agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni63Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-05-2007, 07:32   #1
Ağaç Dostu
 
Halit Togay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-09-2005
Şehir: Ataköy-İstanbul
Mesajlar: 726
Galeri: 130
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen Mesajı Göster
Bugünlerde sokaklarda,seyyar tezgahlarda daha önce hiç görmediğim bir bitki satılıyor.satıcıya sordum adı ışgın mış,birçok yararlarından bahsetti,kabuğu soyulup yeniliyormuş,Malatyadan geliyormuş.
Farmasötik botanik (Prof. Asuman Baytop)kitabında araştırdım,Rheum(ravent)türlerindenmiş.(R.ribes=ış ıgın)Taze sürgünleri ve genç yapraklarının sapları sebze olarak yenirmiş.
Prof.Turhan Baytop'un kitabında ise Elazığ bölgesinde sebze gibi yenildiği,köklerinin ise kabız olarak kullanıldığı bilgsini buldum.
Tadını bilen varmı?
.
Ferda Hanım İstanbulun biraz varoş tabir edilen mahallelerinde ışgın satılıyor. İkitelli'den aldım, balkonumda saklıyorum ama size nasıl ulaştıracağım bilmiyorum. Tadı mayhoş. dışındakisoymuğu soyulup yeniyor. İçi de lifli ve soymuğu tam almazsanız daha da lifli, nerdeyse yenmiyor. Ağızda topak oluyor.

Halit Togay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025