agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Yabani İğde ( Seabuckthorn berry - Hippophae Rhamnoides ) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/8593.htm)

astenya77 09-10-2009 11:04

arkadaşlar açai fidesi olan varsa ben almak istiyorum

bari 09-10-2009 11:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi astenya007 (Mesaj 508757)
bu meyvada aşılı veya ham olayaı varmıdır yani doğada bulunanla kültürlenmiş arasında bi rak varmıdır acaba

Mutlaka verim ve meyve büyüklüğü ve lezzet açısından farklar var. Bizdeki yabaniler ufak meyveli ve limon muadili ekşiler. Aşağıdakiler kultivarları.

Indian Summer - The most common variety found on the prairies today. A seedling variety, selected by the PFRA shelterbelt center as a multi-purpose fruit bush and wind break.

BotanicaTM (Botanicheskaya cv.) A large fruited, excellent flavoured variety originating from a Moscow breeding program. Heavy yielding tree with an upright growth habit.

Russian OrangeTM (Otradnaya cv.) Vigorous bush with deep orange berries. Earlier maturing

Siberian SplendorTM (Prevoshodnaya cv.) Newer variety from a Siberian breeding program. Fruit is large, sweet, and easy to harvest. Good for fresh eating becayes it is less tart.

Star of AltiTM (Chuskaya cv.) Newer variety similar to Siberian Splendor. Sweet, bright orange fruit. Developed in the central asian area of the former Soviet Union.

SunnyTM (Solnechnaya cv.) Developed by the main Russian sea buckthorn breeding program in Siberia. Very sweet berries.

TitanTM (Trofimovskaya cv.) Very flavourful and aromatic variety from Minsk Belarus. A heavy yielder of very large berries.

Frugana Early ripening productive variety developed in the former East Germany. Upright growth habit reaching up to 5 meters tall. Longer stems make hand harvesting of fruit easier.

Hergo Preferred variety for commercial planting in Germany because of its adaptability to German harvesting machines. Medium size and medium vigor plants. High productivity and high fruit quality.

Leikora Dual purpose variety used for both fruit production and as a landscape plant.

bari 09-10-2009 11:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi astenya007 (Mesaj 508758)
birde çok merak ettiğim konu bu açai denilen ağaçın ev ortamında yetiştirilip yetiştirilemediği **** hangi bölgelerde veya yörelerde yetiştirilebilineceği

Bu sorunuzun yeri burası değil ama cevap vereyim. Ev ortamında saksıda yetişen Dwarf acai türü mevcut.

serdar kahveci 10-10-2009 01:26

Merhaba arkadaşlar !

serdar kahveci 10-10-2009 01:27

bu yabani iğde ağacını istanbul sınırları içinde bulabilirmiyim acaba bilginiz varmı?

serdar kahveci 10-10-2009 01:28

yahutta istanbula yakın çevre illerde hiç kimse bilmiyo burdan bir sonuç alırım diye umuyorum yardımlarınız için şimdiden teşekürler.

bari 11-10-2009 18:57

4 Eklenti(ler)
Bizim Eskişehir'de parklarda yalancı iğde bulunmasının biraz üniversite destekli olduğunu düşünüyorum. Belediye başkanımızın Üniversite kökenli olması sebebiyle.

Romantik 26-10-2009 00:09

Yabani İğde meyveleri tam olgunlaştığında Limonumsu bir koku-tad vermeye başladı.

Romantik 26-10-2009 00:12

Bitkiyi ne kadar çok tanıtmaya çalıştıksada hala anlaşılmayan bölümler var, bazı üretici ve satıcı arkadaşlar bitkinin tek başına meyve verdiğini idda ediyor. Kesinlkle meyve vermesi için hem dişi, hemde erkek ağacın olması lazım ve erkek ağaçlar meyve vermiyor ( Kiwideki gibi )

bari 27-10-2009 22:07

1 Eklenti(ler)
Yalancı iğde, Türkiyenin iki farklı yerinden karşılaştırma için fotosunu ekliyorum, Sn. Romantik sizinkiler nasıllar?

Romantik 27-10-2009 22:15

Bahriciğim seninkiler daha Sarımtrak, benimkiler daha turuncu.

Türkiyede tahminim 2 çeşit var.

Bu arada bilgisaraydaki sorun yüzünde fotoğraf yükleyemedim.

Tekrar denerim. Karşılaştırmış oluruz.

denizakvaryumu 21-11-2009 09:53

http://www.onegreenworld.com/index.php?cPath=4_117

Deniz üzümü
kolleksiyonu yapmak isteyenler, bir göz atsın :)

bari 21-11-2009 11:08

Yurtdışından getirtmek lazım kultivarlardan. Portakaldan 7 kadar fazla c vitamini, diğer bütün vitaminlerde cabası. Ayrıca nitrojen fixing özelliği olan ağaç türlerinden...

denizakvaryumu 22-11-2009 00:22

Ben katılırım.

astenya77 10-12-2009 14:32

selam meyve dosları ben mümkünse sizlerden sea buckthorn berry fidesi tohumu veya çekli halinde (dişili erkekli) istiyorum bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevineceğim adresim Sakarya Üniversitesi Adapazarı Meslek Yüksekokulu karşı ödemeli bu adrese gönderirseniz sevinirim adım Ali YILMAZ

astenya77 10-12-2009 14:42

isteyen arkadaşlara bende goji ve likapa fidesi gönderebilirim

athena -asena 10-12-2009 16:42

sayın astenya

goji fidesi alabilirim teşekkürler.

mahirgs 13-12-2009 01:41

sayın Kuyucu
bende değişik meyvelere çok meraklıyım, elimde yer kirazı, pepino fidelerim var ayrıca USA dan goji tohumunu da getirtiyorum eğer elinizde varsa benide yalancı iğdeden mahrum bırakmazsanız çok sevinirim. Çelik varsa çelik yoksa tohumla da deneyebilirim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim...

mahirgs 13-12-2009 01:46

goji likapa

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi astenya007 (Mesaj 543953)

Sayın astenya
Goji no1 tohumunu ısmarladım USA dan yakında elime geçecek. Ancak LB fidesi sizde varsa ondan da almak istiyorum. Ayrıca likapadan da bir iki tane numune gönderebilirseniz onu da denemek isterim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. saygılar..

kuyucu 13-12-2009 19:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mahirgs (Mesaj 545441)
sayın Kuyucu
bende değişik meyvelere çok meraklıyım, elimde yer kirazı, pepino fidelerim var ayrıca USA dan goji tohumunu da getirtiyorum eğer elinizde varsa benide yalancı iğdeden mahrum bırakmazsanız çok sevinirim. Çelik varsa çelik yoksa tohumla da deneyebilirim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim...

Sayın mahirgs,
isterseniz tohum, isterseniz çelik gönderebilirim. İstanbul veya Yalova' da olsaydınız fidan da hediye edebilirdim. Bu diğer üyeler için de geçerli :)

mahirgs 13-12-2009 21:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kuyucu (Mesaj 546245)
Sayın mahirgs,
isterseniz tohum, isterseniz çelik gönderebilirim. İstanbul veya Yalova' da olsaydınız fidan da hediye edebilirdim. Bu diğer üyeler için de geçerli :)

çok teşekkür ederim adresimi özelden göndereceğim. iki dişi bir erkek çelik le 10 kadar tohum gönderebilirmisiniz.

botanik2009 13-01-2010 21:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi astenya77 (Mesaj 543953)

likapa çeliği almam mümkün mü?

gurbik67 20-01-2010 22:42

arkadaşlar
yalancı iğde fidanı olanlardan ücret karşılığı alabilirim elinde olanlar lütfen bildirsin.

feriha 24-01-2010 16:42

Arkadaşlar bugün iki sınav görevi arası ayaza rağmen kaçamak yaptığım mini ağaç gezimde yabani iğde ile tanıştım!

Gövdesi bir karış çapına gelmiş çalı görünümünde, budanmış.. Önündeki tabelada

Familya: Eleagnaceae
Tür: Hippophea rhamnoides L.
*Pollmix-manrich*
Demokratik Almanya hediyesi
10 Nisan 1987 yazıyor..

Aralıklı üç çalı aynı diye düşünüyorum. Baharda yapraklanmasını, çiçek ve bitkilerini takip edip resimleyeceğim. Nasıl sevindim bilseniz..

bari 24-01-2010 17:07

SEvgili Feriha,

Bir alman kultivar bulmuşsunuz, çoğaltılabilirse güzel olur... almanlar ve ruslar yalancı iğde konusunda en iyiler...

bari 24-01-2010 17:26

2 Eklenti(ler)
Bir erkek ve iki dişi ağaç varsa ki büyük ihtimal vardır...Seneye şöyle manzaralara hazır olun derim.. Araştırmak isterseniz almanlar sanddorn diyorlar yalancı iğdeye..

nariçi 24-01-2010 18:20

Bu iğdelerin çekirdeklerini de çocuklarda nazarlık olarak kullanırlardı.

bari 24-01-2010 19:13

SEvgili Nariçi, Yalancı iğdenin çekirdekleri biraz küçükler...

http://pflanzen.garten-arkaden.de/Pf...go::28523.html

nariçi 24-01-2010 19:19

Burada yaygın olan iğdeler hiç meyve tutmuyor. Ben çocukluğumda çekirdek-meyve görürdüm. Şu sıralar yabani iğde var, ancak meyveli iğde çeliği yeni geçen yaz diktim.

ngunduz71 20-02-2010 01:07

3 Eklenti(ler)
Merhaba,
Ekim ayında meyvelerden aldığım tohumlardan çimlenen yalancı iğdeler.
Karadenizde gözlemlediğim kadarıyla 2 türe rastladım.ağaç ve meyve formlarıda farklılık gösteriyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025