agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Yabani İğde ( Seabuckthorn berry - Hippophae Rhamnoides ) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/8593.htm)

AÇakıcı 17-06-2011 16:29

Arkadaşlar, bu meyve Erzincan Refahiye'de tarla ve su kenarlarında her yerde var. kimi ağaçlarda limon renginde kimi ağaçlarda koyu turuncu renklerde ve tadı ekşi portakal tadında daha çok suya atıldığında eriyen c vitamini sandoz tadında diyebilirim. bazı ağaçlarda hiç meyve yok. meyve renkleri de ağaca göre değişiyor yan yana olan ağaçların kiminde ağaç tamamen sarı diğerinde de tamamen portakala ve biraz daha koyu turunç renginde olabiliyor. eğer bir kaç yıl sulak tarlaları dikmezseniz tamamen bu ağaçlarla doluyor...

Heaven 09-09-2011 20:34

Sanırım bu bitkiden Eskişehir Osmangazi üniversitesi bankamatiklerin orada var isteyen temin edebilir.

toprak5552 14-01-2012 21:51

samsun bafra kuş cenneti sahil kesimde bolca bulunur.

dem10 16-02-2012 10:52

Bu bitkinin meyveleri Ankarada nerede var bilen var mi?

abrek 1968 17-02-2012 15:24

selamlar,
kıymetli dostlar bu yabani iğdenin meyvesi ve yağını veya extraktını nerden temin edebilirim.istanbulda yaşıyorum .veya kargoyla temini de olur .lütfen cevaplarınızı bekliyorum.

zafersu 17-02-2012 19:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dem10 (Mesaj 912452)
Bu bitkinin meyveleri Ankarada nerede var bilen var mi?

Sayın dem10 yanlış hatırlamıyorsam, Sayın Feriha, 6.sayfa, 174. mesajda gördüğünü yazmıştı. Umarım kendisi cevap yazar.
Kolay gelsin, aradığını bulursun inşaallah.

feriha 18-02-2012 21:01

Ankaralı arkadaşlar yabani iğde ağacını TBMM nin yanındaki Atatürk Bulvarına bakan kısımda Meclis parkında görmüştüm. Birçok ülkeden hediye edilen ağaçlar var. Ağaçların önlerinde nerden geldikleri, türleri yazıyor. Bakımıyla ilgilenen bahçıvanı bulup budama mevsiminde çelik alınabilir mi bilemiyorum.

Sitemizin satış bölümünde Botanik market Sn. Romantik arkadaşımızın yabani iğdeyi dişi-erkek fidan satışı yaptığıını biliyorum.

Yağının satış ilanlarını internette arayınca Karen Bilim » Mide Kanseri, Ülser rastladım.

Şifa için aradığınızı düşünüp yardımcı olmaya çalıştım.. Selamlar..

zafersu 19-02-2012 19:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 913698)
Ankaralı arkadaşlar yabani iğde ağacını TBMM nin yanındaki Atatürk Bulvarına bakan kısımda Meclis parkında görmüştüm. Birçok ülkeden hediye edilen ağaçlar var. Ağaçların önlerinde nerden geldikleri, türleri yazıyor. Bakımıyla ilgilenen bahçıvanı bulup budama mevsiminde çelik alınabilir mi bilemiyorum.

Sitemizin satış bölümünde Botanik market Sn. Romantik arkadaşımızın yabani iğdeyi dişi-erkek fidan satışı yaptığıını biliyorum.

Yağının satış ilanlarını internette arayınca Karen Bilim » Mide Kanseri, Ülser rastladım.

Sayın Feriha, çok ince düşünceli ve de çok iyisin, cevabın için teşekkürler, sağol.

abrek 1968 19-02-2012 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 913698)

teşekkürler sayın Feriha,ben bulamamıştım.şimdi sipariş verdim.

erdenaycincin 02-03-2012 22:35

selamlar elinde yabani iğde fidesi bulunan varsa acaba bartınlı kardeşiyle paylaşmak istermi :) eğer böyle bir iyilik yapmak isteyen olursa özel mesaj atarsa sevinirim.

tamergulkaya 16-04-2012 23:35

Seabuckthorn: The Story of a Superfood - YouTube

tamergulkaya 16-04-2012 23:36

Sea Buckthorn: New Miracle Berry - YouTube

tamergulkaya 16-04-2012 23:37

hippophae_winasun.flv - YouTube

tamergulkaya 20-04-2012 06:50

1 Eklenti(ler)
Eklenti 284755

hcmc 29-06-2012 14:27

bu bitkiden sivas yöresinde oldukça fazla.kendiliğinden sulak alanlarda yetişiyor.tadı limondan dah ekşi.oralarda tanıdığı olanlardan istenebilir

hcmc 29-06-2012 14:28

çocukluğumuzda az yemedik :)))

Benol Hazaroğlu 12-10-2012 17:14

Yabani iğde

1 Eklenti(ler)
Çok ekşi marmelat yapmaya karar verdim. Batum'dan geldi.

bari 25-12-2012 11:12

1 Eklenti(ler)
Orange energy kultivarı..

izmirinselluka 18-04-2013 00:45

bende yaban mersini ve yalancı iğde fidanı edinmek istiyorum ama nasıl

AÇakıcı 18-04-2013 00:59

erzincan refahiyede dolu var bu yalancı iğdeden tadı aynı c vitamini sandoz hapına benzer :) kimi sarıya, kimi de kırmızıya yakın ekşi portakal tadında ufacık çalıyken bile meyve verir ve kocaman ağaç olduğunda da meyvesi vardır. iki rengi de farklı ağaçlarda olur. yani ağaç ya koyu renk meyve verir ya da açık renk. bazı ağaçlar da hiç meyve vermez. köylerde kimse sevmez ve neredeyse hiç kimse tüketmez. hatta tarlaların kenarlarından başlayarak tarlaları istila ediyor diye yakarlar keserler kurtulmaya çalışırlar. :) kimi arar bulamaz, kimi de bulur kurtulamaz :)

izmirinselluka 18-04-2013 01:00

yalancı iğde fidanı bende alabilirmiyim erkek ve dişi olsun size nasıl ulaşabilirim fiyatlarını da öğrenebilirmiyim lütfen teşekkür ederim

AÇakıcı 18-04-2013 01:07

aslında köye gitsem bedava gönderirim ama ben istanbuldayım. refahiye merkezde ve refahiye erzincan yolundaki köylerin hepsinde hatta yol üzerinde sağa sola baksanız bir sürü bulursunuz bunlardan dere kenarları dolu. ama bilen ve değer veren yok.

izmirinselluka 18-04-2013 01:08

sayın kuyucu siz yalova damısınız bende karamürseldeyim yalancı iğde fidanı bende istiyorum mümkünmü bana yazarsanız sevinirim yaban mersini de varmı biraz fazla oldum herhalde kusura bakmayın

xamid 06-05-2013 12:00

Myrtflores-Thymelaelas takımının Elaeagnaceae familyasına ait Hippohae rhamnoides L. Ssp caucasica Rousi Turkiye’de deniz yuzeyinden 2000 m ye kadar hemen hemen her yukseltide farklı iklim kosullarında yetişir. Bitkinin yerel isimleri, yalancı iğde, cıcılık, cıcırgan, çişkan (Erzurum bolgesi), çay çalısı, Ilgaz ve Sivas yoresinde ise Sincan çalısıdır.
http://www.kmyo.duzce.edu.tr/kmyo/my...YO_OS_4017.pdf

AÇakıcı 06-05-2013 15:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi xamid (Mesaj 1149927)
Myrtflores-Thymelaelas takımının Elaeagnaceae familyasına ait Hippohae rhamnoides L. Ssp caucasica Rousi Turkiye’de deniz yuzeyinden 2000 m ye kadar hemen hemen her yukseltide farklı iklim kosullarında yetişir. Bitkinin yerel isimleri, yalancı iğde, cıcılık, cıcırgan, çişkan (Erzurum bolgesi), çay çalısı, Ilgaz ve Sivas yoresinde ise Sincan çalısıdır.
http://www.kmyo.duzce.edu.tr/kmyo/my...YO_OS_4017.pdf

bir yerde zincan ismini de verdiklerini okumuştum :) erzincan'a da bu meyve ne güzel yakışır :) bu meyvenin dişisi erkeği var yani dişi zincan ve "er zincan" :) bölge insanı bilse ve girişimci biri ilaç, meyve suyu, reçel gibi sanayi üretimi için kullansa çok güzel olur. Refahiye'de tarlaların kenarlarında çok var, çabuk yayıldıkları için yakıldığı bile oluyor. kuşburnu, karambuk, alıç toplayan çok ama bu meyvenin yüzüne bile bakan yok...

onur85 26-11-2014 20:45

Bu aylarda yabani iğde bulabilir miyiz arkadaşlar ?

Romantik 23-11-2015 20:03

Yalancı İğde bitkisi için bizi özellikle Yabancılar ve bu bitkinin değerini çok iyi bilenler sürekli aramaktadırlar. İlaç yapan bir fimaya meyvesini yine yağını çıkaracak bir firmayada meyvesini toplayıp gönderdik. Kilosu ortalama 40 TL den alıcı bulan bir meyve. Perakandeden ziyade toplu bahçe kurmak isteyenler için fidan satışlarımız olmuştur. Maalesef son yıldır fidan yetiştiremiyoruz, alıcı çok, üretim zor.

aydemiraydın 27-04-2016 08:14

kaliteli yalancı iğde fidanı bulabileceğimiz bir adres varmı? dişi-erkek olacak.

aydemiraydın 13-05-2016 08:40

1 Eklenti(ler)
erkek ve dişi yalancı iğdelerime nihayet kavuştum.

Eklenti 611644

aydemiraydın 21-06-2017 13:45

2 Eklenti(ler)
Eklenti 652212

Eklenti 652213

erkek ve dişi yabani iğdeler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025