Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen
Bugünlerde sokaklarda,seyyar tezgahlarda daha önce hiç görmediğim bir bitki satılıyor.satıcıya sordum adı ışgın mış,birçok yararlarından bahsetti,kabuğu soyulup yeniliyormuş,Malatyadan geliyormuş.
Farmasötik botanik (Prof. Asuman Baytop)kitabında araştırdım,Rheum(ravent)türlerindenmiş.(R.ribes=ış ıgın)Taze sürgünleri ve genç yapraklarının sapları sebze olarak yenirmiş.
Prof.Turhan Baytop'un kitabında ise Elazığ bölgesinde sebze gibi yenildiği,köklerinin ise kabız olarak kullanıldığı bilgsini buldum.
Tadını bilen varmı?
.
|
Ferda Hanım İstanbulun biraz varoş tabir edilen mahallelerinde ışgın satılıyor. İkitelli'den aldım, balkonumda saklıyorum ama size nasıl ulaştıracağım bilmiyorum. Tadı mayhoş. dışındakisoymuğu soyulup yeniyor. İçi de lifli ve soymuğu tam almazsanız daha da lifli, nerdeyse yenmiyor. Ağızda topak oluyor.