agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-01-2014, 17:35   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 118
günceldir,

fatih88 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2014, 19:46   #32
Ağaç Dostu
 
Gazi Barış's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2012
Şehir: Mustafakemalpaşa Bursa
Mesajlar: 319
Galeri: 1
Bahar gelipte sap çıkatıp kartalmadan yemeğini yiyecekler yesin, turşusunu kuracaklar kursun.

Gazi Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2014, 21:18   #33
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 64
bu ot egede igdelik diyorlar o otmu acaba eger oysa bizim burda çok var turşusu nasıl yapılıyor acaba

aşkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2014, 19:03   #34
Ağaç Dostu
 
Gazi Barış's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2012
Şehir: Mustafakemalpaşa Bursa
Mesajlar: 319
Galeri: 1
Ölçüleri tam bilemiyorum ama su+sirke+tuz haliyle sarmısak, klasik turşu gibi, turşu için temizlemek biraz zahmetli olsada yemesi güzel oluyor.

aşkan beğendi.
Gazi Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2014, 19:56   #35
Ağaç Dostu
 
yigit666's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 545
kaz ayağı salatası

malzeme:
yarım kilo kaz ayağı (mesaj 30 sıradaki maydonoza benziyen ot)
1 tane limon
1baş sarımsak
biraz tuz
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Yapımı:kaz ayağı ayıklanır kök kısımları kesilir, daha sonra doğranır ,beş altı kere yıkanır bu arada tencerede kaynamakta olan suda biraz dirice haşlanır, sonra soğuk suda bekletilir , suyu süzülür sarımsaklar biraz tuz ile havanda dövülür, limon ve zeytinyağı ilave edilerek bir sos yapılır, haşlanan kaz ayağı ile sos iyice karıştırılır, servis tabağına alınır.

aşkan beğendi.

Düzenleyen yigit666 : 13-01-2014 saat 20:30
yigit666 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2014, 19:50   #36
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 118
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aşkan Mesajı Göster
bu ot egede igdelik diyorlar o otmu acaba eger oysa bizim burda çok var turşusu nasıl yapılıyor acaba
arkadaşlar,ilginize teşekkür ederim,aradıgım kazayagına benzeyen otu,buldum,ignelik ,leylek gagası adıyla geçiyor,bu bitkinin de birkaç türü var, ben
elimdeki kitaptan latince isim,ve faydalanmak için bilgi verreyim,yörenizdeki bitkiye siz bakarak karar verin,
familyası .geraniaceae
kayıtlı tür sayısı.25
1-erodium ciconium
kocakarı ignesi saat çiçegi
pişirilerek yenir...
2-erodium cicutarium
ignelik,leylek gagası,çobaniğnesi....
genç meyveler yenir...
yapraklar haslanır yenir...
3-erodium malacoides
dönbabadön
genç sürgünler pişirilir....
4-erodium moschatum
dönbabadön,leylek gagası,ignelik otu
pişirme haslama ve börek yapılır....
alıntıdır,ignelik türleri,bilginiz olsun....

fatih88 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024