![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Olgunlasmaya basladilar
2 Eklenti(ler)
Meyve iriligi ve tadi ayni yaz basindaki ilk urun gibi. Yaz sicaklarinda olgunlasanlar biraz daha kucuktu. Su an piyasada hic bogurtlen olmadigini dusunursek ticari yetistiricilik amaciyla yanlizca sonbahar urunu icin bile kesinlikle dusunulmeli.
|
1 Eklenti(ler)
|
Aslinda Izmir'in bize gore avantaji var sonbahar urunu icin. Biz burada son urunun soguktan etkilenmemesini umarken sizin boyle bir durumunuz yok. Tek yapmaniz gereken Temmuz gibi budama yaparak urunu geciktirmek. Bu da buyuk avantaj. Arada urun almak yerine sadece yaz basi ve sonbahar urunune konsantre olursunuz.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
10 yıldır alışveriş yaptığım site artık üzülerek Türkiyeye gönderim yapmadığını beyan etti. Bunun için kime teşekkür etmem gerekir bilmiyorum. Tüm Avrupa kapılarını bize kapatıyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Reuben hasat zamani manipulasyonu icin cok uygun bir cesit. Cocuklardan kurtarabildigim 2 bogurtlenin resmini bugun cektim. Urunun yuzde 50'den fazlasi bu irilikte ve tadi da cok guzel. Olgunlasma devam ediyor. |
1 Eklenti(ler)
4. meyveleri toplamaya devam ederken 5. meyveler olusmaya basladi ama haftaya soguklar geliyor yeterli irilige ulasmadan don yerler diye dusunuyorum. Bakalim gorecegiz.
|
Himbo Top ahududu
2 Eklenti(ler)
Ocak ayi gelmek uzere ve meyve vermeye/cicek acmaya devam ediyor.
|
Maşallahı çok görmeyelim sn. esflora
|
Alıntı:
Üzülere söylemeliyim ki dünya üzerinde tüm ülkelerle ikili ilişkilerimiz bitti. Dünya üzerinde dışa bağımlı olupta bu kadar atarlanan başka bir ülke yoktur. Rusya zamanında uçak düşürme mevzunda resmen turist kozunu oynadı kriz üstüne kriz oldu. ABD yakın zamanda gıda ambargosu koyarsa ülke tamamen aç kalır. |
Öncelikle herkese selamlar saygılar; bağ evimizin önündeki yumuşak, kumlu ırmak mili olan,yaklaşık 200 metrekare bir alanı böğürtlen yetiştiriciliği yapmak sevdiklerimle paylaşmak stres atmak çok olursa satmak için düşünüyorum. evim amasya merkeze yakın olup kışları -15 i çok nadir görmektedir. Forumdaki tecrübeli arkadaşlardan hangi cins üründen tedarik etmemde bana yardımcı olmalarını istirham ediyorum. şimdiden herkese teşekkürler.
|
Hayırlı. Aksamlar. Ben afyondan yazıyorum. Omurilik kırıgı yasadım ve emekli islemleri basladı. Ev dısına pek cıkamıyorum. Bu tarz bitkilere cok ilgim var ve su anda psikolojime en iyi gelen sey bu tarz bitkilerle ugrasmak. Bitki satın almak istedim ama su anda maddi durum malum baya sorun. Elinde fazla kok bitkisi olan varsa. 1-2 kok bogurtlen gonderebilirmisiniz. Farklı tur olabilir. Evde balkonumuz cam kapalı orda saksı içinde yetiştirmek istiyorum. Bilmiyorum belki sacma oldu ama Kusuruma bakmayın. İlgilenen olursa adresimi gondereyim.
|
Alıntı:
Eskişehir de oturuyorum ve Afyon luyum. |
Alıntı:
Eskişehir de oturuyorum ve Afyon luyum. |
Dalperen bey ozelinize bilgilerimi yazdım. Mumkunse alıcıyım. Baska tur ve çeşitlerden de gonderebilecek olan varsa cok mutlu olurum.
|
Merhaba arkadaşlar reuben almayı düşünüyorum ama 120 tane yollayabilir mişler 3.5 tl den.60 lık viyolle. paylaşmak isteyevar mi ?
|
Reuben 2. çiçeklenme
2 Eklenti(ler)
İlk meyveler oluşmaya başladı.
|
yabani böğürtlen her yeri sardı nasıl kurtulurum bilen varmı
|
Alıntı:
|
Ne büyüklükte bir alandan bahsediyorsunuz ve temizledikten sonra alanda ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Alıntı:
|
10 m2 benim çitimin dibi boş kalacak
|
Alıntı:
1.Sönmemiş kireç döküp sulayabilirsiniz. 2.Bir kova kaynar su hazırlayıp dibine dökebilirsiniz. 3. Sirke dökebilirsiniz. 4. Dozer tutup kökten sökebiliriniz. Bu yöntemlerin hepsi az çok ekolojik. Herbisit da kullanabilirsiniz, bu seçenek pek ekolojik değil, tavsiye etmiyorum. |
Yabani böğürtlenlerden kurtulmak çok zordur. Kesimi yaptıktan sonra ortaya çıkan bitkileri kökünden sökün, mümkünse çapa makinesi ile derin bir çapalama yapın. Çapalama esnasında ortaya çıkan kökleri söküp atın. Daha sonra kireç ve sulamayı yapıp alanı naylonla komple kapatın. Sonbaharda alana taze hayvan gübresi döküp karıştırın.
Bahara alanınız %99.9 yabani böğürtlensiz girecektir. Küçük bir ihtimal olarak tek tük bir yerlerden çıkma ihtimali hala var. Alanı başka bir bitki dikerek doldurmanızı öneririm. Başı boş bırakılan yerlerde yabani böğürtlenlerin alanı ele geçirmeleri çok kolay olur. Alıntı:
|
Reuben
2 Eklenti(ler)
Reuben dik yönelimli ve çok güçlü bir bitki olmasına rağmen aşırı verim nedeniyle ilk meyveler irileştikçe bitkiler yere doğru eğildiler. Acilen destek tellemesi gerekiyor.
2. resimde görülen yeni sürgünleri 120cm iken tepe kesimi yapıp dallanmasını sağlayarak önümüzdeki dönemde bu sorunla karşılaşmamayı umuyoruz. |
Merhaba, ben de ahududu yetiştiriyorum fakat ahududunun yaprakları sarardı. Bir hastalık mı başka birşey mi karar veremedim. Sizce ne yapmalıyım?
http://i.hizliresim.com/PDkm35.jpg |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025