agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-01-2013, 15:59   #33
Ağaç Dostu
 
jeozuu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2011
Şehir: Salalah-Umman
Mesajlar: 292
Galeri: 1
Merhaba,
Tokat yöresine ait madımak tarifini paylaşmak isterim. Tokat'ta madımak deyince akan sular durur. Madımak imece usulü ayıklanır, gerçekten ayıklanması çok zor. Ayıklanıp iyice yıkandıktan sonra satırla incecik kıyılır. Tereyağıyla soğan kavrulur, soğanlar pembeleştikten sonra içine ince doğranmış pastırma yoksa çemen katılır, bu şekilde biraz daha kavrulur. Sonra madımaklar ilave edilir, 4-5 diş sarımsak bütün olarak eklenir, bir fincan kadar da bulgur eklenip, tuzu ve suyu katılarak pişirilir. Tereyağının ve soğanının biraz bol olması gerek.

mrduran beğendi.
jeozuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025