![]() |
Doğal olarak yetişen dikenli böğürtlenler de sağda solda çıkmış durumdalar. Şu anda hemen hiç onlara müdahale etmiyorum. Aynı yerdeki iki böğürtlenin birisi daha erken olgunlaşıyor. Biraz ilerisindeki kayanın dibindeki ise geç olgunlaşıyor. Budamam durumunda onlar da muhtemelen daha iri meyvalar verebilirler.
|
Alıntı:
Kolaylıklar dilerim. |
Benim bahçemde yabani tür bögürtlen var oldukçada verimli,ama ben bir kaç degişit kültür türlerinde alıp dikmek istiyorum,ayrı çeşitleri yanyana dikmek bir birlerinin meyve tadını ve kalitesini olumlu **** olumsuz yönde etkilermi?
|
Bunlarda bizim böğürtlenlerden.....
4 Eklenti(ler)
Forumun her yeri ayrı bir güzel..Faydalı bilgiler,çiçek ve bitki yetiştirmenin incelikleri.Biz sadece hayvan gübresi koyuyoruz dibine..birde budanıyor..Çiceği ayrı güzel meyvesi ayrı güzel..Yağmurla sulanıyor..Gübre,ilaç yok,her yıl böyle
|
BUD BENIM MEYVEM AMA TURU NEDIR EMIN OLAMADIM NASIL ANLARIZhttps://mail.google.com/mail/u/0/?ui...5600-local1&zw HOLLANDA BODURU DIYE ALDIM AMA EMIN OLMAMADIM TURU NEDIR
|
2 Eklenti(ler)
Bu yıl oldukça bereketli....
|
sayın murattyildizz; maşallah çok iştah açıcı görünüyor :) tadı ekşmi ?
|
Alıntı:
|
Bende de sel kökünden götürmeden önce dört kök ekşi vardı bir tanede tatlı yeni dikmiştim ilkbaharda ki aşırı yağışlarda sel suları götürdü.
|
2 Eklenti(ler)
Bu yıl biraz daha erken davranıp uç daldırmasına başladık, bakalım sonuç nasıl olacak.
|
Alıntı:
|
Iç anadolu için en verimli böğürtlen türü
öncelikle iyi hobiler.Ben iç ana dolu'da bir böğürtlen bahçesi kurmak istiyorum ama bu konu hakkında pek bilgim var diyemem.Bunun için sizden yardım istiyorum.Öncelikle hangi böğürtlen türünü seçmeliyim?İnternette hep aynı bilgi var kopyala yapıştır yapmışlar.Sonra nasıl bir düzen içinde bu fidanları dikmeliyim ? Şimdiden teşekkürler.
not:yer kırşehir |
Alıntı:
|
Peki benim elimde var olan dikenli türü nasıl çoğaltabilirim.sonbaharda dikmek istiyorum da yetişir mi o zamana.
|
1 Eklenti(ler)
Karaka böğürtlen olarak gelen ikinci yılında ancak ilk böğürtlenlerini verdi. Siyah olanı dayanamayıp nihayet kopardım. Biraz ekşimsi bir tadı var. Diğer böğürtlenlerden daha uzun ve iri. Gövde güçlenince muhtemelen daha iri meyvaları olacak sanırım. Bendeki nedense yerde yılan gibi sürünüyor. Yarın uzun olan kolu üzerine toprak dökerek köklendirmeyi düşünüyorum.
Eklenti 572037 |
Herkese merhaba,
Ahududu ve böğürtlen çeşitlerini forumdan takip etmeye çalıştım ama biraz kafam karıştı. Antalya'da yaşıyorum . Bahçem küçük bir ahududu birde böğürtlen dikmek istiyorum. Çeşitlerin tatlı olmasını tercih ediyorum. Aceba tatlı çeşitlerden önerebileceğiniz hangileri yardımcı olabilir misiniz? |
sayın msacit benim karakam nasıl keyfi yerinde mi?
|
Alıntı:
güvenilir bi fideci bulun ne derse yapın gitsin, ben öyle yapıcam:) |
Alıntı:
|
yediveren ahududu siparişi verdim. deneyip göreceğiz.
|
Arkadaşlar Reuben satışa çıktı.
İlgi duyan arkadaşlara duyurulur. Ben çıplak kök ahududu almaya niyetlendim de öyle fark ettim. Hem 9x9 cm saksıda, yani klargo da ucuza gelir. Bilginiz olsun. |
Reuben mükemmel bir çeşit olmasına rağmen İzmir için pek uygun bir çeşit değil. Brezilya ve Meksika'da çok yaygın olan Tupy çeşidini öneririm.
Alıntı:
|
Hakkınız var, yüksek rakımda ve kuzeye meyilli arazi ayarlamadan zor.
Karaka dışında mutlu olan pek yok. Bedford 2 ci defa öldü. Ürettiklerimden 2 kök hala duruyor. Arazilerini gölgeleyebilecek arkadaşlar belki daha başarılı olabilirler. |
Kimi yerde sıcaktan sıkıntı oluyor. Bizde de soğuktan. 1247 -1293 rakım arasında bir kısım bulabildiğimiz türleri yetiştirmeye çalışıyorum. Çok meyilli yerde de sıkıntılar oluyor. Yerli doğal yetişen böğürtlende bile bir kısmı daha erken olgunlaşmasına rağmen bir kısmı ise kış gelmesine rağmen olgunlaşamıyorlar. Elimde olan türler artık yerlerine iyi kötü adapte oldukları için muhtemelen bu yıl daha iyi ürün verip yeni çeşit dikip dikmeme konusunda cesaret verecekler. Amerikayı yeniden keşfetmek yerine Türkiye'de de istediğimiz ve bölgemize uygun türleri bulabilsek çok daha güzel olacak. Şimdilik kendi tecrübelerimizi aktararak yeni çeşitleri bulabildikçe paylaşarak başarı şansımızı yükseltmeye çalışıyoruz.
|
Karaka Black Böğürtlen hakkında herkes bişeyler söylüyor. üreten arkadaşlar , bu böğürtlenin tadı, sıcağa ve soğuğa dayanımı nasıl?
|
Alıntı:
Malum böğürtlenler soğuk ile arası iyi olan bitkiler. Bursa' nın sıcağını ise biz kulağımıza damla diye damlatırız))))( böyle mi söyleniyordu tam hatırlamıyorum:) Tadı ve aroması mükemmel diyebilirim. (Tayberry kadar olamasa da) Hiç düşünmeden mutlaka edinin derim. |
Bu arada Loganberry' nin (bir aksilik olmaz ise)dikenli türüne de sahip olma ihtimalimiz ortaya çıktı. Yurt dışına giden bir arkadaşıma siparişini verdim, baharda elimizde olacak inşallah. Dikensizden çok daha lezzetli olduğundan bahsediliyor yabancı sitelerde.
|
Sn.Lonicera sizin için ayırdığım Benford giant ve Reuben türü böğürtlenlerin fidelerini 15 gün önce saksıya aldım. Şu an gayet sağlıklı görünüyorlar.
Blackmoor'dan bir Reuben ve 10 adet de Erica Ahududu getirtiyorum. 1 adet de Erica ekleyip size verebilirim. Yeni bir cins Böğürtlen var ama kargosu bile 150 TL olunca vazgeçtim almaktan. |
Sn Jezebel,daha ne diyeyim, siz nasıl isterseniz öyle olsun. Boynum kıldan ince:)))(Harika olur)
Sizin qualis, logan(zoraki de olsa köklendi) ve tayberry hazır. Ne zaman isterseniz o zaman elinizde bilin. |
Alıntı:
Karakablack fidanım bugün geldi. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025