![]() |
Gojilerde hastalık
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 210272 |
Gojilerim ve bilmediğim başka bitkilerim
3 Eklenti(ler)
Bimden aldığım kuru meyvelerden elde ettiğim gojilerim işte bunlar.
Eklenti 210549 Bir de fotograflarda kırmızı ile isaretlediğim bitki ne acaba? Goji berrye benzetemedim ama çirkin ördek yavrusu misali onları da büyütüyorum;) Eklenti 210556 Bir de bu bitki baya bir gelişti diğerlerine göre acaba ne ki? Eklenti 210563 |
Gojimdeki hastalık
2 Eklenti(ler)
Gojimin yapraklarında lekeler, kararmalar olmaya başladı.
Eklenti 210947 Hastalıklı yaprakları toplayıp uzaklaştırdım. Acaba bu konuda bilgisi olan var mıdır? Eklenti 210948 |
Merhaba,
Elimde bir adet kurutulmuş Goji Berry meyvesi var, içinde kaç adet tohum var henüz bilmiyorum... Bunu balkonda saksı içinde değerlendirmeyi düşünüyorum... Buradaki mesajlar dahil birçok döküman inceledim ve bu hafta sonu evde bu işle uğraşacağım... Her ne kadar bir miktar bilgi topladıysam da deneyimleri sonucu tavsiyelerde bulunan arkadaşlarım olursa mutlaka bana faydalı olacaktır... Bugün alkalin oranı yüksek toprak temin edeceğim ve hafta sonu bakalım neler yapabileceğim... Selam ve sevgiler... |
Alıntı:
Bir bardağın içine bir miktar su koyup gojiyi içerisinde 3-4 saat bekletin. yumuşayacaktır. Sonra gojinin fazla suyunu alıp, sıkın. Sıktığınızda çok küçük goji çekirdekleri (tohumları) dışarı çıkacaktır. Tohumları alıp torfa ekerek başlayabilirsiniz bu maceraya. Şimdiden kolay gelsin diyor başarılar diliyorum. |
Alıntı:
Daha önce bitkilerle hiç uğraşma fırsatım olmadı, bir arkadaşımdan aldığım tek bir meyveyi de olumsuz dseğerlendirmek istemiyorum, bu yüzden birçok yerden bilgiler topladım ama insanın bir yerden sonra kafası karışıyor... Siizn verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bu hafta sonu başlayacağım, bakalım neler yapabileceğim... Çok teşekkür ediyorum ilginize, size de kolaylıklar diliyorum... |
bende alabilirim
|
Bu forumda neden kimse sorduğum sorulara cevap vermiyor:( O kadar yazdığım halde kimse yazdığım hiçbir şeye cevap vermemiş. Lütfen goji yetiştirmekten anlayan biri msjlarıma cevap verebilir mi? Fotoğraflar yükledim ki bir bilen cevap yazar şöyle yaparsan iyi olur falan diyerek akıl verir diye düşünmüştüm.
Fotoğraflarda göreceğiniz gibi çok cılızlar ve hala evin içinde yetiştiriyorum, dışarı çıkarmaktan korkuyorum, ne zaman çıkarmak uygun olur acaba? |
Sevgili No lina, ben de lokman hekimden aldığım meyvelerin tohumlarından çimlendirdim. Aşağı yukarı sizinkiler gibi görünümleri. Anladığım kadarıyla bu dönemde aşırı sulama zarar veriyor. Bazıları boyunlarını büktü.
Ankara'da havalar sürekli kapalı olduğu için, fazla güneş göremiyor ve cılız kalıyorlar. Gelişebilmeleri için ışığa ve ısıya ihtiyaçları var. Havalar biraz ısındıktan sonra dışarıya çıkartmakta fayda var diye düşünüyorum. Bir de ilk gerçek yapraklarını çıkarttıktan sonra şaşırtma yapmak gerekiyormuş. |
Alıntı:
O zaman en iyisi dışarı çıkarmak için biraz daha beklemek. Sulamayı günde bir kez yapıyorum toprak kurudukça. Ama dediğiniz gibi bu dönemde çok cılızlar bazıları boynunu büktü:( Acaba gübre vs. vermek gerekir mi? |
meyvelitepe gojiniz çok güzel maşaallahı var budama açısından güzel bir örnek olmuş yalnız çatal şeklinde iki dal vermişsiniz tek dal olması daha mı iyi olur.
|
Bu fidanın gücüne bağlı bir şey. Tek gövdeden daha az sayıda meyve dalı verir. Gojinin meyve dalı vermede bir sıkıntısı olmuyor. Daha çok dalların biribirini engellemeyecek şekilde kademeler halinde oluşması önemli. Budama ile genelde üç seviyede meyve dalı vermesini sağlamaya çalışıyorum.
|
Bugün ilk kez Goji Berry tohumu ektim ve beklemeye başladım...
Bir kaç tohum plastik bir gıda kabına ektim bunu iç ortamda bekleteceğim... Birkaç tane de daha büyükçe bir saksıya ektim bunu da doğrudan balkonda tutacağım... Bakalım hangisinden sonuç alabileceğim, merakla bekliyorum... |
şaşırtma nasıl oluyor arkadaşım.açıklarsan bizde faydalanmış oluruz saygılar.birde yukarıda yazmıştım.bu sene ektiğim gojiler çimlendi.fakat hepsi aynı saksıda.bunları ne zaman ayrı saksılara tek tek alabilirim.bilen varsa çok memnun olurum.
|
gojiler hangi ayda çiçekleniyorlar
|
Alıntı:
Bu arada şaşırtma ile ilgili olarak aşağıdaki linkten bilgi alabilirsiniz... http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10285 Ayırma konusunda ise bence en az sayın no_lina arkadaşımızın koyduğu şu resimdeki kadar olmalı... http://www.agaclar.net/forum/attachm...hmentid=210563 Genede bir yanlışım varsa daha deneyimli arkadaşlarımız düzeltirse sevinirim... Başarılar diliyorum... |
sitenize yeni katıldım.tüm doga severlere selam.3 aydır bende goji yetiştiriyorum,umarım tecrübelerimizi paylaşarak daha iyi sonuçlar alırız
|
goji
2 Eklenti(ler)
gojilerin birkaçını balkona ,birkaçını bahçeye diktim,saksıda olanların 15-20 cm boyuna gelince üst filizlerin kesilmesini söylediler yan dalların çıkması ve gelişmesi için,bu konuda tam bir bilgim yok ...sonuçlarına bakacagız bu sene deneme senesi olacak galiba..
|
Alıntı:
Kaynak: Meyvelitepe |
gecen yaz ektigim gojilerim 6 aylık KAdarken bir tanesi çiçek açmıştı ama çiçekler meyveye yatmadan kurumuştu fazla çiçek olmadııgndan tozlaşma olmuyor ve kuruyor
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 214353
Eklenti 214354 türünü ayırt etmekte daha fazla ayrıntı forumda bulamamıştım. daha da ekleme olur inşallah. |
Bugün Gojilerimin ilk filizlerini gördüm... :))
Tohumları ektikten tam 6 gün sonra ilk filizleri verdi... Ancak bu filizler kapalı ortamda olup, biri torf içerisine diğeri ise çimlenmek üzere tülbent arasına koyduğum Gojilerdi... Her ikisinde de filizlenme oldu... Bunlardan ayrı olarak balkonda saksıya ekip birini daha fazla güneş alan bir yere, diğerini ise dışarıda olmakla beraber daha gölgelik bir yere yerleştirdiğim 2 saksıdaki Gojilerden henüz bir hareket göremedim... Beklemeye devam... |
gojilerimin yaprakları çürüdü sarardı lekeli lekeli siyah noktalar mevcut sanırım mantar hastalığı bunun için mantar ilacı almayı düşünüyorum bakalım sizce tavsiyesi olan varmı
|
Alıntı:
|
Gojilerde böyle bir problemle hiç karşılaşmadım. Problem görülen gojiler acaba yeterince havadar bir yerde değiller mi? Öyle ise yaprakların nemli kalması söz konusu olabilir. Bu da böyle problemlere sebep olabilir.
|
Alıntı:
Neyse şimdilik daha iyi gözüküyorlar. Ben birde şunu öğrenmek istiyorum. Gojim epeyce uzadı. Dallarının budanması gerekiyor mu acaba şu dönemde. Balkonda öğlene doğru 3- 4 saat güneş alıyor ama acaba güneş eksikliği nedeniyle mi uzadı acaba. Yaklaşık 40 cm sürgün verdi. Birde kökleri hafiften dipten çıkmış sanki. |
Boydan tam bir resmini koyabilirseniz budama konusunda bir yorum yapabilirim.
Bahçeye dikme imkanınız var mı? |
http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=24334&page=3
gojilerden izmirden getirtiklerim sararıyor hemen yanındaki diğer farklı bir yerden getitirdiklerim yeşermeye hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Yapraktaki sararma siyahlaşma neden olur ? yardım için teşekkürler şimdiden |
Sayın MeyveliTepe,
tohumdan yetiştirdiğim gojiberry fidanını ne zaman bahçeye dikmeliyim. Yani boyu posu kaç cm civarında dikmeliyim. Daha yeni filizlendiler. Birde yakın bir tanıdığım 30 cm civarında gojiberry fidesi almış. Ben ilk sene yarı gölgede, mümkünse sabah güneşini alacak bir yerde duracakmış, dedim. Forumda öyle okumuştum. Dikip dikmemekte muallakta kalmış. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler şimdiden. |
Gövdesi odunsulaşmaya başlayan, kökleri yeterince büyümüş fideyi dışarı dikebilirsiniz. Dışarı dikmeden önce bir iki hafta saksıyla dışarı koyarak alıştırırsanız çok çabuk toparlar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025