agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Böğürtlen, Ahududu (Rubus idaeus) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/638.htm)

çiçeksever 07-07-2017 09:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nilufers (Mesaj 1512577)
merhabalar,

arkadaşlar, kaliteli Ahududu fidanı alabileceğim bir yer tavsiye edebilir misiniz ? internet sitelerinde baktım, çoğunda "stokta yok/ tükenmiş" , o yüzden tecrübe ve bilgilerinize güvenerek buradan sormak istedim

esflorada var gözüküyor.

aydemiraydın 07-07-2017 09:43

esflora firmasında tüm sezon ahududu seti de var.

çiçeksever 07-07-2017 09:52

Arkadaşlar böğürtlenle ahududu arasındaki fark nedir?

çiçeksever 07-07-2017 09:55

Ben 2 sene önce 1 arkadaştan 2-3 çelik almıştım. Şu anda kızardı. Fakat ne olduğunu anlayamadım. Ben böğürtlen zannediyordum.Fakat internetten bakınca kafam karıştı.Birbirlerine çok benziyorlar. Yaprak, bitki veya meyve farkı ne acaba?

nilufers 07-07-2017 10:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever (Mesaj 1512637)
Arkadaşlar böğürtlenle ahududu arasındaki fark nedir?

En basit ve ilk akla gelen fark ahududu meyvesi - pembe/ kırmızı, böğürtlen- siyahtır (koyu mor).
Fakat bu yanıltabilir, en önemli farkları : böğürtlen 3 metreye kadar uzanabilen, sert dikenli , koyu yapraklı bitkidir, meyvesi koparıldığında sapın beyaz kısmı-ortası içinde kalır, çok tatlı değil, aroması yoktur. Yaklaşık olarak Ağustos sonu olgunlaşır. Tüm olumsuz hava şartlarına dayanıklı bitkidir (uğraşsanız da yok edemezsiniz:))
Ahududu ise ortalama 1,5 metre boyunda, meyvelerin içi boştur, tatlı ve çok lezzetli, hoş kokuludur, aşılanmamış ve doğada kendiliğinden yetişen ahududu az verimlidir, yaklaşık olarak Haziran sonu olgunlaşır

benim bildiklerim şimdilik bu kadar, umarım yardımcı olmuştur:rolleyes:

bu arada, soruma cevap veren tüm arkadaşlara ilgi için teşekkür ederim

Jezebel 07-07-2017 11:29

2 Eklenti(ler)
Ahududu,

Eklenti 653411

Böğürtlen

Eklenti 653410

Çok üzüldüm, hiç tatmamış olmanıza, çok lezzetli.

çiçeksever 07-07-2017 13:27

Bendeki şu anda 1. resimdeki gibi, fakat ilerleyen zamanlarda daha olgunlaşıp kararırsa bilemem.

nilufers 10-07-2017 15:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever (Mesaj 1512659)
Bendeki şu anda 1. resimdeki gibi, fakat ilerleyen zamanlarda daha olgunlaşıp kararırsa bilemem.

Ahududunun yaprakları böğürtlene göre daha incedir, boyu da çok uzamıyor. Börütlen sarmaşık gibidir, dalları ve dikenleri serttir, güle benziyor ve koyu yapraklıdır.
Fotoğraf ekleyebilirseniz genel görünümden anlaşılır hangisi olduğu

selamlarla

bari 11-07-2017 07:53

Böğürtlen sapıyla kopar, ahududu sadece meyvesi kopar..

nilufers 11-07-2017 16:20

selamlar,

Esflora'dan Ahududu fidanı sipariş ettim, denemek için fazla almadım, iyi da yapmışım - böyle garip bir paketleme daha önce hiç görmedim :))) - saksılar stretç filmle bantlanmış ve fidanlar file içinde , kutu yok, yapraklar sararmış, muhtemelen güneşten etkilenmişler.
neyse, hayırlısı olsun, umarım iyi bakımla güzel ahududu yetiştirebilirm, fotoğraflarını paylaşacağım.

muratcolak 11-07-2017 18:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nilufers (Mesaj 1512946)
selamlar,

Esflora'dan Ahududu fidanı sipariş ettim, denemek için fazla almadım, iyi da yapmışım - böyle garip bir paketleme daha önce hiç görmedim :))) - saksılar stretç filmle bantlanmış ve fidanlar file içinde , kutu yok, yapraklar sararmış, muhtemelen güneşten etkilenmişler.
neyse, hayırlısı olsun, umarım iyi bakımla güzel ahududu yetiştirebilirm, fotoğraflarını paylaşacağım.

Tesaduf eseri bursadan bir yerden siparis ettim.Ambalajma teknkleri inamilmaz harikaydi

aydemiraydın 12-07-2017 09:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muratcolak (Mesaj 1512958)
Tesaduf eseri bursadan bir yerden siparis ettim.Ambalajma teknkleri inamilmaz harikaydi

bursaplant olabilir. çok harika ambalajları var.

muratcolak 12-07-2017 11:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1512985)
bursaplant olabilir. çok harika ambalajları var.

evet sanırım buydu

nilufers 12-07-2017 13:44

Ben de bursaplant' dan aldım iki tane :) ambalajı güzeldi, bitkiler normal.
Esflora'daki ambalaj yetersiz olmasına rağmen bitkilerin kalitesi iyi gibi, akşam suladım- hemen düzeldiler, hatta bir tanesinde açmak üzre çiçekler bile varmış

muratcolak 12-07-2017 21:08

*** aldigim ahududular cok kalitelydi fakat bogurtlenler icin ayni seyi soyleyeyem

esflora 13-07-2017 09:46

:))) Bu sicak donemde surgundeki ahududu veya herhangi bir bitkiyi Türkiye'deki kargolara teslim ederken cok dusunmek gerekir. Size gelen ahududular cok guclu durumda bitkiler ve kucuk saksida olduklarindan alttan birkac yapragin sari olmasi normaldir. Yari golge ortamdalar.

Saksinin strecle sarilmasi topragin yolda dokulmemesi ve nemin korunmasi icindir. File ise bitkiyi korurken ayni zamanda hava almasini saglamak icindir. Bizim bitkiyi saglikli bir sekilde ulastirmak icin sistemimiz bu ve yillardir sorun yasamadik.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nilufers (Mesaj 1512946)
selamlar,

aydemiraydın 13-07-2017 10:37

aldığımız fidanları saksıda oldukları için toprağa dikene kadar gölge veya yarı gölge ortamda suyuna dikkat ederek koruyalım.
genç fidanlar güneşin altında üstten sıcak alttan zemin beton ise sıcak kavrulur giderler.

esflora 15-07-2017 20:14

Sayin Jezebel

Mesaji yeni fark ettim, evet var sitemizden inceleyebilirsiniz.

Bu arada tum arkadaslara referans olmasi icin hasat zamanlarini paylasmak isterim:

7-8 haziran tupy basladi ve 2-3 gun once sona erdi.

20 haziran civari Reuben in gecen yildan olan dallarinda olgunlasma basladi. Su an toplamaya devam ediyoruz. Muhtemelen 10 gun daha devam edecek gibi. Bu arada bu yilin ilk surgunlerinde meyveler olustu muhtemelen 1 ay sonra olgunlasmaya baslarlar. Daha sonraki surgunleri izliyoruz.

Loch Ness 30 haziran civari olgunlasmaya basladi, halen toplamaya devam ediyoruz, 2 hafta daha devam edecek gibi gorunuyor.

Thornfree meyveleri orta irilige ulasti muhtemelen 2-3 haftaya olgunlasmaya baslarlar.

Chester cicekleri yeni gecti ve meyve olusumu daha yeni ve cok kucukler. Toplamaya 1 aydan once baslayamayiz gibi gorunuyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1512616)
Stokta varsa isterim ;)

muratcolak 16-07-2017 05:04

Esflora urunler guzel ama kargo bedelinz cok pahali.Bir kargo firmasi ile anlassanz cok iyi olur..

esflora 16-07-2017 11:22

Bu arada tum bilgiler Sapanca icin gecerlidir. Kendi iklim sartlariniza gore uyarlayabilirsiniz. Karaka Black lerde verim dusuk oldugundan cok ayrinti veremiyorum ama 15 Haziran - 15 Temmuz araligi referans alinabilir.

çiçeksever 20-07-2017 07:34

4 Eklenti(ler)
Bendeki bitkiyi resimledim.

bari 20-07-2017 12:12

1 Eklenti(ler)
Ortaya karışık..

Nif@egzotik 22-07-2017 13:24

Merhaba Arkadaşlar yazılanları ilk baştan okudum bir heves ile çok güzel deneyim tecrübeler olmuş,
Kiraz bahçemde,çeşitli meyvelerle kiraz türleri , pepino,yemiş,şeftali, armut , ceviz, kayası ,vs...uğraşıyorum ahududu ve böğürtlen tecrübem yok ,Okuduğum kadarı ile ruben ve erica, tuppy tavsiyeler çok bu konuda fidan alıp denemek istiyorum. Çelik alma zamanı tam olarak nezAman yapılmalıdır. Çelik nasıl yapılmalıdır.Bu konularda yardımcı olabilecek paslaşa bilecek arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

remus2 25-09-2017 15:58

2 Eklenti(ler)
Sene başında aldığım ahududunun önceki dalı kurumaya başladı bu sene sürgün veren dalda bi miktar sararma var özellikle alt yapraklarda sorun ne olabilir acaba, yoksa sonbahar ektisiyle mi dökülüyor?

mustafa_myb 25-09-2017 19:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi remus2 (Mesaj 1518733)
sene başında aldığım ahududunun önceki dalı kurumaya başladı bu sene sürgün veren dalda bi miktar sararma var özellikle alt yapraklarda sorun ne olabilir acaba, yoksa sonbahar ektisiyle mi dökülüyor?

geçen yılın dalının kuruması normal, hatta kurumuyor da olabilir, bu yılın sürgünü ise sonbahar dolayısı ile sararıyor. Bence merak edecek bir durum yok. ;)

remus2 25-09-2017 22:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mustafa_myb (Mesaj 1518759)
geçen yılın dalının kuruması normal, hatta kurumuyor da olabilir, bu yılın sürgünü ise sonbahar dolayısı ile sararıyor. Bence merak edecek bir durum yok. ;)

Cevabınız için teşekkürler.;)

minuur89 28-09-2017 09:15

3 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar benim ahududum da fotoğraftaki :) istanbulda yaşıyorum herhangi bir budama yapmam gerekirmi? Ayıca kış için seralayımmı sağlık konusunda sağlıklımı :) teşekkürler şimdiden

esflora 14-10-2017 17:32

Reuben bogurtlen

1 Eklenti(ler)
Bu yilin 4. meyveleri. Bakalim havalar sogumadan olgunlasacaklar mi...

muratcolak 16-10-2017 03:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esflora (Mesaj 1520487)
Bu yilin 4. meyveleri. Bakalim havalar sogumadan olgunlasacaklar mi...

Nasil oldu..biz bi taneyi zor ldik..turundenmi acaba.yqrdimci olurmusnz

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muratcolak 16-10-2017 03:33

Ruben bgurtleni ureten varmi..surekli verdigi soyleniyor

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025