12-01-2014, 17:35 | #31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 118
|
günceldir, |
12-01-2014, 21:18 | #33 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 64
|
bu ot egede igdelik diyorlar o otmu acaba eger oysa bizim burda çok var turşusu nasıl yapılıyor acaba |
13-01-2014, 19:56 | #35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 545
|
kaz ayağı salatası malzeme: yarım kilo kaz ayağı (mesaj 30 sıradaki maydonoza benziyen ot) 1 tane limon 1baş sarımsak biraz tuz yarım çay bardağı sızma zeytinyağı Yapımı:kaz ayağı ayıklanır kök kısımları kesilir, daha sonra doğranır ,beş altı kere yıkanır bu arada tencerede kaynamakta olan suda biraz dirice haşlanır, sonra soğuk suda bekletilir , suyu süzülür sarımsaklar biraz tuz ile havanda dövülür, limon ve zeytinyağı ilave edilerek bir sos yapılır, haşlanan kaz ayağı ile sos iyice karıştırılır, servis tabağına alınır. Düzenleyen yigit666 : 13-01-2014 saat 20:30 |
16-02-2014, 19:50 | #36 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 118
|
Alıntı:
elimdeki kitaptan latince isim,ve faydalanmak için bilgi verreyim,yörenizdeki bitkiye siz bakarak karar verin, familyası .geraniaceae kayıtlı tür sayısı.25 1-erodium ciconium kocakarı ignesi saat çiçegi pişirilerek yenir... 2-erodium cicutarium ignelik,leylek gagası,çobaniğnesi.... genç meyveler yenir... yapraklar haslanır yenir... 3-erodium malacoides dönbabadön genç sürgünler pişirilir.... 4-erodium moschatum dönbabadön,leylek gagası,ignelik otu pişirme haslama ve börek yapılır.... alıntıdır,ignelik türleri,bilginiz olsun.... |
|
|
|