agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Yabani İğde ( Seabuckthorn berry - Hippophae Rhamnoides ) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/8593.htm)

denizakvaryumu 26-02-2010 11:03

Bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut ile beyin dengesini ayarlayarak stresin etkilerini azaltır, verdiği enerji ile üretkenliği arttırır.

Karaciğer hastalıklarını önleyicidir. Her türlü ülser, gastrit, hazımsızlık gibi mide hastalıklarında, mukoza yaralarında ve kronik hepatitte etkili olur. Ayrıca cilt sorunu olanlar içinde önemlidir.

Seabuckthorn içinde protein, fabulin, albumim, karbonhidrat, linolik asit, amino asit, vitamin, omega yağları ve caratenoid miktarları çok yüksek olan bir meyvedir.

A Vitamini, C Vitamini B1, B12 Vitamini ve K Vitamini bakımından zengindir.

İçeriğinde kan dolaşım sistemi için tartışılmaz faydaları bulunan doymamış yağ asitleri linoik asit ve faydalı yağ asitleri ihtiva ettiğinden kroner kalp rahatsızlıklarının önlenmesinde, kalp kapakçıklarının sağlığının korunmasında, kalp damarlarının sağlıklı çalışmasında etkili bir besin maddesidir.

İçeriğindeki yağ asitlerinin yüz güzelliği için önemi büyüktür. Bu nedenle kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Harici olarak da maskelere eklenebilir.

Kısacası bu bitkinin meyvelerinden elde edilen yağlar; kan dolaşım sisteminin düzenlenmesinde, toksinlerin vücuttan korunmasında Trigliserid seviyelerinin düzenlenmesinde, bağışıklık sisteminin desteklenmesinde kullanılması gereken mükemmel bir besin desteğidir.

http://seabuckthorn.blogcu.com/sea-b...role-s/5545057

denizakvaryumu 26-02-2010 11:18

1 Eklenti(ler)
Eklenti 127253

kaynak

Romantik 27-03-2010 22:24

Ülkemizde tıbbi yönü üzerinde çalışmalar var, özellikle Akdeniz Üni.

ayrıca, Antalyada ilaç yapan bir firmanın çalışmalarıda bildiğim kadarıyla devam ediyor.

ahmet salih 03-04-2010 00:19

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl Sn;romantik'den aldığım yabani iğde ,Kargoda hasar alan eşini kaybettik galiba, Mecburen bir çift daha almak gerekecek, meyve vermeden dişi erkek ayrımı yapabilmek mükün değil sanırım.

Romantik 23-04-2010 00:31

Bu sene dişilerden bir miktar büyük saksılara aldım, saksı içinde meyve almaya çalışacağım,

nariçi 23-04-2010 07:35

Bu civarda meyve tutmayan iğdeler var, geçen yıl meyve tutan iğde diye bulduğum çelikleri saksılara diktim. Birkaç tane var, acaba ne zaman meyve verirler?

Romantik 23-04-2010 19:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nariçi (Mesaj 623143)
Bu civarda meyve tutmayan iğdeler var, geçen yıl meyve tutan iğde diye bulduğum çelikleri saksılara diktim. Birkaç tane var, acaba ne zaman meyve verirler?

Yalancı İğelerin ortalama 3 yaşından itibaren meyve verdiğini tahmin ediyorum.

delarosa 07-08-2010 17:47

merhabalar

bu yabani iğdeler tokat niksarda kelkit çayı kenarında bol miktarda mevcut.
niksarlılar bu bitkiyi bilmiyor. konustuğum bazı insanlar meyveyi küçükken yedikleri ama tadının cok ekşi olduğunu belirtiyorlar.
insallah bende gidip göreceğim.

delarosa 18-08-2010 10:14

selam

arkadaşlar
önceki mesajımda dediğim gibi niksarda bu meyveyi buldum. gercekten bol miktarda var.
1 kilo topladım.
her gün yiyorum.
:)

Romantik 18-08-2010 10:54

Sayın delorasa,

Büyük bir ihtimalle topladığınız ve bulduğunuz meyve farklı bir meyve. Çünkü Yalancı İğdelerin üzerinde şu an meyve yok ve yeni oluşmaya başlayacaklar.

Eğer yediğiniz bitkinin resmini eklerseniz hangi bitki olduğunu daha iyi anlayabiliriz.,

Sağlıcakla.

ahmet salih 20-08-2010 10:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi delarosa (Mesaj 684715)
arkadaşlar
önceki mesajımda dediğim gibi niksarda bu meyveyi buldum. gercekten bol miktarda var.
1 kilo topladım.
her gün yiyorum.
:)

Merhaba Sn;delarosa , yabani iğdeye yaprak ve meyva yapısı olarak benzeyen bir çok bitki var. Bitkinin kesin tanimlamasını yapmadan fazla tüketmemenizi öneririm, en azından resimlerini yükliyebilirseniz, sitedeki arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

gilaburu 23-08-2010 13:24

Merhaba arkadaşlar bu yalancı iğde bitkisinin fidanını veya tohumunu nereden bulabiliriz.yardımcı olursanız sevinirim.

denizakvaryumu 23-08-2010 14:00

http://www.e-fidancim.com/Tuplu-Yaba...ni,PR-513.html

gilaburu 23-08-2010 14:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 687319)

Teşekkür ederim sayın denizakvaryumu yalancı iğde fidanı sayın Romantikte varmış.

delarosa 27-08-2010 13:15

arkadaşlar

niksarda topladığım yabani iğde meyvelerini giresundaki sayın gılgamış arkadaşa gönderdim.
onaylanmıştır.
niksardakiler yabani iğde.
burda bol miktarda mevcut.
acaba bu meyvenin tiari bir yönü var mıdır?

çinde üretildiğini ve çekirdeğinden yapılan yağın satıldığını öğrendim.
acaba türkiyede bu uygulanabilir mi?
teşekkürler

denizakvaryumu 27-08-2010 13:40

Altın çilek tanınmıyordu, Başbakan sayesinde şimdi herkes biliyor.Aktarlarda en çok satılan ürün oldu.

Yabani iğde şimdilik tanınmıyor ama belli olmaz bir reklamla her şey değişebilir.

Türkiye için goji ve yabani iğdeden çok ümitliyim.

delarosa 27-08-2010 14:25

sayın deniz akvaryumu

dediğim gibi niksar ilçesi yabani iğde yetiştiriciliği için biçilmiş kaftan.
buralarda insanlar patates gibi sebzeler ekip resmen hüsrana uğruyorlar.
acaba bunun pazarının bulunup direkt yurtdışına gerek taze meyve gerek suyu gerekse de yağı ihraç edilemez mi?

ülkemiz için çok güzel bir gelir kaynağı olacağını düşünüyorum.
saygılarımla

delarosa 27-08-2010 14:26

sayın deniz akvaryumu

bir sorum daha olacak.
acaba niksar bölgesi için goji berry uygunmudur?
nasıl bir ikli,m ve toprak ister?

denizakvaryumu 27-08-2010 14:41

Goji bilgileri ve tecrübeler için goji konusuna bir göz atın derim :)

delarosa 27-08-2010 14:48

pekala :)

Romantik 27-08-2010 19:45

Arkadaşlar,

Yalancı İğde Fidanı sattığımızdan biliyoruz, daha çok yakınları ALS Hastası olanlar bizden fidan alıp, yapraklarından çay yapımında ağırlıklı olarak kullanıyorlar.

Basında ALS Hastalığı,

http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/219475.asp

Romantik 27-08-2010 19:50

Biz geçen yıl Yalancı İğdeden Kanser ilacı yapacak bir firmaya meyve temin etmiştik, bu firmayla görüşmelerimiz devam ediyor, bu yıl içinde tekrar meyve ihtiyaçlarını gidereceğiz.

Yalancı İğde meyvesinin ilerleyen zamanlarda, yöre insanları için ekonomik bir kazanç olacağına inanıyorum.

nariçi 27-08-2010 21:53

İğde meyve çekirdeğinden tespih yaparlardı. Üzerlik gibi duvar süsü yaparlardı. Meyve kabuğu açık kahve rengi kabuk altı etli kısmı pamuksu olur. (aynı bilgiye sahipmiyiz?)

Romantik 29-08-2010 10:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nariçi (Mesaj 688791)
İğde meyve çekirdeğinden tespih yaparlardı. Üzerlik gibi duvar süsü yaparlardı. Meyve kabuğu açık kahve rengi kabuk altı etli kısmı pamuksu olur. (aynı bilgiye sahipmiyiz?)

Sayın nariçi,

Ayrı bitkilerden bahsediyoruz. Siz normal İğdeden bahsediyorsunuz.

Yalancı İğde çok daha farklı.

nariçi 31-08-2010 19:22

Burada meyve tutmayan iğdeler de var. Bahar da çiçek açar ama meyve olmaz. Çoğalması çelikle olur.

Meyve ve dal fotoğrafını ekleyin de bakalım nasılmış.

delarosa 16-09-2010 15:21

arkadaşlar
söyle bir olayı anlatmak istiyorum.
bir hasta gelmişti polikliniğe
hasta kolesterol ilacı yazdırmak istiyordu. ne yaparsa yapsın ldl yani kötü kolesterolu 195 in altına inmiyordu.
hastaya yabani iğde yemesini tavsiye ettim.
hasta iğdeleri bulmuş.
sırf etkisini denemek için ekstra bir diet yapmamaış.
bugun tekrar tahlil yaptırdı yani tam 1 ay sonra
ldl kolesterolu 155 cıkmış. yani normal sınırlarda.
bunu belirtmek istiyorum.

delarosa 01-11-2010 21:22

sayın romantik
bu yabani iğde alan ilaç firmaları hangi firmalar?

Romantik 23-12-2010 20:23

Çoktandır bu başlığa bakmamıştım. Sayın delorasa sorunuzu yeni gördüm,

Size konu ile ilgili özel mesaj gönderirim.

Saygılar.

delarosa 28-03-2011 16:53

sayın romantik.
sizden hala bir cevap beklemekteyim.
insallah bunun ticari yönü acısından ilaç firmaları konusunda bana mesaj atıp yardımcı olursunuz.
saygılarımla

denizakvaryumu 02-04-2011 08:49

http://www.youtube.com/watch?v=UFHiq...eature=related

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025