Konu: Madımak
View Single Post
Eski 12-06-2010, 08:10   #41
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
'' Madımak, madı madı madı madı
Oy madımak. ''

Diye başlayan bir türküsü de vardır ( aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz)

http://www.dailymotion.com/video/x6r...-turkusu_music

Babam Sivas doğumlu ve dilinden bu türkü düşmezdi pek. Düğünlerde söylendiğini de hatırlıyorum. Oyunu da var çünkü yanlış hatırlamıyorsam. Ben sadece Sivas dolaylarına has bir yabani ot sanıyordum ama forumda okuduklarımdan anladığım, Afyon, Denizli vs. de dahi yetişiyormuş. Olsun ama, türküsünü bile yaptıklarına göre madımak Sivas' ındır ( kahrolsun mikro milliyetçilik)

Yıllarca madımak da madımak diye duydum ama yemek kısmet olmamıştı. Geçen sene Sivas' da yaşayan bir nenemiz bizi ziyarete geldiğinde topladığı madımakları da getirmişti. Annem de Malatyalı olunca, repertuarında bu yemeğin tarifi yoktu tabi Ispanak gibi haşlanıp yenebileceğini söylediler. Biz de öyle yaptık. Hafif ekşimsi güzel bir tadı vardı. Bir vejeteryan olarak da epey hoşuma gitti tabii. Baharda pazarda satıldığını gördüm ama çok pahalı bulmuştum. En iyisi, Sivas' taki akrabalarımla diyaloğu arttırıp, fide getirmelerini sağlamalıyım galiba ( Balkon yeterince dolmadı sanki, bir de madımak yetiştirmeyi soktunuz aklıma şimdi)

Kedi Dırnaaa, etnografik forum şeeysii ( sn gece, taklitler aslını yaşatır, kızmayınız

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön