agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)

Beğeni Düzeni63Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-01-2012, 15:33   #1
Yeni Üye

fatih-batal's Avatar

Giriş Tarihi: 17-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
17 sene kadar önce İngiltere'de gördüğüm bu bitki hakkında, ben de uzun zamandır bilgi arıyordum,sonunda ulaştım. Hatırladığım kadarı ile çok iri bir pazı görünümünde, sapları kırmızımsı. Saplarının kabukları soyulup, küçük küçük kesilerek keklere, turtalara konuyor. Ekşi-tatlı hoş bir tadı var. Senelerdir nereden bulurum diye merak ederdim, artık Türkiye'de de olduğuna göre, isimlerini de öğrendiğime göre en kısa zamanda bahçenin bir köşesine yer açacağım.

Öncelikle keklerde denemenizi tavsiye ederim, kuru üzüm gibi küçük parçalar halinde kullanabilirsiniz.
merhaba sn. kiraz. ışkın yetiştirmeye başladınız mı??

fatih-batal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2012, 16:05   #2
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatih-batal Mesajı Göster
merhaba sn. kiraz. ışkın yetiştirmeye başladınız mı??
2010 'da Almanya'dan köklü halde gelmişti (Nisan-mayıs ayında fide halinde satılıyormuş), bahçede fazla güneş almayan bir yere diktim, çoğaltıp dağıtmaktı niyetim. Ağustos ayında birden bire yok oldu.

Geçen sene de bir kök geldi, daha iyi korumak için sebze bahçemden aldığım toprakla bir saksıya diktim, yarı gölge bir yere yerleştirdim. Yazın durumu iyi gidiyordu ama yine ağustosta tamamen yok oldu. Saksı toprağını boşalttım, kocaman yumru da erimişti. Nerede hata yaptığımı anlayamadım.

Aklım ışkında kaldı ama ümidim kalmadı.

kurdelelikedi beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2012, 15:01   #3
Yeni Üye

fatih-batal's Avatar

Giriş Tarihi: 17-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
2010 'da Almanya'dan köklü halde gelmişti (Nisan-mayıs ayında fide halinde satılıyormuş), bahçede fazla güneş almayan bir yere diktim, çoğaltıp dağıtmaktı niyetim. Ağustos ayında birden bire yok oldu.

Geçen sene de bir kök geldi, daha iyi korumak için sebze bahçemden aldığım toprakla bir saksıya diktim, yarı gölge bir yere yerleştirdim. Yazın durumu iyi gidiyordu ama yine ağustosta tamamen yok oldu. Saksı toprağını boşalttım, kocaman yumru da erimişti. Nerede hata yaptığımı anlayamadım.

Aklım ışkında kaldı ama ümidim kalmadı.
yazık olmuş... elinizde olsaydı bir kök isteyecektim... bugün ümraniye dudullu pzarında bulduk....)

Kiraz beğendi.
fatih-batal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025