agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Böğürtlen, Ahududu (Rubus idaeus) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/638.htm)

nilufers 01-11-2017 09:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esflora (Mesaj 1513066)
:))) Bu sicak donemde surgundeki ahududu veya herhangi bir bitkiyi Türkiye'deki kargolara teslim ederken cok dusunmek gerekir. Size gelen ahududular cok guclu durumda bitkiler ve kucuk saksida olduklarindan alttan birkac yapragin sari olmasi normaldir. Yari golge ortamdalar.

Saksinin strecle sarilmasi topragin yolda dokulmemesi ve nemin korunmasi icindir. File ise bitkiyi korurken ayni zamanda hava almasini saglamak icindir. Bizim bitkiyi saglikli bir sekilde ulastirmak icin sistemimiz bu ve yillardir sorun yasamadik.

buradan tekrar teşekkür etmek istedim, göndermiş olduğunuz bitkileri hemen bahçeye diktim, ikisi de tuttu, hızlı gelişti ve hala meyve vermeye devam ediyor :)

aydemiraydın 01-11-2017 09:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muratcolak (Mesaj 1520608)
Ruben bgurtleni ureten varmi..surekli verdigi soyleniyor

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

meyve veriyorda bu sene sıcaklardan meyveler kurudu.böğürtlenlerin hepsini söküp ağaç aralarına dikicem.

muratcolak 01-11-2017 09:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1521917)
meyve veriyorda bu sene sıcaklardan meyveler kurudu.böğürtlenlerin hepsini söküp ağaç aralarına dikicem.

Biz de sicaktan urun alamadik

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

esflora 10-11-2017 12:44

Olgunlasmaya basladilar

2 Eklenti(ler)
Meyve iriligi ve tadi ayni yaz basindaki ilk urun gibi. Yaz sicaklarinda olgunlasanlar biraz daha kucuktu. Su an piyasada hic bogurtlen olmadigini dusunursek ticari yetistiricilik amaciyla yanlizca sonbahar urunu icin bile kesinlikle dusunulmeli.

Jezebel 19-11-2017 22:29

1 Eklenti(ler)
Anca uygun iklim yakaladılar.

Eklenti 661026

İzmir onlara göre değil.

esflora 21-11-2017 10:34

Aslinda Izmir'in bize gore avantaji var sonbahar urunu icin. Biz burada son urunun soguktan etkilenmemesini umarken sizin boyle bir durumunuz yok. Tek yapmaniz gereken Temmuz gibi budama yaparak urunu geciktirmek. Bu da buyuk avantaj. Arada urun almak yerine sadece yaz basi ve sonbahar urunune konsantre olursunuz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1523101)

İzmir onlara göre değil.

msacit 21-11-2017 11:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1523101)

Eklenti 661026

İzmir onlara göre değil.

Sayın Jezebel, özelden yazcaktım; ama mesaj kapalı. Daha önce Blackmoor'dan bitki almıştınız. En son ne zaman aldınız halen TR'ye gönderiyolar mı bilginiz var mı bu konuda?

Jezebel 21-11-2017 13:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi msacit (Mesaj 1523268)
Sayın Jezebel, özelden yazcaktım; ama mesaj kapalı. Daha önce Blackmoor'dan bitki almıştınız. En son ne zaman aldınız halen TR'ye gönderiyolar mı bilginiz var mı bu konuda?

10 yıldır alışveriş yaptığım site artık üzülerek Türkiyeye gönderim yapmadığını beyan etti.
Bunun için kime teşekkür etmem gerekir bilmiyorum.
Tüm Avrupa kapılarını bize kapatıyor.

aydemiraydın 22-11-2017 12:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esflora (Mesaj 1523256)
Aslinda Izmir'in bize gore avantaji var sonbahar urunu icin. Biz burada son urunun soguktan etkilenmemesini umarken sizin boyle bir durumunuz yok. Tek yapmaniz gereken Temmuz gibi budama yaparak urunu geciktirmek. Bu da buyuk avantaj. Arada urun almak yerine sadece yaz basi ve sonbahar urunune konsantre olursunuz.

iyi fikir. sanırım çok işimize yarayacak.

msacit 22-11-2017 14:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1523274)
10 yıldır alışveriş yaptığım site artık üzülerek Türkiyeye gönderim yapmadığını beyan etti.

Üzücü bi durum bence alabildiğimiz çeşitleri yurtdışından almalıyız şimdi. Özellikle fidancılıkla uğraşan kişiler bu işe el atmalı. Daha sonra çoğunu alamayabiliriz.

esflora 24-11-2017 15:43

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1523343)
iyi fikir. sanırım çok işimize yarayacak.

Bu yontem yediveren bogurtlen cesitlerinde kullaniliyor. Hatta budamayi daha da geciktirip yuksek tunellerde bekletip hasat Aralik ayina kadar uzatiliyor ve turfanda urunden daha iyi fiyatlara satiliyor.

Reuben hasat zamani manipulasyonu icin cok uygun bir cesit. Cocuklardan kurtarabildigim 2 bogurtlenin resmini bugun cektim. Urunun yuzde 50'den fazlasi bu irilikte ve tadi da cok guzel. Olgunlasma devam ediyor.

esflora 01-12-2017 20:11

1 Eklenti(ler)
4. meyveleri toplamaya devam ederken 5. meyveler olusmaya basladi ama haftaya soguklar geliyor yeterli irilige ulasmadan don yerler diye dusunuyorum. Bakalim gorecegiz.

esflora 20-12-2017 11:28

Himbo Top ahududu

2 Eklenti(ler)
Ocak ayi gelmek uzere ve meyve vermeye/cicek acmaya devam ediyor.

Beşiktaş 20-12-2017 12:49

Maşallahı çok görmeyelim sn. esflora

Beşiktaş 20-12-2017 12:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1523274)

Mehterciler işi çözerler sn. Jezebel.
Üzülere söylemeliyim ki dünya üzerinde tüm ülkelerle ikili ilişkilerimiz bitti. Dünya üzerinde dışa bağımlı olupta bu kadar atarlanan başka bir ülke yoktur.
Rusya zamanında uçak düşürme mevzunda resmen turist kozunu oynadı kriz üstüne kriz oldu.
ABD yakın zamanda gıda ambargosu koyarsa ülke tamamen aç kalır.

m.m.koçak 22-01-2018 14:19

Öncelikle herkese selamlar saygılar; bağ evimizin önündeki yumuşak, kumlu ırmak mili olan,yaklaşık 200 metrekare bir alanı böğürtlen yetiştiriciliği yapmak sevdiklerimle paylaşmak stres atmak çok olursa satmak için düşünüyorum. evim amasya merkeze yakın olup kışları -15 i çok nadir görmektedir. Forumdaki tecrübeli arkadaşlardan hangi cins üründen tedarik etmemde bana yardımcı olmalarını istirham ediyorum. şimdiden herkese teşekkürler.

vatanda 12-02-2018 21:26

Hayırlı. Aksamlar. Ben afyondan yazıyorum. Omurilik kırıgı yasadım ve emekli islemleri basladı. Ev dısına pek cıkamıyorum. Bu tarz bitkilere cok ilgim var ve su anda psikolojime en iyi gelen sey bu tarz bitkilerle ugrasmak. Bitki satın almak istedim ama su anda maddi durum malum baya sorun. Elinde fazla kok bitkisi olan varsa. 1-2 kok bogurtlen gonderebilirmisiniz. Farklı tur olabilir. Evde balkonumuz cam kapalı orda saksı içinde yetiştirmek istiyorum. Bilmiyorum belki sacma oldu ama Kusuruma bakmayın. İlgilenen olursa adresimi gondereyim.

dalperen 13-02-2018 20:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vatanda (Mesaj 1531005)
Hayırlı. Aksamlar. Ben afyondan yazıyorum. Omurilik kırıgı yasadım ve emekli islemleri basladı. Ev dısına pek cıkamıyorum. Bu tarz bitkilere cok ilgim var ve su anda psikolojime en iyi gelen sey bu tarz bitkilerle ugrasmak. Bitki satın almak istedim ama su anda maddi durum malum baya sorun. Elinde fazla kok bitkisi olan varsa. 1-2 kok bogurtlen gonderebilirmisiniz. Farklı tur olabilir. Evde balkonumuz cam kapalı orda saksı içinde yetiştirmek istiyorum. Bilmiyorum belki sacma oldu ama Kusuruma bakmayın. İlgilenen olursa adresimi gondereyim.

cinsini bilmediğim pembe kırmızı, dikenleri küçük olan ahududum var. Bundan isterseniz birkaç kök ilkbaharda yollayabilirim. Sadece yaz başında veriyor.
Eskişehir de oturuyorum ve Afyon luyum.

dalperen 13-02-2018 20:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vatanda (Mesaj 1531005)

cinsini bilmediğim pembe kırmızı, dikenleri küçük olan ahududum var. Bundan isterseniz birkaç kök ilkbaharda yollayabilirim. Sadece yaz başında veriyor.
Eskişehir de oturuyorum ve Afyon luyum.

vatanda 19-02-2018 01:34

Dalperen bey ozelinize bilgilerimi yazdım. Mumkunse alıcıyım. Baska tur ve çeşitlerden de gonderebilecek olan varsa cok mutlu olurum.

dalperen 24-03-2018 09:15

Merhaba arkadaşlar reuben almayı düşünüyorum ama 120 tane yollayabilir mişler 3.5 tl den.60 lık viyolle. paylaşmak isteyevar mi ?

esflora 22-04-2018 00:20

Reuben 2. çiçeklenme

2 Eklenti(ler)
İlk meyveler oluşmaya başladı.

HAKAN_O 29-04-2018 21:16

yabani böğürtlen her yeri sardı nasıl kurtulurum bilen varmı

farasli 05-05-2018 22:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi HAKAN_O (Mesaj 1538779)

Benimkinde de oldu aşırı sudan olduğunu düşünüyorum

esflora 06-05-2018 20:28

Ne büyüklükte bir alandan bahsediyorsunuz ve temizledikten sonra alanda ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi HAKAN_O (Mesaj 1538779)

HAKAN_O 07-05-2018 03:42

10 m2 benim çitimin dibi boş kalacak

Jezebel 07-05-2018 14:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi HAKAN_O (Mesaj 1539504)
10 m2 benim çitimin dibi boş kalacak

Dipten kesebilirsiniz ve köklerin bulunduğu yere
1.Sönmemiş kireç döküp sulayabilirsiniz.
2.Bir kova kaynar su hazırlayıp dibine dökebilirsiniz.
3. Sirke dökebilirsiniz.
4. Dozer tutup kökten sökebiliriniz.

Bu yöntemlerin hepsi az çok ekolojik.
Herbisit da kullanabilirsiniz, bu seçenek pek ekolojik değil, tavsiye etmiyorum.

esflora 09-05-2018 22:09

Yabani böğürtlenlerden kurtulmak çok zordur. Kesimi yaptıktan sonra ortaya çıkan bitkileri kökünden sökün, mümkünse çapa makinesi ile derin bir çapalama yapın. Çapalama esnasında ortaya çıkan kökleri söküp atın. Daha sonra kireç ve sulamayı yapıp alanı naylonla komple kapatın. Sonbaharda alana taze hayvan gübresi döküp karıştırın.

Bahara alanınız %99.9 yabani böğürtlensiz girecektir. Küçük bir ihtimal olarak tek tük bir yerlerden çıkma ihtimali hala var. Alanı başka bir bitki dikerek doldurmanızı öneririm. Başı boş bırakılan yerlerde yabani böğürtlenlerin alanı ele geçirmeleri çok kolay olur.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1539558)
Dipten kesebilirsiniz ve köklerin bulunduğu yere
1.Sönmemiş kireç döküp sulayabilirsiniz.
2.Bir kova kaynar su hazırlayıp dibine dökebilirsiniz.
3. Sirke dökebilirsiniz.
4. Dozer tutup kökten sökebiliriniz.

Bu yöntemlerin hepsi az çok ekolojik.
Herbisit da kullanabilirsiniz, bu seçenek pek ekolojik değil, tavsiye etmiyorum.

esflora 09-05-2018 22:41

Reuben

2 Eklenti(ler)
Reuben dik yönelimli ve çok güçlü bir bitki olmasına rağmen aşırı verim nedeniyle ilk meyveler irileştikçe bitkiler yere doğru eğildiler. Acilen destek tellemesi gerekiyor.

2. resimde görülen yeni sürgünleri 120cm iken tepe kesimi yapıp dallanmasını sağlayarak önümüzdeki dönemde bu sorunla karşılaşmamayı umuyoruz.

botanikbatu 03-07-2018 07:59

Merhaba, ben de ahududu yetiştiriyorum fakat ahududunun yaprakları sarardı. Bir hastalık mı başka birşey mi karar veremedim. Sizce ne yapmalıyım?

http://i.hizliresim.com/PDkm35.jpg

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025