![]() |
Derya, tüm bu saydığınız otların resimlerini büyük bir merakla bekleyeceğim.
|
Yani ne diyebilirim. Dağ kuzukulağı çıkmış. Bu normal tarlada yetişene göre, daha küçük, yaprakları yuvarlak ve çok ekşi oluyor. Dün bizim kiler toplamış. İnanın akşam yemeklere el bile sürmeden, sadece ekşi kuzukulağından yedim. Ot mevsimi çok seviyorum çok :p
|
Alıntı:
Ot mevsimini bende seveceğim sizin gibi, özellikle çiğ yenen bitkilerde takılacağım artık.. Sevgiler..:o |
Alıntı:
|
bicibici otunun latincesi ne
Mrbalar forumdaki arkadaşlar, bicibici otunun latince ismini **** cins ismini bilen varmı. çok teşekkür ederim.
|
Gülümse, yılan yastığının fotoğrafları sitede var.
|
Alıntı:
Geçmiş olsun.. |
evet kaz ayağı bu .çok güzel gözüküyor
|
Billur Korkmaz: Bu sitede Dağkuzukulağının resmi yok. Bir gün resmini çekip sitede yayınlarım inşallah. Pek çoğunuz görmüşsünüzdür eminim. Genellikle Kayalık yerlerde yetişen çok ekşi bir bitki. Yaprakları yuvarlak, kökü kırmızıya yakın bir renk.
|
Geçenlerde pazarda köylü bir hanımefendi dedi ki ;
"Biz herşeyin yapraklarından dolma sararız". Nasıl yani dedim? Başladı saymaya , (ben de yutkunmaya) -Taze dut yaprağından -Ayvadan -Kaldırıktan (burada hafiften gülümsediğimi görünce, "bak işte bunlar" diyerek kocaman yaprakları olan 1 demet tüylü yeşillik gösterdi.) -Asmadan -Pazıdan -Kara lahanadan -Beyaz lahanadan -Enginar yapraklarından - Kabak çiçeğinden aklımta tutabildiklerim bunlar. Ve o hanımdan, 1 demet kaldırık aldım. 50 ykrş'a Bana yeni bir lezzet kazandırdığı için kendisine minnettarım. Sararken elimi kaşındırsada, çok lezzetliydi. |
Bu yabani otlar konusunu ben çok sevdim.Onları yemeyi de çok seviyorum.Benim gibi sevenleri görüncede seviniyorum açıkçası.İşyerinde adım otçuya çıktı,ben yediğim otları sayınca şaşkın şaşkın bakıyorlar.(O kadar ot yenirmi demeyi de ihmal etmiyorlar)Ama ben otçul bir insanım.Demek ki yalnız değilmişim.Henüz toplayıp yiyemedim ama memleketten gelenleri zevkle yiyorum.
Bu hafta sakarca (bir çeşit çiğdem sanırım) yılan yastığı (biz nivik deriz) ısırgan ve kara lahana çiçeği geldi.Hepside çok güzeldi. Ot yemeyi seven herkese bol otlu günler. |
Sayın sselvi2000, Bu bitkinin latincesi Opopanax hispidus, sarıot veya kaymakotu olarak ta biliniyor.
|
sayın ada Opopanax hispidus bici bici otunun latincemisi yoksa kaymacık otunun latincesimi diye verdiniz.
|
Sayın sselvi2000, kusura bakmayın önceki mesajınızı görmemişim. Benim verdiğim isim kaymacık otu için idi. Bici bici otu hakkında daha çok bilgi verirseniz. Belki ismini bulmada yardımcı olur.
|
Alıntı:
|
Yumurtalısını mı aaa ben daha önceki haftalarda çiçekli saplı ve buna benzeyen daha küçük yaprakları olan komple bir bitki alıp yapmıştım. Bu dediğiniz saplar onun sapları galiba :confused:
Haşladım. Bol soğanla birlikte kavurup, üzerine yumurta kırmıştım. Değişik bir lezzetti. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın ada tesekükr ederim kaymacığın latincesini verdiğiniz için. Bu arada sizin meslek ne, ben botanik doktora öğrencisiyim.
|
Alıntı:
Bici bici otunu çok merakla sorduğunu düşünüp, internette yaptığım araştırmada diğer adının madımak olduğunu gördüm.. Madımak bitkisinin de latince ismi ---> Polygonum olarak geçiyor.. Bilmem faydalı olabildim mi?:) |
Teşekkür ederim benim için uğraş verdiğin için Billur hanım, ama polgonales cinsleri çok çiçekli ve ayrıca çiçekler yaprak koltukaltlarından çıkmıyor. yani polygonaceae familyasından değil sanıırm. yinede *** ederim.
|
Alıntı:
Başarılar Selvi..:) |
bizim burda giritlilerden öğrendiğim hindiba veya eşekturpu(yabani hardal) veya gömec'i haşlayıp ,biraz zeytinyağı,biraz tuz,birazda limon sıkıp ekşilemesini yapıyoruz,tavsiye ediyoruz.
|
Alıntı:
|
ŞEVKETİ BOSTAN bilen var mı?
İzmir Hisarönü camii ve karşıyaka bostanlı pazarında bulabilirsiniz.Temizlenmiş hali ile 8-9 ytl arası satılır.Çanakkale Çan'da bilmiyorlar dağda parkta evimin karşısında her yerde cennet gibi :))
Kengel dikeni ve eşek dikenine benzer ama ikiside değildir.Toplarken ben bile bazen karıştırırım.Kazma ile toplanır kökü havuç gibi toprağın altına uzar ve zaten kökü lezzetlidir.Antalya'daki akrabalar sadece yaprağını yapar ama kökü bir başka lezzetli birde koyun eti aman Allahım.Yakınınızda Girit'li varsa mutlaka sorun. |
Sn. rikeb elinizde resim varmı acaba?
|
ben biliyorum galiba. 15yıl felan önce ablamlar istanbulda oturuyorlardı. komik bir olay olmuştu ordan hatırlıyorum. izmirli bir komşusu vardı ablamların. ablam yemek tarifi istemişti ondan. oda değişik bir yemek yaptım sanada göndereyim deyip göndermişti zeytinyağlı yeşil bir yemekti. sanırım biraz ekşi bir tadı vardı ama ben beğenmiştim. kadırgada ablamların bakkalı vardı adamın adı şevket bostan. ablam bakkalda 2 kadının konuşmasına ve adamın durumuna şahit olmuş.
kadınlardan biri, - akşama şevketi bostan pişireceğim. diğeri; -ben geçen gün yapmıştım. pek güzel olmadı.. vs. adam kızarmış. ablam kopmuş.. çocukluğumun ozamanlar bana çok komik gelen bir anısı.. |
Alıntı:
Buradan biraz bilgi alabilirsiniz resmini yarın ekleyeyim inşallah.Şimdi hava yağmura döndü ve karardı. |
Alıntı:
|
|
Bahçemdeki bu otu yiyebilir miyim? konusunda da bahsi geçmiş.
|
ben şey soracağım geçenlerde bir yerde bir tabak zeytinyağlı ot ikram ettiler. bu nedir diye sormayı unutmuşum. anason gibi kokan bir yemekti. acaba tanıyan var mı?
|
Arapsaçı, rezene, sıra.
Dereotuna benziyor muydu? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Onunda resmini yüklerim. Şuan yok ama mutlaka yükleyeceğim.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
**** ben size resmini yarın buraya yükleyeyim. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025