![]() |
illa erkek ve dişi yabani iğde olmalı mı?
fideleri nasıl temin edebilirim. veya bir dostumuz tohum gönderebilir mi ? |
Alıntı:
|
İstanbul avr. yak. var mıdır bu ağaçtan?
|
sebebini bilmiyorum fakat fidanların ikiside kurudu.
|
Yalancı iğde tam güneşte yetişir. Eğer kökleri başka bir sebeple (köstebek, ilaç vs) ölmediyse büyük ihtimalle tam güneş güney cepheye dikilmemiş olmasındandır.
Alıntı:
|
Yalancı iğde her dem yeşil bir bitki midir?
|
Alıntı:
"Hippophae rhamnoides is a deciduous Shrub growing to 6 m (19ft) by 2.5 m (8ft) at a medium rate." |
Kışın yapraklarını döküyor baharda tekrar yapraklanıyor. Bol dikenli bir çalı.
|
Alıntı:
Yabani iğde kolay ölecek bir bitki değil..beni böğürtlen gibi uğraştıran bir ağaç.:D.oldukça arsız.. Sizdeki ölümler ağacın kendisiyle gelen bir hastalıktan ya da hibrit olması nedeniyle olası başka bir nedenden olabilir |
Alıntı:
olabilir. fiyatı pahalıydı fakat fidanlar çok cılızdı. |
Aynı akıbeti esfloradan aldığım zerehsk fidanlarında yaşadım..:) hazır esflorada bu konudayken ona da sorayım; sizdeki zereshk fidanları nasıl..gelişme var mı?
|
Bendeki zerehsk iyi durumda. Tomurcuklar çıkmaya başladı.
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/23646.htm |
Bizde çok az kaldı ve yavaş yavaş hareketleniyorlar. Zereşk çok suyu sevmiyor bilginiz olsun.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
benim yalancı iğdeler kurumuştu hevesimde kırıldı fakat merak ettim meyve tadı nasıl.
|
Alıntı:
meyve çok küçük.bu meyveyi zereshk gibi dalıyla kesip kurutmak ondan sonra toplamak gerekir yoksa tek tek toplanacak meyve değil. zereshk in kırmızı değil de sarı turuncu renklisi .tabi şifasına laf yok. bir de yerini severse oldukça yayılıcı bir bitki.böğürtlen gibi.ben kuşlar yesin ve bahçede çeşitlilik olsun diye yetiştiriyorum açıkçası. |
bana da fidan lazım satın almak istiyorum piyasada yok acaba elinde olan arkadaşların bana 1 dişi + 1 erkek fidan gönderme imkanları var mı
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025