![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
mavi-yeşil
Giriş Tarihi: 20-03-2007
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Düzenleyen melevcan : 24-04-2007 saat 16:47 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
Bu yabani otlar konusunu ben çok sevdim.Onları yemeyi de çok seviyorum.Benim gibi sevenleri görüncede seviniyorum açıkçası.İşyerinde adım otçuya çıktı,ben yediğim otları sayınca şaşkın şaşkın bakıyorlar.(O kadar ot yenirmi demeyi de ihmal etmiyorlar)Ama ben otçul bir insanım.Demek ki yalnız değilmişim.Henüz toplayıp yiyemedim ama memleketten gelenleri zevkle yiyorum. Bu hafta sakarca (bir çeşit çiğdem sanırım) yılan yastığı (biz nivik deriz) ısırgan ve kara lahana çiçeği geldi.Hepside çok güzeldi. Ot yemeyi seven herkese bol otlu günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
ada
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Sayın sselvi2000, Bu bitkinin latincesi Opopanax hispidus, sarıot veya kaymakotu olarak ta biliniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2006
|
sayın ada Opopanax hispidus bici bici otunun latincemisi yoksa kaymacık otunun latincesimi diye verdiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
ada
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Sayın sselvi2000, kusura bakmayın önceki mesajınızı görmemişim. Benim verdiğim isim kaymacık otu için idi. Bici bici otu hakkında daha çok bilgi verirseniz. Belki ismini bulmada yardımcı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Yumurtalısını mı aaa ben daha önceki haftalarda çiçekli saplı ve buna benzeyen daha küçük yaprakları olan komple bir bitki alıp yapmıştım. Bu dediğiniz saplar onun sapları galiba ![]() Haşladım. Bol soğanla birlikte kavurup, üzerine yumurta kırmıştım. Değişik bir lezzetti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Doğadelisi
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2007
|
Sayın ada tesekükr ederim kaymacığın latincesini verdiğiniz için. Bu arada sizin meslek ne, ben botanik doktora öğrencisiyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2006
|
Teşekkür ederim benim için uğraş verdiğin için Billur hanım, ama polgonales cinsleri çok çiçekli ve ayrıca çiçekler yaprak koltukaltlarından çıkmıyor. yani polygonaceae familyasından değil sanıırm. yinede *** ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Doğadelisi
|
Alıntı:
Başarılar Selvi.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
bizim burda giritlilerden öğrendiğim hindiba veya eşekturpu(yabani hardal) veya gömec'i haşlayıp ,biraz zeytinyağı,biraz tuz,birazda limon sıkıp ekşilemesini yapıyoruz,tavsiye ediyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Doğadelisi
|
Bu bitkileri haşlamadan salatasını yapsak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
ŞEVKETİ BOSTAN bilen var mı?
İzmir Hisarönü camii ve karşıyaka bostanlı pazarında bulabilirsiniz.Temizlenmiş hali ile 8-9 ytl arası satılır.Çanakkale Çan'da bilmiyorlar dağda parkta evimin karşısında her yerde cennet gibi ![]() Kengel dikeni ve eşek dikenine benzer ama ikiside değildir.Toplarken ben bile bazen karıştırırım.Kazma ile toplanır kökü havuç gibi toprağın altına uzar ve zaten kökü lezzetlidir.Antalya'daki akrabalar sadece yaprağını yapar ama kökü bir başka lezzetli birde koyun eti aman Allahım.Yakınınızda Girit'li varsa mutlaka sorun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=sevketi+bostan Buradan biraz bilgi alabilirsiniz resmini yarın ekleyeyim inşallah.Şimdi hava yağmura döndü ve karardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
ben biliyorum galiba. 15yıl felan önce ablamlar istanbulda oturuyorlardı. komik bir olay olmuştu ordan hatırlıyorum. izmirli bir komşusu vardı ablamların. ablam yemek tarifi istemişti ondan. oda değişik bir yemek yaptım sanada göndereyim deyip göndermişti zeytinyağlı yeşil bir yemekti. sanırım biraz ekşi bir tadı vardı ama ben beğenmiştim. kadırgada ablamların bakkalı vardı adamın adı şevket bostan. ablam bakkalda 2 kadının konuşmasına ve adamın durumuna şahit olmuş. kadınlardan biri, - akşama şevketi bostan pişireceğim. diğeri; -ben geçen gün yapmıştım. pek güzel olmadı.. vs. adam kızarmış. ablam kopmuş.. çocukluğumun ozamanlar bana çok komik gelen bir anısı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemdeki bu otu yiyebilir miyim? konusunda da bahsi geçmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Büyük bir ihtimalle arapsaçıdır.Yeşil olarak toplarken bile rakıya kokar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bahsettiğin ot muhtemelen, Tarhun. Eğer ağzında rakı tadı veriyorsa, yaprakları ince ve uzunsa, biraz ekin'i anımsatıyor ama ekin'e göre daha yumuşak sa, rengi ise güzel bir ton da yeşil ise %100 o Tarhun dur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
değişik bir şeydi ince ince uzun uzundu ve ince dalları vardı ve koyu yeşildi.. yani nasıl anlatsam, haşlanıp zeytinyağlı yemeği yapıldığı için çok kendinden geçmişti. ama bariz bir anason kokusu vardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Bahsettiğin ot anladığı kadarıyla Tarhun. İnternetten bir resmini buldum çok net değil, ama ben bir gün resmini çekip buraya yüklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() **** ben size resmini yarın buraya yükleyeyim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Çocukluğumda komşumuzun evinin öünde tarifinize uyan bitki vardı 50-70 cm kadar boylanabilen bir bitki 'mayana' derdi. Birkaç yıl önce Gölbaşı- savran köyü kırsalında aynı ottan terk edilmiş bir kom ev harabesi önünde de gördüm. ama yenip yenmediğini bilmiyorum sadece koklanıyordu diye hatırlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Arapsaçı ile Dereotu görüntüde bire bir aynı.Arapsaçı anasona kokar.Dere otunun kendine has farklı bir kokusu vardır.Rezene anasona kokar ama daha evvel yeşil olarak görmedim. İzmir'de oturduğunuz için bunları çok kolay bula bilirsiniz.Karşıyaka bostanlı pazarını tavsiye edebilirim.Alsancak pazarındada mevcut. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|