dokunmadigi bir bitki gorursebiz kesin zehirlidir uzak durun. Survivor diye bir belgesel var, bilmem orada da gosteriliyor mu, ama bu konuda detayli bilgi veriyor.

izzeterisen 21-05-2008 22:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 100896)
Arapsaçı, rezene, sıra.
Dereotuna benziyor muydu?

Sn.memet, bu otları bildiğinize göre benim çok sevdiğim bir ot var pazarda "sarı ot" adı adıyla satılır, her hafta alırım, tabii ki kışın, şimdi yok. Bu otu internette aradım ama bulamadım. Sitede sarı ot diye yazılmış bir bitki var . Opopanax hispidus. Bu benim dediğim ot değil. Sapını kırdığınız zaman sarı bir sıvı akar.Temizlenir, yıkanır, tam hamur olmadan biraz dirice haslanır, biraz sıkılır ve yumurta-soğan-yağ ile pişirilir. harika bir lezzettir.
Bu otu bilebiliyor musunuz?

melevcan 03-09-2008 10:35

[QUOTE=peta;105002]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 104643)

Yıldız Parkında özellikle son yıllarda bayanlar gruplar halinde ot toplamaya geliyorlar. Hem spor yapmış oluyorlar hem de sağlık topluyorlar.



Madımak topluyor olabilirler mi ?Bu mevsimde toplanıyor.Pekçok yörede de yemeği ,özellikle de pastırmalı yemeği fazlası ile sevilen yabani bir ot.

Madımak olduğunu sanmıyorum. Yıldız Parkı'na çokça giderim ama madımağa hiç rastlamadım. Yıldız parkında en çok radika ve labada (efelek) vardır. 12 yıl Beşiktaş'da oturduk. Biz de her pikniğe gittiğimizde (hemen her hafta sonu :D) radika ya da labada toplardık. Labadalar son zamanlarda azaldı Yıldız Parkı'nda ama radikalar bütün coşkusuyla varlıklarını sürdürüyor.

Kars'ta da bir bitki kökü varmış, çocukları uyutmak için kullanılıyormuş. Bugünlerde bunun ne olduğunu araştırıyorum. Geçenlerde başka bir bitki sormuştum, bir yarışma sitesindeki soruyu cevaplamak için. Bu da yine o sorulardan biri olarak karşıma çıktı. Uyku getiren ya da rahatlatan ne varsa adını yazdım ama olmadı. 12 harfli bir şey, bir türlü bulamıyorum ve hatta Kars'lılar bile cevap veremiyor. Eskiden kullanılıyormuş herhalde ki hatırlamıyorlar. Ama ne olduğunu öğrenirsem, bir fotoğrafını bulup buraya da aktaracağım mutlaka. Yer elmasına benzer bir şey diye düşünüyorum. Çünkü kökü yediriyorlarmış.

denizakvaryumu 03-09-2008 10:42

http://www.alternatif-tip.net/index....tent&task=view

Sanırım kedi otu köküdür.

m ü g e 03-09-2008 10:49

Yolladığım yazıyı okuyun isterseniz belki işe yarar :)
http://www.kars.bel.tr/kars.php?icerik_id=65

melevcan 03-09-2008 11:00

Arkadaşlar çok teşekkür ederim.

Sevgili denizakvaryumu, kediotu kökünü denedim ama olmadı. Yaklaşık 400 kadar bitki adı girdim. Bunların pek çoğu aynı bitkiye verilmiş farklı isimler elbette. Ama olmadı ne yazık ki. Yardımın için çok teşekkür ederim. :)

Sevgili Müge, verdiğin linki inceleyeceğim şimdi. Dilerim istediğim cevaba ulaşırım. Şayet bulabilirsem bir fotoğrafı ile birlikte burada yayınlayacağım. :)

melevcan 10-09-2008 15:42

Arkadaşlar, daha önce sorduğum, Kars'ta kullanılan bitki kökünün adı "deli badbalı" imiş. Araştırdım ama fotoğrafını falan bulamadım ne yazık ki.

nariçi 21-11-2008 20:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Derya Özen (Mesaj 111376)
Çubuk yöresin'de Turşu yapımın da kullanılan bir bitki. Tadı anasonu andırıyor. Aynı zaman da yenen bir ot, turşu haricinde de tüketiliyor.

Bu ottan Gaziantep'de sokakda seyyar satılırken gördüm, daha sonra kime tarif ettimse bilmedi. Bende bir daha görmemiştim. Ayını bitki olduğunu zannediyorum. Gaziantep'li üyeler belki tanıyorlardır.

nariçi 21-11-2008 21:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe (Mesaj 101011)
değişik bir şeydi ince ince uzun uzundu ve ince dalları vardı ve koyu yeşildi.. yani nasıl anlatsam, haşlanıp zeytinyağlı yemeği yapıldığı için çok kendinden geçmişti. ama bariz bir anason kokusu vardı.

Çocukluğumda komşumuzun evinin öünde tarifinize uyan bitki vardı 50-70 cm kadar boylanabilen bir bitki 'mayana' derdi. Birkaç yıl önce Gölbaşı- savran köyü kırsalında aynı ottan terk edilmiş bir kom ev harabesi önünde de gördüm. ama yenip yenmediğini bilmiyorum sadece koklanıyordu diye hatırlıyorum.

katmer 21-11-2008 21:15

Selam arkadaşlar,ben ot yemeklerine bayılırım.Bahar gelince pazarda ne kadar ot varsa toplarım.Kazayağı böreğine de bayılırım.Herkese tavsiyeederim...

nariçi 21-11-2008 21:31

Ot'a giderken sele gidenler.
 
Yaban otları konusunda bir anım vardı paylaşmak isterim konu ot olunca bu başlıkta yazmayı uygun gördüm. Editörler ne der bilmem disiplin fazla: Adana feke ilçesinde sonbahar aylarıydı hatırladığım kadarıyla Bahçeçik deresi boyunda arabayla geçerken bir de ne göreyim dere kenarında uzatılmış bir kadın yatıyor, Islak (fistan) elbiseleri içinde zayıf bir çocuk görünümünde, belli ki ölmüş. Yanında ise kimse yok. İleri doğru gittik bir müddet sonra dönüşte göremedim. Daha aşağıda ki köyden geçerken sorduğumda. Üç kadın olarak ormana ot toplamaya gitmişler, dereden geçerken sele kapılmışlar, ikisi geçmiş o zavallı sele kapılarak hayatını kaybetmişti. Yalnız dere kenarında yatışı hazin bir görüntü idi. (1987-88 yıllarıydı)

katmer 22-11-2008 00:20

Gerçekten de çok üzücüymüş...

Derya Özen 28-11-2008 14:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nariçi (Mesaj 320151)
Bu ottan Gaziantep'de sokakda seyyar satılırken gördüm, daha sonra kime tarif ettimse bilmedi. Bende bir daha görmemiştim. Ayını bitki olduğunu zannediyorum. Gaziantep'li üyeler belki tanıyorlardır.

TARHUN

Bileşikgiller familyasındandır. Anayurdu Sibirya'dır. Türklerin Ortaasya'dan göçleriyle İran ve Anadolu'ya getirilmiş, Haçlı seferleriyle Avrupa'ya götürülmüş; daha sonra oradan dünyaya yayılmıştır. Günümüzde Avrupa'da büyük ölçüde kültürü yapılmakta, ülkemizde de Ankara, Gaziantep, Urfa ve Erzurum'daki bazı bahçelerde yetiştirilmektedir.

Birde ismiyle isteyin bakalım, mutlaka bilen olacaktır.

nariçi 28-11-2008 14:27

Teşekkür ederim Derya Özen. iyigünler.

oceanheart 28-11-2008 16:58

kaldirik-hodan
 
3 Eklenti(ler)
Burada arkadaşlar zaten tariflerini vermiş olduğu için ayrıca vermy gerek yok ama kaldirik aynı zamanda çok güzel bir peyzaj bitkisidir de.Ben İzmirde yaşayan bir Trabzonlu olarak İzmir de zifin dahi yetiştirdiğim için ****** kaldirik te yetiştirip ilkbaharda hem de Karadeniz ve Marmara bölgelerinden önce yeme fırsatım oluyor.Ayrıca bizim oraların meşhur kokulu çileğini de yetiştirip reçelini bile yapıyorum.
Kaldirik turşusu ve kaldirik turşusunun kavurması da muhteşem olur.

Nariel 13-12-2008 17:04

5 Eklenti(ler)
Bayram tatili için gittiğim İzmir'de, sırf ot almak için heyecanla pazarın kurulmasını bekledim ve muradıma erdim ;) "Karışık Otu" adı altında satılan karışık otlardan yarım kilo kadar aldık ve eve gelince otları tek tek ayırıp fotoğraflarını çektim. Bu arada ısırganın hışmına uğradım ve dakikalarca ellerim yandı. Bu güzelim otların adlarını pek bilmiyorum ama akıbetleri harika oldu ;) "Otlu Börek" olarak midemde yerlerini aldılar. İnanılmaz lezzetli oldu..

Önce otların fotoğraflarını koyayım:

Nariel 13-12-2008 17:06

5 Eklenti(ler)
Bitmedi daha var (ebegümeci de vardı, fotoğrafını çekmeyi unutmuşum):

Nariel 13-12-2008 17:10

Tüm bu otları güzelce yıkayıp ince ince doğradık, iç malzemesi olarak lor peyniri, soğan ve bu otları kullandık. Bunları çiğ olarak yufkanın içine koyduk, sigara böreğinin daha iricesi şeklinde rulo yaparak sardık ve fırında pişirdik. (Babaannem ve annem uğraştı sağolsunlar, ellerine sağlık). Otu bol olunca tadı harika olmuş, tavsiye ederim ;)

kipouros 20-01-2009 15:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan (Mesaj 71834)
Çocukken evimizin karşısındaki minik koruda piknik yapardık, arada hazım turları yaparken yılan yastığına rastlardık. Çoğu birileri tarafından parçalanmış, ezilmiş durumda olurdu. Sağlamlarına rastladığımızda ise, annem bizi oradan hemen uzaklaştırırdı. Lanetli bir bitki olduğunu düşünürdüm çocuk aklımla :)

Anneniz iyi yapmış, çiğ dokularında ağzı çok kötü tahriş edebilen kalsiyüm oksilat kristalleri var. Amerika'da aynı aileye ait bitkiler (Arisaema türleri) bazen kızılderililerden kıtlık zamanında kullanılıyormuş, yine de bayağı uğraştıran bir işlemden sonra. 12 yaşındayken merağıma yenik düşüp bir kökün ucunu ısırdım. Birkaç dakika içinde dilimin o kök parçası temasına gelen kısımları çok kötü şişmişti, etkisi birkaç saat sürdü.

Kazayağı konusunda da bir uyarı - kazayağı, rezene gibi pek çok lezzetli bitki içine alan Maydonozgiller aileside aynı zamanda çok zehirli türler de var. En önemlisi, felsefeci Sokrat'ı idam etmek için kullanıldığı için çok meşhur olan baldırandır. Gerçi büyümüş baldıran bitkileri, kazayağıyla kolay kolay karıştırılmaz fakat kışın yeni çıkmış halinde yüzeysel olarak benziyor. Toplamadan kesinlikle ikisini ayırtabildiğinizden emin olun! Hafta sonunda Polonezköy'de birkaç arkadaşla beraber kazayağı topladık. Dün o arkadaşlardan otları çok iyi bilmeyen birisi yine toplayıp, bir makarna sosuna atmış. Yedikten 1 saat sonra iki arkadaşı hastanelik oldu. Çok şükür az bir miktarmış, bir iki saat bakımda kaldıktan sonra etkisi geçmiş fakat çok daha kötü olabilirdi. Otlar çok lezzetli, sağlıklı fakat her konudaki gibi "biraz bilgi" tehlikelidir!

smily 14-03-2009 13:59

sn. Nariel,
fotoğraflardan 135-138-139-144-145 numaralı olanlar gelinciğin değişik yaprak şekillerine sahip cinslerı. Yukarıda da bahsedildiği gibi bunların çiçeklenmeden önce toplanması lazım. Çiçekleri de bildiğimiz gelinciktir. Başka şekillerde de yenilirse de ben en çok böreğini seviyorum.

smily 14-03-2009 14:05

HAŞHAŞ FİLİZİ

Haşhaş ekildikten sonra bitki 10-15 cm boya eriştiğinde bir seyreltme işlemi yapılıyor. Bu esnada sökülen körpe bitkiler daha sonra yeniliyor. O bölgeden olan bir arkadaşım izin dönüşünde getirmiş ve o zaman ilk kez yemiştim. Çiğ olarak yemeklerin yanında salata gibi yeniyormuş. Harika bir lezzeti vardı. Haşhaşın yukarıda bahsedilen gelincik ile akrabalığı olduğunu sanıyorum. Yapı olarak birbirine çok benziyorlar.

kaktüs 05-04-2009 23:59

İzmir'deyken pazarlara çeşit çeşit otlar gelir satılırdı. Daha önce görmediğim, adını hiç duymadığım bu otlar İzmirli kadınlar tarafından kapışılırdı. Hiç cesaret edememiştim almaya. Belki de nasıl yapılır bu diye sormaktan çekindim o zamanlar... Kimbilir..

Şİmdi ise keşke deneseydim diyorum...

gökceada 06-04-2009 01:44

Ah o yabani otlar dediginiz doga harikalari olmasaydi benim gibi ellili yaslari ve üstünü yasayan bir cok insan, cocuk yasta acliktan ölürdü. Tarima elverissiz topraklara sahip , ama bilincsiz ekimin ( tarim) yapildigi o yoksulluk günlerinde ülkemizin hemen hemen her yöresinde annelerimizin,ablalarimizin dogadan topladigi o nadide otlarla yapilan yemekler acliktan ölmekten kurtarmisti bizi.Yeterli bugday ekiminin yapilamadigi,üretilenin büyük bölümünün satilmak zorunda oldugu o yoksulluk yillarinda misir ekmegi yetisirdi imdadimiza.
Bu gün ege mutfagi dedigimiz mutfak doganin bizlere sundugu o nadide otlarin ( siz sebze deyin) eseridir.Hem cok yararli haliyle cokda sagliklidir.
Un corbasindan nefret eder hale gelmistik.Tarhanadan bikmistik. Söyle bir tekerlemesi vardi ozamanlar Tarhana nin:
Tarhana; tar,tar
Bogazimi yirtar...
Baklava kardes,
Gel beni kurtar.

Baklavada, ancak bayramdan bayrama gelirdi o yillarda...

Yoksul ama yinede güzel... "insani" yillardi o yillar. Paylasirdik un corbamizi, cerkez pastamizi olmayanla...

saribas 27-04-2009 16:17

iyi günler tüm üyelere sevgi ve saygılarımı gönderiyorum arkadaşlar ben gavur pancarını sedef hastslıgında kullanan arkadaş varsa onunla irtibata geçmek istiyorum benim oğlumda sedef hastası tüm vucudunda var başka bildiğiniz yabani bitki sedefe iyi gelen varsa bize lütfen yardımcı olun

perilimerili 07-05-2009 16:25

Arkadaşlar aradım taradım bulamadım ama bir kitap vardı, türkiye'de yetişen yenilebilir otları tanıtan, bir yıl önce falan çıkmış olabilir.. Hatırlayan var mı?

bay_asil57 08-05-2009 08:44

gavur pancarı ile sedef tedavisinde
 
evet bende bitkilerin yaşam kaynağı olduğunu ancak bunu biz insanların iyi değerlendiremediğini düşünüyorum.geçen yıl bende bu siteyi bulduğumda yürümeyi yeni öğreniyor gibi acemi acemi geziniyordum ağaçlar net ve çok değerli üyerininn çok öenmli bilgileri sayesinde mutlu sona ulaştım emeği geçen herkese saygılar.artık sedef hastalığının yok edicisi gavur pancarından sedef ilacına sahibim.çokcukkende zaten yara otu ile yaralarımızı iyileştirirdik çibanlarımızı patlatırdık büyüdükçe modern hayat adı altında kobay olup yabancı ilaç şirketleinin maskarası olduk bu nedenle bitkilerimize sahip çıkalım modern tıpla birlikte ilacın öz kaynağı olan bitkilerimizi tanıyalım. sevgiyle ,sağlıcakla mutlu kalın.

aslan_k 08-05-2009 13:53

Üçüncü nesil bir Girit'li olsam da otlara dayanamam, çocukluğumda burun kıvırıp yemediğim otları şimdi bulsam da yesem diye içim gidiyor.İstanbul'da bulamıyorum pazarlarda malesef, bildiğim bir iki tanesi dışında da çoğunu doğada tanıyamıyorum.Sağosunlar Sevgili Annem ve Abilerim Mersin'den Fırsat buldukça gönderiyorlar da hasret gideriyorum.

İş bankası yayınlarında güzel bir kitabım linkini vermek istedim sizlere :
Giritli Türklerin Mutfağından Ot ve Sebze Yemekleri

http://alisveris.iskulturyayinlari.c...KF5T7TPRC7Z6XP

aslan_k 08-05-2009 15:18

Girit'in harika ot ve sebze yemeklerinden alıntılar tarifler isterseniz aşağıdaki linki ziyaret edin muhteşem şeyler bulacaksınız... ahh ahh http://www.giritturk.com/

kuzukulağı 11-05-2009 20:28

herkese selam..
istanbul'a yerleşmiş bir izmirli olarak, burada pazarlarda ota pek rastlayamadım.. bir ara bostancı merkezde kuzukulağı ve gelincik satan bir kadın dışında.. yana yakıla şevketi bostan sordum, bilmiyormuş:)
acaba istanbulda yaşayıp bir şekilde, -ya biryerlerden toplama, ya da belli bir yerden alma- otlara ulaşmanın yolunu bulmuş birileri varsa aramızda, bu değerli bilgileri bizimle paylarış mı?

şimdiden çok teşekkürler...

kazida 04-06-2009 15:11

[QUOTE=kuzukulağı;419155]herkese selam..
istanbul'a yerleşmiş bir izmirli olarak, burada pazarlarda ota pek rastlayamadım.. bir ara bostancı merkezde kuzukulağı ve gelincik satan bir kadın dışında.. yana yakıla şevketi bostan sordum, bilmiyormuş:)
acaba istanbulda yaşayıp bir şekilde, -ya biryerlerden toplama, ya da belli bir yerden alma- otlara ulaşmanın yolunu bulmuş birileri varsa aramızda, bu değerli bilgileri bizimle paylarış mı?

şimdiden çok teşekkürler...[/QUOT

Merhaba İstanbulda Pendik pazarını deneyebilirsin çok farklı otlar görüyorum ama tam olarak aradığınız özel bir ot varsa bilemiyorum. Pendik pazarı cumartesileri kuruluyor

tolgahann 04-06-2009 23:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oceanheart (Mesaj 323900)
Burada arkadaşlar zaten tariflerini vermiş olduğu için ayrıca vermy gerek yok ama kaldirik aynı zamanda çok güzel bir peyzaj bitkisidir de.Ben İzmirde yaşayan bir Trabzonlu olarak İzmir de zifin dahi yetiştirdiğim için ****** kaldirik te yetiştirip ilkbaharda hem de Karadeniz ve Marmara bölgelerinden önce yeme fırsatım oluyor.Ayrıca bizim oraların meşhur kokulu çileğini de yetiştirip reçelini bile yapıyorum.
Kaldirik turşusu ve kaldirik turşusunun kavurması da muhteşem olur.

Sevgili oceanheart bende kaldirik bitkisinin rizomlarını komşum aracılığıyla Zonguldak'tan getirttirdim ve yetiştiriyorum.Yumurtalı kavurması harika oluyor.Çokta arsızlar:)

hozat 05-06-2009 00:39

Fatih kadınlar pazarında aradığın bir çok otu bulabilirsin


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025